TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yıllar Sonra Dedemden İki Omega

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Yıllar Sonra Dedemden İki Omega

Mesaj Mk4Ever » 14 Eki 2012, 15:38

Bugün annem dedemden kalan iki adet omega yı getirdi.İkiside kurmalı ve çalışıyorlar.Kaç yılında üretildiği,maddi değeri(kesinlikle satma gibi bir düşüncem yok sadece merak) ve bakım konusunda bilgi rica ediyorum.

Camında neredeyse hiç çizik yok fakat içi kötü durumda.Nasıl bu hale geldiğini bilemiyorum.Annemin dediğine göre orjinali deri kayışmış sonradan çelik takılmış.

Resim
Resim

İkinci saat daha iyi durumda.Zaten bu daha sonra belçikadan satın alınmış.

Resim

Camında bazı çizikler var.

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Mk4Ever

Re: Yıllar sonra dedemden iki Omega

Mesaj asymptote » 14 Eki 2012, 15:46

Birinci saat maalesef yoğun bir şekilde nem ya da su almış içine. Oksitlenme kadranın dışından merkezine doğru yayıldığına göre büyük olasılıkla cam kenarlarından su almış olmalı. İkinci saatin camındaki çizikler sorun değil, yeni gibi yapar onu ustalar. Ancak birinci saatin kadranını dilerseniz repaint yaptırabilirsiniz, tabi bu durumda yaşanmışlıkları bir nebze alıp götürecektir, eski bir saatte yepyeni cillop gibi bir kadran da fena halde sırıtır. Yalnız bu haliyle de epey yıpranmış görünüyor. Saat üzerinde istediğiniz bakım ve onarım işlemlerini yapacak ustalarımız var forumda, bu yönde bir isteğiniz var ise bengisaat ile iletişime geçebilirsiniz.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Re: Yıllar Sonra Dedemden İki Omega

Mesaj herofb » 14 Eki 2012, 21:56

Çok şanslısınız , biraz bakımdan sonra hem çok şık 2 saat hemde yadigara kavuşmuş olacaksınız :champ:
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj cavro » 14 Eki 2012, 22:01

bizde neden olmaz ki böyle saat merakı olan dedeler babalar
çok güzel saatler gerçekten :)

artık ben çocuklarıma torunlarıma bırakırım böyle hatıralar inşallah
ha sırf eğlencesine G-Shock gibi bir saat bırakmakta aklımda tabi gelecek nesillere :)
Kullanıcı avatarı
cavro

Mesaj deVille » 14 Eki 2012, 22:04

Yıpranmış olan için acil deri kayış öneriyorum. Ayrıca kadran temizlenenbilir gibi duruyor, boyanmadan önce bir korozyon giderici ile temizlik denemesi yapılması. Bu haliyle bile oldukça şık görünüyor. Boyanmak son tercihiniz olmalı. İyi günlerde kullanın. Kadran sanki kağıt gibi duruyor, temizlikten sonra eskiden yerler çok sırıtmayabilir. Tamamen yanılıyor da olabilirim malzeme konusunda.

Sent from my iPad using Tapatalk
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj DHLadam » 14 Eki 2012, 23:01

@Mk4Ever , seni cok iyi anlayabiliyorum, benim de aile yadigarlarini toplamisligim var.. Aynen senin gibi 2 dedemden de saatler kaldi.. Acikcasi ben olduklari gibi tutuyorum bileklerinden ciktigi gibi, belki ic mekanizmalarinin bakimlarini yaptirabilirsin ancak dis kozmetigi ayni kalinca daha bir anlamli ve degerli oluyor kanimca.
Vesper Lynd: Rolex?
James Bond: Omega.
Vesper Lynd: Beautiful.
Kullanıcı avatarı
DHLadam

Mesaj nezleli » 14 Eki 2012, 23:49

Merhaba
Forumda bengisaat nickini kullanan Cengiz Bey ile irtibata geçmenizi öneririm. Eğer vakti varsa emin olun saatinizi sizin torunlarınıza çalışır halde bırakmanıza yeterli gelecek bakım ve onarımı keyifle yapacaktır. Onceki yıl dedemden hatıra Omega saatim için kendisinden yardım almıştım.

Mustafa
Kullanıcı avatarı
nezleli

Mesaj Earlgrey » 23 Kas 2012, 00:36

Fatih'te Fındıkzade'ye yakin Faruk usta var. Bugüne kadar 30 civarı saatimin bakımlarını kusursuzca yapmıştır. O da yardımcı olabilir.
Kullanıcı avatarı
Earlgrey

Sonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners