TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

TSF Cigars / Puro Merakl覺lar覺

Puro zerine Payla覺mlar Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: TSF Cigars / Puro Merakl覺lar覺

Mesaj Bg17 » 21 May 2014, 16:37

Zino guzelmis tavsiye ederim.

Ama mumkunse bana detay sormayin henuz puro 101 deyim.

V
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Re: Ynt: TSF Cigars / Puro Merakl覺lar覺

Mesaj Miriel » 21 May 2014, 16:43

Bg17 yazd覺:
Ama mumkunse bana detay sormayin henuz puro 101 deyim.

:D :lol: :lol:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Kay覺t: 03 Au 2011, 20:08

Mesaj Bg17 » 21 May 2014, 22:05

Bir sorum olacak. Korkarim ki, purolarim kurumaya basladi sanirim. Aldigim humidor u kondusyonlamak icin nemlendirme zimbirtisini bir sure saf suda beklettim, kuruttum. Nem gostergesi 60 ken su anda 70 de. Acaba neyi eksik yaptim da kuruma basladi? Farkli yapabilirim? Yapabilirdim?
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Mesaj ErkGS » 21 May 2014, 23:25

Bg17 yazd覺:Bir sorum olacak. Korkarim ki, purolarim kurumaya basladi sanirim. Aldigim humidor u kondusyonlamak icin nemlendirme zimbirtisini bir sure saf suda beklettim, kuruttum. Nem gostergesi 60 ken su anda 70 de. Acaba neyi eksik yaptim da kuruma basladi? Farkli yapabilirim? Yapabilirdim?

Humidoru ilk kullanmadan once icini saf su ile(eczanede bulunabilir) ya da aku suyu(ayni sey) ile silmek lazimdi. Bir sungeri islatip onunla iyice sildikten sonra kapatip 24 saat beklemek, sonra ayni islemi ikinci defa tekrarlamak, ardindan da nemlendiriciyi yine saf suyla islatip icine birakmak lazim. Ilk gun hafif nemli olan sungeri humidorun icinde birakmak da iyidir. (altina plastik bir posey vs koymak lazim direk agaci islatmasin..

Sedir cok rutubet emen ve saklayabilen bir agac oldugu icin tercih ediliyor.

Kapagin iyi kapandigindan, icinden bisey alirken mumkun oldugunca kapagi fazla acik birakmamaktan emin olmak lazim.

Ayrica higrometre de muhtemelen dogru olcmuyordur. Orada 70 dedigine bakma hocam belki de 60 gercekte. Kalibre etmek icin basit bir tuz testi var. Youtube da humidor hygrometer calibrate sana cokca video getirir ;)

Son olarak.. Bu suyla hazirlanan nemlendiriciler genelde dandik oluyor. Boveda adi verilen ve nemi sabit tutmaya yarayan solusyon paketler var. Onlardan alirsan basin agrimaz ;)
Eski Kullan覺c覺 Ad覺: Muhendis78
Kullan覺c覺 avatar覺
ErkGS

Kay覺t: 03 Mar 2011, 16:42

Mesaj ernest0 » 21 May 2014, 23:59

ErkGS yazd覺:
Bg17 yazd覺:Bir sorum olacak. Korkarim ki, purolarim kurumaya basladi sanirim. Aldigim humidor u kondusyonlamak icin nemlendirme zimbirtisini bir sure saf suda beklettim, kuruttum. Nem gostergesi 60 ken su anda 70 de. Acaba neyi eksik yaptim da kuruma basladi? Farkli yapabilirim? Yapabilirdim?

Humidoru ilk kullanmadan once icini saf su ile(eczanede bulunabilir) ya da aku suyu(ayni sey) ile silmek lazimdi. Bir sungeri islatip onunla iyice sildikten sonra kapatip 24 saat beklemek, sonra ayni islemi ikinci defa tekrarlamak, ardindan da nemlendiriciyi yine saf suyla islatip icine birakmak lazim. Ilk gun hafif nemli olan sungeri humidorun icinde birakmak da iyidir. (altina plastik bir posey vs koymak lazim direk agaci islatmasin..

Sedir cok rutubet emen ve saklayabilen bir agac oldugu icin tercih ediliyor.

Kapagin iyi kapandigindan, icinden bisey alirken mumkun oldugunca kapagi fazla acik birakmamaktan emin olmak lazim.

Ayrica higrometre de muhtemelen dogru olcmuyordur. Orada 70 dedigine bakma hocam belki de 60 gercekte. Kalibre etmek icin basit bir tuz testi var. Youtube da humidor hygrometer calibrate sana cokca video getirir ;)

Son olarak.. Bu suyla hazirlanan nemlendiriciler genelde dandik oluyor. Boveda adi verilen ve nemi sabit tutmaya yarayan solusyon paketler var. Onlardan alirsan basin agrimaz ;)

+1

Humidorun kapagini birakinca kapanirken puf diye ses cikariyor mu? :lol:

Bana ilk soylediklerinde gulmustum ama gercekten onemli yalitim icin...
襤mzan覺z

Bu oluturduunuz mesajlara eklenebilecek bir yaz覺 bloudur. 200 karakterlik limiti vard覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
ernest0

Kay覺t: 19 ub 2012, 22:47

Mesaj neyhackle » 22 May 2014, 03:35

G羹zel yazm覺s覺n覺z yaln覺z ilk olarak saf suyla sedirleri silmek pek sal覺kl覺 olmaz. Saf su da olsa aaca zarar verme olas覺l覺覺 ve bakteri oluturma olas覺l覺覺 var. Onun yerine bovedan覺n %84l羹k neme doyurma 羹r羹nleri var. Onlardan bir iki taneyi bir hafta kullanmak daha iyi olacakt覺r kan覺mca.
Kullan覺c覺 avatar覺
neyhackle

Ya: 49
Kay覺t: 19 Ara 2013, 19:45

Mesaj Bg17 » 22 May 2014, 09:31

teekk羹rler arkadalar..

bodeva nemlendirici t羹rkiyede bulmak m羹mk羹n m羹? yoksa yine ver elini e bay diyip oturup bekleyecek miyiz?
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Mesaj stark » 22 May 2014, 10:14

San覺r覺m Levent'te Che Cigar da vard覺.
http://www.checigar.com.tr/iletisim/
Kullan覺c覺 avatar覺
stark

Ya: 38
Kay覺t: 12 Oca 2012, 21:14

ncekiSonraki

D繹n TSF Puro - Cigars

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 19 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners