TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatleriniz Uçakta

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatleriniz Uçakta

Mesaj Clk » 03 Haz 2016, 10:00

mücadeleci, zaman ayirip soruyu detayli cevapladigin icin cok tesekkür ederim.

Dün aksam Viyana'da lisansini son olarak 3 sene daha uzatmis 70 yasinda ki bir pilot ile beraberdim. Konu üzerine konustuk ve verilen cevaplar birbiri ile neredeyse ayni.

Su an cep telefonundan yaziyorum (daha dogrusu yazamiyorum) eve dönünce daha detayli yazarim muhabbetimizi. Konu cok güzel :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bg17 » 03 Haz 2016, 20:13

Patron ucak yolda sanirim ;)

Avrupada ozel ucak cok yaygin bir uygulama degil, amerikada cok yaygin, 8 10 kisilik seyahat ozel ucakla herkesin business ucmasindan daha ucuza geliyor. Her buyuk firmanin baya bir ucagi var.

Ama her seyde oldugu gibi economics of scale. O nedenle satin almak (ki leasing oluyor,) cok da mantikli degil. Birkac Ortak ufak bir sirket kurmak en mantiklisi, sonra ordan kiralamak seyahatler icin.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Saatleriniz Uçakta

Mesaj o2o » 03 Haz 2016, 20:21

Türkiye de "özel uçak" alınma nedeni "birilerine tahsis etmek", birilerine tahsis etmenin amacı ise herkesce malum....
Bu kategori bence %80 , %20 ise keyfinden alıyordur . Veriler istatistiksel değil atmasyondur[emoji2][emoji2]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj Oktdmrglu » 03 Haz 2016, 21:22

Thevenin yazdı:Konu ikinci el jet modunda irtifa kazanirken ben de iteyim biraz :D

Resim
Resim
Resim

Hala ucan daire eksigimiz var bu bolumde :D

Thevenin kareler gerçekten mükemmel :champ: Concorde hakkında bizden yaşça büyük kontrolör abilerimiz ablalarımız kendilerine en az sorun çıkaran uçak olduğunu, ülke fir'ına girdikten sonra sadece sektör çıkışlarında kendisiyle konuştuklarını çünkü o yükseklikte kendisine conflict çıkaran hiçbir uçak olmadığını söylerlerdi. Hatta ülke radarları o zamanlar (hatta şimdi bile) çok gelişmiş olmadığı için concorde çoğu zaman radardan kaybolur ya da belli bi süre hiç görünmezmiş. Çoğu kişinin aksine en şık bulduğum uçaktır kendileri, canlısını görmedim ama geçenlerde yapmaya çalıştığım bi 737 maketinin burnunu yerleştiremeyince yamuk oldu ve concorde'a benzedi. onla idare ediyorum :lol:
Amor Fati
Kullanıcı avatarı
Oktdmrglu

Mesaj mucadeleci » 16 Haz 2016, 13:56

TSF Aviation division :D 8-)
Resim
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj Orhanbalu » 16 Haz 2016, 14:15

@ mucadeleci

harika [emoji106]

balu
Kullanıcı avatarı
Orhanbalu

Mesaj Tgm » 16 Haz 2016, 14:42

jayzad yazdı:
Thevenin yazdı:Konu ikinci el jet modunda irtifa kazanirken ben de iteyim biraz :D

Resim
Resim
Resim

Hala ucan daire eksigimiz var bu bolumde :D

Thevenin kareler gerçekten mükemmel :champ: Concorde hakkında bizden yaşça büyük kontrolör abilerimiz ablalarımız kendilerine en az sorun çıkaran uçak olduğunu, ülke fir'ına girdikten sonra sadece sektör çıkışlarında kendisiyle konuştuklarını çünkü o yükseklikte kendisine conflict çıkaran hiçbir uçak olmadığını söylerlerdi. Hatta ülke radarları o zamanlar (hatta şimdi bile) çok gelişmiş olmadığı için concorde çoğu zaman radardan kaybolur ya da belli bi süre hiç görünmezmiş. Çoğu kişinin aksine en şık bulduğum uçaktır kendileri, canlısını görmedim ama geçenlerde yapmaya çalıştığım bi 737 maketinin burnunu yerleştiremeyince yamuk oldu ve concorde'a benzedi. onla idare ediyorum :lol:

Benim de havacılığa büyük merakım vardır :) Hava trafik kontrolörlüğü sınavından bir kaç puanla elenmiştim. Hala içimde uktedir.. neyse :D Charles de Gaulle havaalanında pistin hemen yanında görülebilecek bir örneği var Concorde un. Müzevari bir şekilde oraya koymuşlar. Hep devasa birşey hayal ederdim ama görece küçük bir uçak. Ama o motorları yok mu :super: 2000'de Paris'teki kaza Concorde için sonun başlangıcı oldu ama o kaza olmasaydı da bence Concorde lar için yolun sonu gelmişti. Okuduğum bir yazıda Londra-New York arası bir Concorde uçurma maliyetinin 6 tane 747 uçurmaya bedel olduğu yazıyordu. Şirketler için müthiş bir külfet.. Ve bence özellikle soğuk savaş sonrası insanlar için artık Concorde a binmenin cazibesi 1960 lar ve 70 lerdeki gibi değildi. Döneminin mucizevi bir aletiydi (gerçi hala da öyle) ama dediğim gibi cazibesini yitiriyordu. Ez cümle ben de büyük hayranlık duyarım Concorde a.. :champ:

Charles de Gaulle daki Concorde

Resim
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj mucadeleci » 16 Haz 2016, 17:28

Orhanbalu yazdı:@ mucadeleci

harika [emoji106]

Teşekkürler *Orhanbalu :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425, kogan ve 76 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners