TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatçilik Tarihine Ne Katmış ki International Olmuş!!! IWC

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatçilik Tarihine Ne Katmış ki International Olmuş!!! IWC

Mesaj drk » 12 Tem 2010, 14:11

Rolex mi IWC mi derken yoksa Panerai mi galip gelecek? :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Clk » 12 Tem 2010, 16:33

bizantolog yazdı:clk'nın bu konuyla ilgili kışkırtıcı bir başlık açması gerekiyor acilen :)

hemen birseyler yazayim :D

Aslinda Panerai polemik konusu yapilabilecek bir marka degil. Belli bir müsteri kitlesine sahip ve sempatizanlarinin tamami Panerai saatlere tapiyor. Saygi duydugum markanin güzel bir tarihi ve ciddi bir klasi var. Bence Panerai markasini burada yerlerde süründürmenin'de anlami yok...

18.000 CHF'ye el degistiren Blancpain'i tartisalim, ETA satip komplikasyondan bahseden IWC'yi tartisalim, Yarim milyon Euro fiyata saat satan Patek Phillipe'i tartisalim, 25 sene önce 50 Mark'a saat satarken günümüzde ayni kalitede ki saatleri 10.000 Eurolari bulan Glashütte saatlerini tartisalim. Ama Panerai'i rahat birakalim :)

Sonucta kisisel zevkler yada yorumlar gercekleri degistirmeyecektir...

P.S. Kiskirtici oldumu bilmem ama illa ki alinan olur :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj bizantolog » 12 Tem 2010, 16:59

Gördüğüm kadarıyla müzayede kataloglarında Panerai'ler giderek fazla yer alıyor.

Bence Panerai gıdıklanmayı hak eden bir marka.

@clk

Sormak isterim Panerai saatçilik tarihine ne katmış?

Zamanında faşist bir ordunun gemileri bombalamak için kullandığı bir saat işte...

Aynı saate her sene 1000 dolarlara varan zam yapmalarının özel bir anlamı var mı mesela?
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj Clk » 12 Tem 2010, 17:23

müzayedelerde satilan saatler genellikle saat ve saatcilik tarihinde yeri olmayan saatler. Patek, Rolex yada Panerai gibi :)

Ne katmis sorusuna cevabim yok... Dizayndan tut (okunma kolayligi, kullanim konforu v.s.), kullanilan alternatif malzemelere, 60 sene önce 8 günlük güc reserv kapasitesine sahip olmasina, yaptiklari bir cok mekanik bulus icin patent almis olmalarina v.s. girersek isin icerisinden cikamayiz.

Dedim ya, artik tartismiyorum :) Nirvanaya ulastim ben :) Isin acikcasi herkesin taktigi kendine diyorum.... Bundan sonra PP'de Seiko'da Adidas'ta Rolex'te ayni benim icin. Hepsi zamani gösteriyor.... Bunun neyini tartisiyoruz ki? :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj bizantolog » 12 Tem 2010, 17:28

@clk

yine gıdıklayamadım seni... ya sahiden nirvanaya ulaşmışsın ya da kaybolduğun ara sinirlerini aldırmışsın...
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj Clk » 12 Tem 2010, 17:50

Sinirleri aldirmak degil benim ki Bizantolog. Sinirli bir adam oldugumu biliyorsun zaten. Ama forumdan uzak kaldigim dönem icerisinde anladigim sey su oldu. 5 sene gibi kisa bir sürede olsa yurtdisinda yasamak insani degistiriyor. Bu is benim icin eglence idi halende öyle ama bizim ülkemizde bizim anlayisimizda elestiri biraz haddini asan cinsten. Benim burada yaptigim esprili fanatiklige karsi aldigim karsiliklar hep agir oldu :) Yapmaya calistigimi anlayanlar anladi anlamayanlar saldiriya devam etti.

Kac kere cümle arasinda yazdim buraya "hepsi üc asagi bes yukari ayni zamani gösteriyor" diye.... Kimse anlamadi :) Dolayisi ile bende enerjimi cikisi olmayan tartismalara harcamaktansa, bu enerjiyi baska aksiyonlara saklamayi uygun gördüm hepsi bu...

Yoksa halen Rolex ve digerleri o ayri :D
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj drk » 12 Tem 2010, 18:30

Bu tartışma böyle bitmemeliydi ama :?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Efe » 12 Tem 2010, 19:19

Time is running out for us,
But you just move the hands upon the clock.
Kullanıcı avatarı
Efe

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: coparan, Majestic-12 [Bot] ve 67 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners