TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saatin Mekanizmas覺n覺 覺karmak 襤癟in Yard覺m

Saat Tamiri Ustalar覺, Ekipmanlar覺, Servis Ve Bak覺m Merkezlerinden Bilgiler
Forum kurallar覺
Say覺n yelerimiz, Saat Servis Merkezi b繹l羹m羹m羹zde saat tamiri ve servisi konular覺ndaki sorular覺n覺z覺 saat ustalar覺na sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler taraf覺ndan verilecek tavsiye ve yard覺mlar g繹n羹ll羹l羹k prensibi neticesinde yap覺lmaktad覺r. Forumumuza 羹ye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yard覺m zorunluluu bulunmamaktad覺r, sorular覺n覺z覺 sorarken bu durumu dikkate alman覺z覺 rica ederiz.

TSF

Saatin Mekanizmas覺n覺 覺karmak 襤癟in Yard覺m

Mesaj xmenevren » 04 ub 2011, 02:52

Arkadalar saatim var ama i癟ini a癟覺yorum en son koluna geliyor (akrep yelkovan ayarlama yeri) ama oray覺 癟覺karamad覺覺mdan i癟inide 癟覺karam覺yorum, yard覺m edersiniz sevinirim.
Kullan覺c覺 avatar覺
xmenevren

Kay覺t: 04 ub 2011, 02:45

Re: Saatin Mekanizmas覺n覺 覺karmak 襤癟in Yard覺m

Mesaj drk » 05 ub 2011, 00:44

Tepenin mekanizmaya girdii yere yak覺n bir yerde, i癟ine bast覺rman覺z gereken bir delik vard覺r. 襤ne ucu veya benzeri bir alet yard覺m覺yla buraya bast覺rarak tepeyi mekanizmadan ay覺rabilirsiniz. San覺r覺m baz覺 saatlerde de gevetilmesi gereken bir vida oluyor, mekanizman覺n fotoraf覺n覺 koyarsan覺z yada saatinizin modelini yazarsan覺z daha 癟ok yard覺mc覺 olabiliriz.
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj bengisaat » 05 ub 2011, 01:29

Saatin resmini eklerseniz fikir verebiliriz her saatin ayar kolunu 癟覺karmak i癟in yap覺lan ilemler birbirine yak覺n olmakla birlikte hepsinin de yerleri farkl覺 yerlerdedir.
Analog modellerde genellikle push yaz覺s覺 ve yan覺nda nereye bas覺laca覺n覺 g繹steren bir ok bulunmakla birlikte dediim gibi deiebiliyor.

Ayr覺ca yaz覺n覺zdan saat makinas覺n覺 s繹kme konusunda tecr羹beniz olmad覺覺 g繹r羹l羹yor,bu nedenle b羹y羹k risklere kar覺 haz覺rl覺kl覺 olmal覺s覺n覺z.
Saatiniz deerli bir saat ise cebinizde epey b羹y羹k bir delik a癟覺labilir aman dikkat :)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullan覺c覺 avatar覺
bengisaat

Ya: 64
Kay覺t: 30 Eki 2010, 00:39

Mesaj Modern60 » 06 ub 2011, 01:47

Bengisaat dostumuz 癟ok hakl覺, kollar yani akrep yelkovan覺 s繹kmek kolay gibiyse de takmas覺 k覺lavuzsuz biraz zor. Siz iyisi mi 繹nce bir serbest makineyi s繹k羹p tan覺maya 癟al覺覺n. Sonra da kapal覺 bir saatten kadran dahil makineyi s繹kmeyi(kasa kenar覺ndaki iki vida ve bir susta s繹k羹l羹p 癟ekilecek) denedikten sonra en son olarak kollar覺n s繹k tak 癟al覺mas覺n覺 yapars覺n覺z. Bu kasadan makine 癟覺karma ilemi bir 癟ok makinede bengisaatin de dedii gibi farkl覺d覺r. K覺sacas覺 mutlaka bilen birisinin yan覺nda s繹k羹n羹z. Yoksa denemeyin.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj tolgahan83 » 28 Eyl 2011, 15:32

bengisaat yazd覺:Analog modellerde genellikle push yaz覺s覺 ve yan覺nda nereye bas覺laca覺n覺 g繹steren bir ok bulunmakla birlikte dediim gibi deiebiliyor.

Ayr覺ca yaz覺n覺zdan saat makinas覺n覺 s繹kme konusunda tecr羹beniz olmad覺覺 g繹r羹l羹yor,bu nedenle b羹y羹k risklere kar覺 haz覺rl覺kl覺 olmal覺s覺n覺z.
Saatiniz deerli bir saat ise cebinizde epey b羹y羹k bir delik a癟覺labilir aman dikkat :)

merhaba 'bengisaat' benimde vialux marka saatin tepesiyle ilgili bir sorunum vard覺.

ancak benim sorunum biraz farkl覺 saatin tepesi yukar覺 doru d繹nd羹rd羹羹mde 癟al覺覺yor veya saati kurabiliyor fakat tepeyi aa覺ya doru d繹nd羹rd羹羹mde geviyor ve 癟覺k覺yor o somunu s覺kmam gerekiyor diye d羹羹n羹yordum..

ve bu yaz覺y覺 okuyunca hemen saatin i癟ini a癟t覺m s繹ylediiniz deliin i癟ine bir ine soktum ve tepeyi ve mekanizman覺n i癟ine giren 癟elik ine benzeri kolu (o par癟an覺n ad覺n覺 bilmiyorum) 癟覺kard覺m. :) tepenin girdii somunu s覺kt覺m g羹zelce. :)

fakat o 癟elik kolu mekanizman覺n i癟ine tekrar sokup i癟ince tam oturmad覺m. girdii son noktada tepeyi aa覺 yukar覺 hareket ettirdiimde akrep ve yelkovan覺 ileri geri hareket ettirebiliyorum ama saati kuram覺yorum. biraz daha ileri itmem gerekiyor ama dahada ileri gitmiyor..

yani tepenin nas覺l 癟覺kar覺laca覺n覺 g羹zelce anlatm覺s覺n覺z ama bide nas覺l tak覺laca覺n覺 anlat覺rsan覺z 癟ok sevinirim..

sayg覺lar..
Kullan覺c覺 avatar覺
tolgahan83

Kay覺t: 23 ub 2010, 21:46

Mesaj bengisaat » 29 Eyl 2011, 19:43

Eer bir sorun yoksa kurma kolunu yuvas覺na doru ittiinizde yerine oturur ancak Saat tamiri tarif edilerek 繹renilecek bir ey deildir kurma kolunun genellikle ayn覺 y繹ntemle s繹k羹lmesine kar覺n, her saatin farkl覺 makinas覺 ve farkl覺 s繹kme takma y繹ntemi vard覺r .

Kurma kolunu tutan 癟ekme mandal覺 yuvas覺ndan 癟覺km覺 yada kurma tepesini fazla s覺kt覺覺n覺z i癟in k覺sa kald覺 her iki durumda da saat癟iye g繹stermeniz gerekecek.
Kullan覺c覺 avatar覺
bengisaat

Mesaj tolgahan83 » 30 Eyl 2011, 02:49

cevab覺n覺z i癟in teekk羹r ederim.. evet saat zaten saat癟iye gidicekti umar覺m b羹y羹k bi sorun 癟覺karmam覺覺md覺r.. :)
Kullan覺c覺 avatar覺
tolgahan83

Kay覺t: 23 ub 2010, 21:46

Mesaj bengisaat » 30 Eyl 2011, 11:36

Hay覺r , belki 羹cret bile almayacakt覺r.

Ancak bu ar覺zan覺n nas覺l olduu konusunda fikir beyan覺nda bulunmasan覺z iyi olur, ;) 癟羹nki saat癟i saatleri kurcalad覺覺n覺z i癟in cezaland覺r覺lman覺z gerektiini d羹羹nebilir. :D
Kullan覺c覺 avatar覺
bengisaat

Sonraki

D繹n TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 43 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners