TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Exclusive Limited Edition By Concord Teslim Bilgi

Concord C2 Chronograph TSF Edition Proje Katılımcıları İçin Özel Bölüm

Re: TSF Exclusive Limited Edition Project By Concord Watches

Mesaj Bond » 30 Oca 2013, 17:22

Kendi izlenimlerimi ve çektiğim fotoğrafları ilk sayfada önceden ayırdığım mesaja ekledim. Buraya alıntı olarak aktarıyorum.

:arrow: viewtopic.php?f=12&t=11771#p213692

GokhanCalıs C2 nispeten yeni bir seri ve model ülkemize geleli çok zaman olmadı bu sebeple fazla kullanan olacağını sanmam. Forumda varsa C1 serisi kullananlar olabilir ama ben pek rastlamadım. 1-2 kez hatırlıyorum eski paylaşımlarda sanki C1 chronograph. Bir adet de C1 Tourbillion Gravity paylaşımı olmuştu Distribütör tarafından. Benimde 3-4 senedir C1 kullanan veya kullanmış birkaç arkadaşım var. C1 serisinin geneli fiyat olarak oldukça yüksek zaten bu yeni C2 serisi hem daha dengeli yapısı hemde marka içindeki fiyat seviyesi ile bu marka ile ilgilenen daha çok kişiye ulaşmayı hedeflemiş.

Bond yazdı:Proje saatimiz olarak seçtiğimiz modelin bana göre en önemli özelliği piyasa satılan hemen hiç bir saate benzemesi. Marka DNA'sı modele yeterli şekilde yansıtılmış ve ürün kendine has tasarımı ile dikkat çekiyor. Saatin detay işçiliği ve kalitesi çok iyi. Kadranda Concord'a has small seconds ızgarası kullanılmış. Bu bölüm komple dönüyor. Boynuzsuz kasa tasarımını ben çok beğendim, spor ve kaslı bir yapısı olmasına rağmen aynı zamanda çok ince bir saatte bu yapı başarıldığı için kolda zarif bir duruşu da mevcut olması sağlanmış. C2'nin hemen hemen her noktasına firma özenmiş, saatin tüm bölümlerdeki detaylı işçiliği fotoğraflarda göreceksiniz. Kasa yaptım iki chrono düğmesi koydum olayının çok üzerinde bir yapıda model.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Konfor olarak yeterli olduğunu düşündüğüm bir süre boyunca ( 1 hafta kadar ) kolda test ettim herhangi bir rahatsızlık hissetmedim.

Kadran multi-layer olduğu için bir çok katman ve parça sebebi ile kişiselleştirmeye çok müsait. Bu katmanlı tasarım bu kadar ince bir saate dahi derinlik hissi yaratıyor. Saatin kalınlığı çift katlı modüler chrono mekanizması ve kaslı yapısına rağmen 12.75mm gibi çok ince bir değere sahip. Kadran bir çok detaya sahip olmasına ve 3 adet ekstra gösterge ve tarih penceresine sahip olmasına rağmen okunurluk gayet üst düzey.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

2mm inceliğindeki safir cam çok başarılı gene fotoğraflarda göreceksiniz bunu. Bir çok farklı ışıkta fotoğraf çektim spot lamba, güneş ışığı altında dahi hemen hemen hiç yansıma yapmıyor ve cam neredeyse yok gibi duruyor.

Kayış bağlantı sistemi gene hiç bir üründe olmayan Concord tasarımı. Tradisyonel pimli sistem olmadığı için güvenlik açısından önemli bir avantaja sahip. Vulcanize rubber kayışın kalitesi gayet iyi. Henüz vulcanize deri kayış ve çelik bilezik ile denemedim fakat bunlarında kalitesinin çok iyi olduğu bilgisini aldım. Elbette onları deneyerek izlenimlerimizi yazacağız.

Kasa genişliği 43 mm olarak optimum düzeyde. Bana göre çelik kasalı model kalitesini pvd olan versiyona göre daha fazla belli ediyor. Kasanın farklı kısımlarında gene ek parçalar var üst bezel, dış kısma oturan ayrı bir çerçeve gibi. Kasada polished ve mat yüzeyler iyi kullanılmış. 100 meter su geçirmezlik özelliği spor chrono bir model için yeterli seviyede.

Super-Luminovası kaliteli ve ışıma gücü / süresi yeterli. Luminova kullanılan kısımlar çok geniş değil ama gene görüntü bu saate has şekilde farklı yapıda. Gece rahat şekilde okunuyor.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Deployant toka sisteminde gene işçilik kaliteli fakat spor bir modele için benim düşünceme göre toka biraz fazla gösterişli duruyor.

C1 modelini uzun süredir kullanan bir kaç arkadaşım ile bu modeli inceledik. Concord bu modelde C1'e göre daha hoş ve estetik aynı zamanda spor bir chronograph saat üretme konusunda başarılı olmuş. İnternet üzerinde çeşitli saat siteleri, bu konuda uzun zamandır medya tarafında çalışan uzman ve saat meraklısı kişilerin geneli saat hakkında olumlu görüş ve beğeni bildirmiş. Nette arama yaparak tüm bu yorumlara ulaşabilirsiniz. C2 modeli şu an standart seri modelleri ve Y-12 edition olarak özel bazı modellerden oluşuyor. Fakat ürün serisinde henüz bir organizasyona limitli özel üretim model yok. TSF Edition bu bakımdan seri için bir ilk.

Resim
Resim
Resim

Elbette bunlar benim kişisel düşünce ve izlenimlerim. Estetik ve beğeniler tamamen kişisel zevklerle ve kullanım tercihleri ile alakalı. Ben saati hemen hemen her açıdan çok farklı buldum ve beğendim. TSF olarak gerek prestij gerek kalite ve dizayn açısından farklı yapısı ile harika bir proje saati çıkartacağımızı düşünüyorum. Katılımcı arkadaşlarımız saati görüp incelediklerinde bana katılacakları veya katılmayacakları noktalar mutlaka olacaktır.

Kendi çektiğim fotoğrafları mesaj içine karışık olarak ekledim. Daha sonra diğer seri modellerini gene inceleyeceğiz.

Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Frax » 30 Oca 2013, 20:09

Bond ve Distributor tüm ayrıntıları açıklamış ilk sayfada. Artık tek isteğimiz başladığı gibi en iyi biçimde sonuçlanması :champ:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj ErsinGS » 30 Oca 2013, 20:51

Bond ve emeği geçen diğer kişileri tebrik ederim.
Genel olarak olumlu bakmakla birlikte saatin şeklinin tam belirlenmesi ile son kararımı vereceğim.
50, 65,22,14,17,10 eğer seçme imkanı olursa talep edeceğim numaralar.
Kullanıcı avatarı
ErsinGS

Mesaj watchswatchs » 30 Oca 2013, 21:29

Arkadaşlar öncelikle Bond başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim, emeğinize sağlık. Forumumuzun yaklaşık bir yıllık kullanıcısıyım. Saat adına bildiklerimi bu siteye borçluyum. Çalışma siteye yaraşır bir çalışma olmuş ve sitenin kalitesine yakışır bir seçimde bulunulmuş. Bu guru verici. Geçen seferki yapılan TSF SE saate yetişemediğim için çok üzülmüş ve Allah biliyor bu saat teklifi geldiğinde çok heyecanlanmış ve nerdeyse hergün bir gelişme var mı diye bakar olmuştum. Çoğu kere facebook bile açılmadan siteyi açıp kontrol etmişliğim vardır. Dün gece de konu başlığı aktif hale getirilince tarif edilemez bir mutluluk ve heyecan ile konuyu okudum. Hazırlayan herkesin gerçekten eline sağlık. Yalnız bir durum var ki maalesef beni biraz üzdü. Şunu biliyorum ki bu kalite saate göre site ve tüm üyeleri daha iyilerine bile layıktır. Fakat fiyat bazında çok ciddi bir iskonto sağlanmış olmasına rağmen bu bedelle bile saatimiz birçoğunun gücünün yetmeyeceği bir noktada bulunmakta. Ben de tüm heveslerime rağmen fiyat noktasında açmaza girdim. Büyük bir ihtimalle sitemizin özel edisyon olarak anlaştığı ikinci saate de zamanlama olarak iyi takip etmiş olmama rağmen katılamayacağım. Bir ihtimal saat için taksitlendirme seçenekleri ve estetikliğinin zevklerimle uyuşması beni bu projeye katılmaya teşvik edebilir. Herşeye rağmen teşekkürler Bond kardeşim ve ekipteki arkadaşlar. Bu güzel olayı her anı ile takip etmeye devam edeceğim. Ayrıca şimdiden saat sahibi olacak arkadaşlara güzel günlerde kullanmalarını dilerim. Sevgiler :champ:
Kullanıcı avatarı
watchswatchs

Mesaj mrbars » 31 Oca 2013, 01:30

saatin bol katmanlı yapısı sayesinde uygun renk seçimleri bi-compax görüntü de sunabilir.
enteresan özelliklerde bir saat.
saatin görüntü kısmındaki TSF'ye özel çalışmada bizi keyifli tartışmalar bekliyor :D
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj Thevenin » 31 Oca 2013, 01:37

Futuristik biskuvi gibi saat, adeta kat kat tat :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj fsinan » 31 Oca 2013, 01:38

Bence resimlerdeki mavi indisli çelik-pvd ve silikon kayışlı model çok hoş :thumbup:
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj donjohnson » 31 Oca 2013, 12:28

Saat çok güzel :thumbup: :thumbup: ama ne yazık ki bu saati de ancak kendisi gibi forumdaki "limited" bir azınlık alabilir bence. keşke yine Steinhart vb. firmalar üzerinden gidilseydi derdim. Fiyat çok yüksek. Mesela Dievas gibi. http://dievaswatches.com/
donjohnson

ÖncekiSonraki

Dön TSF Exclusive Limited Edition By Concord Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners