Entegre bilezik optik anlamda kasanın devamıymış veya kasayla beraber tek parçaymış hissini verecek şekilde dizayn edilen bileziklere denir.Bu arada gerçekten kasayla beraber tek parça üretilen bilezik modelleri de vardır ancak sayıca çok azdır.
Bu entegre görünümü vermek için bileziğin kasaya temas eden ilk parçası hareket edemeyecek şekilde dizayn edilir.. Bilezik ikinci kasaya yakın parçadan esner ve bu özellikle ince bileklerde kavrama problemi yaratır, saat tabiri caizse biraz havada kalır..
İlk generasyon Seiko Sportura ve Arctura saatlerimde bu tip bilezik vardı ve ben pek rahat edememiştim.. Kalite veya işçilik anlamında bir kusur olarak değerlendirmeyin yorumumu zira benim tek rahatsızlığım bahsettiğim bileği kavrama problemi..
Movado örneğindeki bileziğin esneyerek kola oturma hareketi atkı tabir ettiğimiz ilk parçadan değil ikinci parçadan başlayacak ve bu parça çok dar açılı bir hareket neticesinde lug'a dokunup hareketsiz kalacağından ötürü saat kola lug'larından ziyade arka kapağıyla temas edecek.. Bu da az da olsa saat ile bilek arasında boşluk bırakacaktır.
Umarım açıklayabilmişimdir..