Bezelden çalışanı biliyorumda 3.GMT için içerdenmi okunuyor. +5 te yani bezeldeki diğer 3.GMT ise +7 demi içerden. 3. zaman dilimini biri açıklasın lütfen
3. zaman dilimi sadece zaman farkini göstermek icin kullaniliyor. Bunun icinde bezeli kullaniyorsun.
Kitapta verilen örnek diyelim ki new yorkta saat 04.00. Diyelim ki saati Isvicre saati ve Tokio saatine ayarlayacagiz.
Isvicre ile Tokyo arasinda ki zaman farki + 8 saat. Bezeli saate ters yönde cevirip bezeldeki 8 rakamini 0 indexine getiriyoruz.
Tokio ile New York aradasinda ki saat farki ise 14 saat buda demektir ki saat Tokio'da 18:00 ikinci zaman dilimi göstergesini de saat farkina göre ayarliyoruz ve ikinci zaman dilimini yine Isvicreye göre konumlandirilmis olan bezelden okumaya devam ediyoruz.
Anlasildi mi?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Netten okudum 3. timezonu ama hala karışık biraz. GMT/UTC sonrası DST içinmi yoksa tamamen ayrı zaman dilimi için mi çözemedim. Allahtan forumda bir sürü GMT II oldu anlarız yakında
Edit: Mesajı sonradan gördüm, bir okuyayım bakım hala karışık gibi, farkı biliyorsak sadece hesaplama olarak kullanıyoruz gibi sanki, direk göstermiyor yani. Neyse çok kafamı karıştırmayayım şimdi, teşekkürler clk
Karisik olan birsey yok. Genf ile Tokyo arasinda 8 saat oldugu icin bezeldeki 8 senin referansin. Saatin ikinci zaman dilimi bezelde Tokyo saati olan 18:00'i gösteriyor. 18-8=10.00 Bu genf saati.
E zaten saatin kendisi New york saatini gösteriyor 04:00......... 3 farkli zaman okundu iste
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Navitimer çalışma prensibi konusunu bile açıp anladım birazda flight simulatör tecrübemden dolayı ama bunu hala tam anlayamadım ya bravo bana Neyse artık çaktımayın durumu Referans alarak okunuyor demekki diğer bazı saatlerde olan iç döner bezel yada direk gösterim gibi düşünmüştüm ama bu modelde elbette öyle bir parça/sistem olmadığını bildiğim için garip gelerek merak etmiştim.