TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Sedan / SUV / Sport / Tuner / Vintage / Muscle

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Sedan/SUV/Sport/Tuner/Vintage/Muscle

Mesaj Archimed » 07 Eyl 2012, 13:25

Açıkçası araç üreticilerinin daha düşük maliyetli, daha aerodinamik, daha fazla yaya güvenliği vs kaygılarla yaptırdığı tasarımlar; ne yazık ki araçların tasarımlarının etkili olmasını engelliyor. Buna kimsenin karşı çıkacağını sanmıyorum.

Gelelim bilerek yapılan kötü tasarımlara: Mesela Mercedes C serisinin 2007-2011 arasında üretilen modellerinin ön farları bence çok şık iken; 2012'de üretilen far tasarımı bence tam bir zevksizlik. Gece farlar yanarken belki etkili duruyor olabilir; ancak yeni tasarımda farların akıcılığı gitmiş. Kot pantolonun altına yumurta topuklu ayakkabı gibi geliyor bana.

Çekik gözlü uzakdoğuluların Chevrolette diye satılmaya çalışılmasını Chevrolette yetkilileri hangi yüzle değerlendiriyorlar, merak ediyorum. Araçlarda ne Chevrolette ruhu, ne de estetiği var. Ya da Toyota'nın Subaru ile ortak ürettiği GT-86 beni hiçbir şekilde etkilemedi. Hyundai Scoupe'nin hallicesi gibi duruyor.

Pek çok üretici yaptırdığı konsept araçları seri üretime soktuğunda çıkan modeller, o kadar güzel olmuyor. Merakla seri üretime geçmesini beklediğim araçlar; Cadillac Ciel, Mercedes CLA ve BMW 4 serisi. Ama özellikle Mercedes'ten 1960'lardan 1980'lere kadar üretilen efsane 600'lerin yerini alacak yeni ve zamansız bir tasarım bekliyorum. Maybach gibi efsane bir markayı canlandırmaya çalışıp ortaya iri bir Mercedes S sınıfı tipli araç ürettiği için zarar eden ve Maybach projesini rafa kaldıran Mercedes'e dediğim gibi bir projeyle itibarını kurtarmasını yakıştırırım.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Baran » 07 Eyl 2012, 14:29

Şimdi burada kitap yazarım ama kısaca özet gecmek gerekirse Mercedes C serisi konusunda kesinlikle katılıyorum ki genelde makyajlı kasalar herzaman cok guzel olur ama bu sefer güldürmedi :D Toyota Subaru konusundada hemfikirim,Supra gibi bir kasadan sonra GT falan oyuncak gibi..Zaten aynı otomobili 2 marka satıyorsa nedense bende itici bir etki yaratıyor.Size katıldığım bir nokta daha ise Maybach konusu.Mercedesin o sınıfa girmesi baştan hataydı bana göre Bentley veya Rolls Royce gibi markaların olduğu sınıfa buyutulmuş S serisi ile girmek yanlıştı.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj 2fast4u » 07 Eyl 2012, 16:13

otomobıller ve teknolojik gelişmeler ......artık hybrid otomobıllerin elektrıkle gıden golf'lerin dızayn edıldığı bir döneme girdik.Artık uluslararası fuarlarda yenı modeller için kım kac km daha az yakıtla daha fazla gıdebılır tartısmaları yapılıyor.Audi 'nin tek kişilik arac prototipi sunuldu ve ınsanları A noktasından B noktasına götürmek için tasarlanan küçük araclardan bahsediliyor. BKNZ.CAN-AM .Yakın zamanda ulkemızde bıle belki görebileceğimiz karada atv denızde ise jetskı 'den hızlı gıdebılen cok amaclı bır aletın satısı mumkun olabılır.Butun bu konusulanlar aslında baslıkta bile yer almayan hıc bır arac tanımına uymayan yenı bır segmentın habercısı yanı sektör daralacak ve cok değil 10 sene once ımrenerek baktıgımız modeller bile hayal olarak kalacak o nedenle bence bugunku begenmedıgımız modellere bıle ıyı bakalım .Yoksa bu gıdısle porsche 911 turbo diesel targa veya 430 hybrid görecegimiz gunlerin cok uzak olmadıgını dusunursek cok uzulebılırız. ;)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Baran » 07 Eyl 2012, 17:04

Dunyadaki petrol savasları sürdüğü sürece o hybridler elektrikliler zor satılır...en azından petrol köküne kadar bitene dek.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj 2fast4u » 07 Eyl 2012, 17:54

barancım dogru soyluyorsun fakat petrol savasları zaten bızım gıbı 3.dunya ulkelerını daha fazla sömürmek için ortaya cıkıyor yoksa jonny senınde bıldıgın gıbı lıtresını 1 dolara alman hans ise bızım ıscıden kat kat fazla kazanmasına karsın aynı paraya kullanıyor.Buna ragmen jonny taksıde lıncoln towncar ı bırakıyor ford connect e terfı edıyor ,cadıllac model gamında hybrid escalade ye gecıyor veya toyota prius evın vazgecilmezi oluyor.Hans yenı passat modelınde bır depoyla 1500km giden arac uretıyor.Bunun otesı bellı.herkes ısın farkında ahmet mehmet hasan huseyın ıse lpg mazot ve benzını, petrole en yakın ulke olarak en pahalıya tuketmeye devam edıyor cunku elı mahkum sömürülmeye .Bız değilmiyiz ki yıllarca sahın dogan'ı ıtalya terkettıkten yıllar sonra kullanmaya devam eden ,bız değilmiyız ki aylar evvel hızlı tren diye fransa'nın 80 lerde kullandığı vagonları kendı mılletımıze kıtleyen dilerseniz bol bol tartısalım ama dunya farklı dönuyor .Aynı seylerı saat içinde söyleyebılırız ama forumdan cıkmam gerekır :D konu nıye buraya geldıcunku bellı baslı markaların belırlı sınıfları dısında diğer tum modeller görsel olarak beğenilme kaygısı gutmeyecek hale geldi o nedenledir ki yenı hyundai i30 ıle golf ıv arasında cok fazla fark kalmadı kalıte olarak cok yaklastılar kullanım malıyetlerı ve yakıt tuketımı bas krıter oldu.Ama olanda sektore ve meraklılara oldu eskıden olsa hyundai mı vw mı dıye sorana gulerlerdı bugun ıse ıs değişti fakat hattrick te bedava benzın ve tomarla seksı gızlar mevcut :lol: ıstersen oraya takılabılırz hatta hıc cıkmayabılırz o nedenle bu baslıga cok fazla yazmıyorum cunku bır anlamı kalmadı :lol:
not:tartısma kelımesı mecazı kullanılmıstır :D
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Baran » 08 Eyl 2012, 13:39

Abim her dediğine katılıyorum ama yarama tuz bastın o yuzden detaylı yazacağım.Teyzeme defalarca söylememe ragmen gidip i30 aldı ve sonucları...5000km de arabanın direksiyonu soyuldu,vites körüğü yerinden cıktı koltukları yırtıldı heryerinden yer ses gelmeye başladı ve en son caddebostandan bostancıya giderken yağ ışığı yaktım dedim heralde yenı araba ondan durdum baktım yağı tam.işi gücü bırakıp servise gittiğimde arabayı tabiri caizse yerin dibine sokup sorunları gösterdim,normal bunlar kronik arızası diyip yağ ikazınıda bilgisayardan sildiler.Araba bildiğin dökülüyor.Karşı köşedeki eniştemdeki golf ise 10 sene oldu altımdaki BMW den daha sağlam :D
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Archimed » 09 Eyl 2012, 16:35

Ev alacaksan tuğladan, kız alacaksan Muğla'dan (anonim)
Araba alacaksan da Alaman'dan (bu da benim uydurmam)
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj vmetin » 19 Eyl 2012, 22:01

Resim

under dash cooler 60's
Kullanıcı avatarı
vmetin

ÖncekiSonraki

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners