Peki parfümden daha çok verim almak için nereye, ne kadar sıkmak gerekiyor?

bubora yazdı:Merhabalar.21 yaşında üniversite öğrencisiyim.Sonbahar-Kış kullanmak için parfüm arayışlarına girdim.En son kullandığım parfüm Diesel Only The Brave idi.Bu diesel için siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ancak bence orta sınıf bir parfüm.Kokusunu çok sevmeme ve kalıcılığının farkedilirliğinin iyi olmasına rağmen bu konuyu okuduktan sonra daha üst sınıf bir parfüm kullanmaya başlasam mı diye düşündüm ve bu konuda danışmak istedim.Parfümde aradığım özellikler kalıcılık ve farkedilirlik.Bunları şöyle tanımlayayım.Yani parfümü sabah evden çıkmadan sıktığımda nasıl kokuyorsa akşam eve döndüğümde de buna yakın bir şekilde kuvvetle kokmasını istiyorum.Farkedilirlik ise mesela böyle bir odaya veya sınıfa girildiğinde her yer böyle buram buram parfümümden koksun herkes farketsin yada sokakta yürürken böyle kokusu herkesi etkilesin istiyorumDaha önce bir çok parfüm kullandım ve hiçbiri bu bahsettiğim özelliklere sahip değildi.Yani hiçbir zaman "a a parfümün ne güzel kokuyormuş markası ne" diyen olmadı
Ama başkalarının parfümleri sokakta yürürken burnuma buram buram kokuyorlar ve ben böyle niye kokmuyorum diye sorguluyordum kendimi.Ama artık bende öyle bir parfüm bulmayı kafaya koydum.Koku olarakta böyle şekerli,tatlı,baharatlı kokular istiyorum.Çünkü daha önce bu notalara sahip bir parfüm kullanmadım hiç.İlk aday olarak Tom Ford Black Orchid karşıma çıktı.Çok çeşitli yorumlar var.Beğenen var beğenmeyen var.Jean Paul Gaultier Le Male ve Paco Rabanne Black Xs adaylar arasında.Bunlar herkesin sevdiği parfümler sanırım.Çok istediğim tatlı,şekerli tanımına uymasada Dior Homme Intense ve Dior Fahrenheit ta adaylar arasında.Belkide isteklerime uymayan ve üst sınıf olmayan adaylardır bu saydığım 5 adaydan bazıları tam emin değilim.İsteklerim doğrultusunda sizlerden tavsiyeler bekliyorum.Yardımcı olan olmayan herkese şimdiden teşekkür ederim.
(Not:Adaylar arasında bir tek Tom Ford u daha önce koklamadım.Diğer 4ünü kokladım ancak tam net olarak aklımda değil kokuları)
DenizKSK yazdı:Paco'dan 1 Million'ı denedinizmi? Çünkü tanımların çoğuna uyan tatlı-şekerli ve fark edilirliği oldukça yüksek bir parfüm.
raven yazdı:sabahtan akşama kadar kokuyu aynı seviyede tutabilen bir edt duymadım ve edt ler saat ilerledikçe yoğunluğunu kaybeder ayrıca akşama kadar farklı notalar öne çıkar. kullandığımız edt nin kokusunu ilerleyen saatlerde biz almasak da çevremiz genellikle alır. illa girdiğim ortamı kokudan yıkayım diyorsanız hacı yağı bunu rahatlıkla yapar
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 18 misafir
|