TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Armani AR4604 Meccanico Durma Sorunu

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Armani AR4604 Meccanico Durma Sorunu

Mesaj barisurhan » 18 Mar 2011, 18:41

Herkese Merhaba,

http://www.amazon.com/Armani-Leather-Collection-watch-AR4604/dp/B000MDKV5Y

Yukarıda linkini verdiğim saati 1 hafta önce aldım ve bugün ilk kez kullanmaya başladım. Aldığımda durmuştu, satıcı "kolun hareketiyle çalışacağını" söyledi ama bugün 1 saat çalıştıktan sonra saat durdu ve artık çalışmıyor da... Yaklaşık 20 dakika salladım ama tık yok. Saati de geçen hafta ABD'den almıştım, haliyle buradan da değiştirmezler diye size sormak istedim.

Ne yapmalıyım sizce? Saatin bu şekilde durması normal mi?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

b.
Kullanıcı avatarı
barisurhan

Re: Armani AR4604 Meccanico - Durma Sorunu

Mesaj bengisaat » 18 Mar 2011, 21:41

Elbette normal değil.

Bazı durumlarda normal kurmalı saatleri otomatik diyerek satıyorlar size de bu saat otomatiktir denmesinin doğru olmadığını varsayarak elle bir kaç tur kurmayı deneyin .

Çalışırsa otomatik sistemiz arızalıdır veya otomatik değildir.

Yine çalışmazsa saatte teknik bir problem vardır.

Her iki durumda da saatin mekanizması görülmeden kesin bir cevap vermek imkansızdır.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj drk » 18 Mar 2011, 21:44

Saatin özellikleri kısmında quartz yazıyor ama kadranda da mekanik. Acaba dijital veya mekanik farkı olarak mı kullandılar bu terimi?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj bengisaat » 18 Mar 2011, 22:39

Evet özelliklerinde Analog Quartz yazıyor zaten saatin dizaynına bakıldığında mekanik olması pek ihtimal dahilinde değil.

Analog quartz yani ,pille çalışan, çarklı ,bobinli ,entegreli makinalı ...

Eğer taklit ve kalitesiz bir saat değilse Muhtemelen pili bitmiştir.
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj barisurhan » 19 Mar 2011, 01:16

İlginiz için teşekkür ederim.
Bugün bir arkadaşım Saat&Saat'e götürmemi söyledi. Türkiye'de Armani'nin yetkili satıcısı onlarmış. Ankara Armada AVM'deki yetkili bunun kol hareketiyle çalışması gerektiğini, CEPA AVM'deki Saat&Saat'te bir ustaları olduğunu söyledi. Yarın ona götüreceğim, bakalım ne diyecek...

İnternette sadece bir yerde "durma sorunu"na rastladım, ona da cevap verilmemiş ilgili yurt dışı forumunda.
Saatin taklit olacağını sanmıyorum; sertifikası ve faturasıyla ABD'deki Fossil mağazasından aldım. Umarım söylediğiniz gibi pille çalışıyordur, gerçi öyleyse de başka bir komedi çünkü her yerde bu saatten "kendi enerjisini üretiyor" diye bahsedilmiş.
Aynı zamanda aldığımız Seiko Velatura da durmuştu ama 10sn sallayınca çalışmaya başladı, hala da çalışıyor...

Umarım Saat&Saat güvenilir bir yerdir de ustası yapayım derken iyice rezil etmez.

Ustanın cevabını ve gelişmeleri buradan paylaşacağım tekrar, teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
barisurhan

Mesaj bengisaat » 19 Mar 2011, 21:37

Saat&saat mağazasındaki cevaba göre taklit olmadığı anlaşılıyor zaten; ancak benim önerim Saat&saat'in internetten adreslerini alın ve Maslaktaki servis genel merkezine gönderin.
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj barisurhan » 20 Mar 2011, 02:34

Armani'ye de e-posta gondermiştim, kendileri şöyle bir cevap atmışlar:

"AR4604'ün çalışmaya başlaması için 24 saat boyunca kolunuzda takılı kalması gerekiyor. Eğer 24 saat sonra da çalışmazsa o zaman Türkiye sorumlumuz Saat&Saat firmasıyla iletişime geçebilirsiniz"

Ben de takmaya başladım, bakalım 24 saat sonra ne olacak? Bana biraz anlamsız geldi, her ne kadar bu saatten anlamasam da mekanik bir saatin 10dk sallamayla çalışmaya başlayabilecek bir enerjiyi, en azından 10dk'lık, üretebileceğini sanıyorum.
Kullanıcı avatarı
barisurhan

Mesaj drk » 20 Mar 2011, 03:14

24 saat abartı bir rakam, birkaç saniyelik sallamayla birkaç dakika çalışması gerekir, normalde. 10 dakika sallama ise birçok saatte rezervi epeyce doldurmaya yeter.
En son drk tarafından 20 Mar 2011, 23:10 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
drk

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners