TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Chronotech CT7985M-32 Special Edition Bilgi Talebi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Chronotech CT7985M-32 Special Edition Bilgi Talebi

Mesaj onurr81 » 05 Kas 2010, 02:37

arkadaşlar chronotech marka CT7985m-32(special edition) modeli bir saate sahip oldum.bu saat normal 7985m-32 den farklı içinde kronometresi var ve camın içine kabartma rakamlar koymuşlar gayet şık bir saat.fakat arka kapağını açtım içine bakmak için.gördüğüm makina çok garibime gitti.hani bu 10 liralık saatlerin içinden çıkan makinalar gibi ufak bir sistem ve beyaz bi plastikle koruma halkası içine alınmış.çok garibime gitti acaba makinasınımı farklı taktılar diye düşündüm bu kalitede bi saate görsel olarak yakıştıramadım.fakat üzerinde çok ufak şekilde yazılar mevcut.japan s.epson corp. yazıyor hemen altında da,ya 10 jevels y da no jevels gibi bi yazı var o kadar ufakki seçemedim.saat pilli bi mekanızmaya sahip.sizce bu normalmidir.acaba hiç chronotech kullanan varmı?az çok dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım ama anlamışsınızdır umarım.saatin içi bana çok basitçe geldi.bilen arkadaşlar bi yorum yapsa?choronotech kullanan varsa belki bilir.
Kullanıcı avatarı
onurr81

Re: yardımcı olurmusnuz chronotech

Mesaj Wwtr » 05 Kas 2010, 03:25

Fotoğraf ekleme şansınız olsaydı daha yardımcı olabilirdik :)
Kullanıcı avatarı
Wwtr

Mesaj onurr81 » 05 Kas 2010, 10:16

Resim
Kullanıcı avatarı
onurr81

Mesaj onurr81 » 05 Kas 2010, 10:20

Resim resimler bunlar yani bi 300 tl lik saatin içindeki makina bumudur.böylemi olur?
Kullanıcı avatarı
onurr81

Mesaj mavisakal86 » 05 Kas 2010, 11:39

Evet 300tl lik saatin icindeki budur... Makinenin kalitesi konusunda daha uzman biri yorum yapsa daha iyi olur ama sunu soyleye bilirim iyi bir makine deniyosa uzun zaman is gorur, hemen bozulmaz ama kotu makine yorumu geliyosa 2 seneye cope koyarsin demek...
Markayi tanimiyorum ama armani gibi markalarin bile ici boyle, hatta armanilerde kullanilan makide dandiktir de... swatch lar dandiktir, iki senede atarsiniz cope...
Gene moda markasi olarak ben ferreyi kullandim, oldukca kaliteliydi emsallerine gore ama onunda fiyati emsal markalarin 2-3kati, hugo boss da iyidir.... Bunun haricindeki moda markalarinin geneli markaya para veririz...
Eyer amac kaliteli saat almaksa ve bucce de dusukse kendini ispatlamis gercek saat markalari tercih edilmeli seiko gibi...
Kullanıcı avatarı
mavisakal86

Mesaj onurr81 » 05 Kas 2010, 11:54

teşekkürler mavi sakal.çok haklısın sadece markaya para veriyoruz evet.ya belki şu açtığım konu bile saçma bu forumdaki saat kullanıcıların hepsindeki saatlere göre çünkü herkeste nerdeyse en az 2000 tl ve üzeri saatler kullanıyor.bizde kendi çapımızda ancak gücümüz buna yetiyor işte:) merak ettim o yüzden görüşlerinizi alayım dedim.ve bişey daha eklicem bu saat&saat gibi türkiyede iyi saatlerin distrübitör firmalarının sattıkları saatler bence hepsi sahte bunların bu saatleri ebay üzerinden honkong ve çinden aldıkları kanısındayım.swiss military hanowa marka bi saatin açık artırmasına girdim 4 ay önce ebay de.saat 80 dolar + 20 dolar kargo,toplam 100 dolara saat bende kaldı.türkiyedeki fiyat araştırmasını yaptım istanbulda kuz optik diye bi saat firması aynı saati nete koymuş ve 890 tl fiyat vermiş diğer sitelerde de aynı 800-900 arası ve ben türkiyedeki bu fiyata karşı neredeyse 140 lira gibi bi rakama bu saati ödemeyi yaptım ve saat 12 gün sonra geldi.inanırmısnız saati görünce gerçekten büyülendim.orjinal kutusu herşeyi mevcut.tabi bu fiyata aldık ya içime bi kurt düştü araştırıcam gerekirse içini dışını açtırıp baktırıcam ve dediğim gibide yaptım saolsun eskişehirde saat işinden çok iyi anlayan değerli tanıdıklarım var koştum onların yanına dedim durum böyle böyle,içini açtık saatin bi inceleme yaptılar sonuç:orjinal kanısına vardık ve verdiğim fiyatı duyunca şok oldular.o gün akşama kadar saati koluma hiç takamadan bi arkadaşım geldi ve 400 tl verip aldı saati.diyorum ki ben bu türkiyedeki fiyatların bu kadar fazla olmasını çok çok saçma buluyorum ve dediğim gibi bu saatçiler bence bu yolla alıyolar bu saatleri.
Kullanıcı avatarı
onurr81

Mesaj razz » 05 Kas 2010, 12:00

Resimde görülen oldukça basit, jewel (taş) bulundurmayan, pilli bir uzakdoğu kalibredir.. Suyla temas etmediği, biten pili içinde uzun zaman bırakılmadığı ve çok sert darbeye, aşırı sıcağa vs. maruz kalmadığı sürece uzun yıllar sorunsuz kullanılır..
300,00 TL'lik bir saatten bu tip bir kalibre çıkması normaldir.. Etrafındaki beyaz plastik aynı kalibrenin farklı kasa modelleriyle uyum sağlayabilmesi için konulan spacer tabir edilen bir parçadır..

90lar ile birlikte ( bazı ekstrem örnekler dışında ) pilli kalibrelerde jewel kullanımı maliyet ve gerçekten lüzum olmaması nedenlerinden ötürü bırakılmıştır.. Dolayısıyla 0 Jewels/No Jewels ibareleri kalibrenin kalitesiz, kısa sürede bozulacak olduğu anlamına gelmez.

Swatch'ların içindeki pilli kalibre "dandik" değildir.. Aslında özellikle montaj esnasında kullanılan monoblok teknik itibarıyla kullanım ömrünün oldukça arttığı da söylenebilir.. Kalibrenin kasa içinde neredeyse tamamen hareketsiz kalmasını sağlayan bu monoblok yapı pekçok dış etmene karşı da bir izolasyon görevi görür ( Eğer Colortime veya Bengisaat üstadların dikkatini çekerse mesajınız daha detaylı teknik bilgi vermeleri kuvvetle muhtemeldir ).
Babama 1997'de aldığım Swatch Irony Chrono saat, sadece pil değiştirerek halen kullanılmaktadır ve bugüne kadar herhangi bir sorun çıkartmamıştır..

Butik markalar farklı spektlerde pilli kalibreler kullanırlar.. Swiss Made ibaresini taşıyan markalarda ETA, Ronda vb. kalibreler tercih edilirken menşei belirtilmeyen ürünlerde ise başta Myota olmak üzere pekçok değişik marka ve spekt uzakdoğu kökenli kalibre bulunur.. Yine belirtmekte fayda görüyorum; saatin kullanım süresi direkt içindeki pilli kalibrenin markasından ziyade saatin diğer parçalarının uyumlu dizayn edilmesine ve kullanacak insanın(!) özenine bağlıdır..

Edit: Typo..
En son razz tarafından 05 Kas 2010, 12:52 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj herofb » 05 Kas 2010, 12:13

açıkçası mekanizmadan falan yeterince anlamadığım için yorum yapmayacağım sadece takıldığınız noktada hiç bir konu açmanın saçma olmadığını , forumda çoğu kişinin 2000 TL üzeri saati olmadığı ve olsa da zaten burada 150 TL'lik seiko 5'e büyük saygı duyulduğunu belirtmek istedim
Kullanıcı avatarı
herofb

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 203 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners