Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.
TSF
serkantbilek » 01 Ağu 2011, 11:56
Arkadaşlar merhaba,
Franck Muller King Conquistador saatimin tarihini ayarlamaya çalıştığımda ayar pimini gerektiği pozisyona getirdiğimde pim boşa dönüyor ve tarih göstergesinde bir değişiklik olmuyordu. Bu arızanın akabinde bir süre sonra yelkovan tam saat 12'ye denk geldiğinde durmaya başladı. Saati hareket ettirince yelkovan tekrar harekete başlıyor ve saat 12 üzerine tekrar geldiğinde yine duruyordu. Saati aldığım yere servis için bıraktım ve "tarih çarkının" kırıldığı bilgisi verildi. Tamir bedeliyle ilgili fiyat bilgisini tarafıma bildireceklerini söylediler ve bende bilgi verilene kadar bir işlem yapılmamasını söyledim.
Saat mekanizmalarına çok hakim olmamam sebebiyle konuyla ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlardan arızanın sebebi ve giderilmesinin aşağı yukarı ne kadar tutacağı ile bilgi vermelerini rica eder, değerli yardımları için teşekkür ederim.
-

serkantbilek
-
herofb » 01 Ağu 2011, 12:07
öncelikle hoşgeldiniz , problem hakkında teknik olarak yardımcı olabilecek arkadaşlarımız mevcut konuyu görmeleri halinde eminim yorum yapacaklardır , fiyat konusunda ise çok uçuk rakamlara hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim , maalesef aynen arabalarda olduğu gibi yapılan işleme göre değil arabanın (saatin) fiyatına göre servis bedeli belirleniyor yani aynı çark Swatch'ta 10 TL ise FM ya da premium bir marka 1000 TL olabiliyor
-

herofb
-
Emre » 01 Ağu 2011, 17:07
Selamlar,
Hosgeldiniz oncelikle. Saati nereden almistiniz acaba?
T S F = P A Y L A Ş I M
-

Emre
- Editor
-
-
serkantbilek » 01 Ağu 2011, 19:41
Arkadaşlar selamlar, hoşbulduk.
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Saati İstanbul Florya Flyinn'deki Sappire mücevherattan almıştım.
-

serkantbilek
-
bengisaat » 01 Ağu 2011, 22:57
Selam,
Muhtemelen gece takvim atma zamanı olan 21.00 ile 00.30 sıralarında takvimi manuel olarak ilerletmeye çalışmışsınız ve takvim çarklarından birini bozmuşsunuz.
Bu durum garantiye girmez ancak firma kullanıcı dostu bir yaklaşım gösterirse yaparlar.
Siz yinede garanti belgesinde böyle bir uyarı bulunmadığı ve bu nedenle kullanıcı hatası olarak nitelendirilmesinin doğru olmadığı şeklinde bir konuşma yaparsanız en azından fiyatta bir şeyle yapacaklarını umuyorum.
facebook.com/saatatolyesi/
-

bengisaat
-
-
Emre » 04 Ağu 2011, 18:03
serkantbilek yazdı:Arkadaşlar selamlar, hoşbulduk.
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Saati İstanbul Florya Flyinn'deki Sappire mücevherattan almıştım.
Anladim. Ben yurt ici mi yurt disi mi diye merak etmistim. O halde ya tamir fiyatini yuksek tutarlar, ya da garanti kapsamina alip cebinizden hicbisey cikmadan hallederler. Bengisaat'in dedigi gibi bir hata olmussa bence de firmanin ustune gitmekte fayda var. Sonucta mekanik saatler hassas olabilir fakat yukaridaki gibi bir sebepten ortaya cikan hata da benzer fiyata alinan saatler icin kabul edilebilir degil bence.
T S F = P A Y L A Ş I M
-

Emre
- Editor
-
-
Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 43 misafir