TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Chronotech CT7985M-32 Special Edition Bilgi Talebi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: yardımcı olurmusnuz chronotech

Mesaj sosyalcan » 05 Kas 2010, 12:25

Onur Arkadaşım forumu (şu açtığım konu bile saçma bu forumdaki saat kullanıcıların hepsindeki saatlere göre çünkü herkeste nerdeyse en az 2000 tl ve üzeri saatler kullanıyor) değerlendirmen yanlış benim en pahalı saatim Tissot oda 600 tl civarıdır. Açtığınız konu hiç de saçma değil tabi saatin mekanizmasını merak edip sormak hakkınız hatta üretim yılını vs öğrenmekde isteyebilirsiniz
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Mesaj onurr81 » 05 Kas 2010, 14:45

yorumlarınız için teşekkür ediyorum.ağzınıza sağlık.ne biliyim şu günlük taktığınız saatler bölümünü inceledim de herkesin saati ya rolex ya seiko sportura ya tag,omega...görünce yazdım.saygısızlık ettiysem kusura bakmayın.
Kullanıcı avatarı
onurr81

Mesaj Archezia » 05 Kas 2010, 15:57

Orada gördüğünüz saatlerin pahalı olmasının sebebi. O saatlere sahip olan bir insanın saatinin fotoğrafını daha çok çekmek istemesi olabilir. Şöyle düşünün mesela 2000 model Opel Corsaya binen birisinin arabasının fotoğraflarını çektiğini pek görmezsiniz. Ama BMWsi Mercedesi olan birinin arabasının fotoğraflarını çekerken hatta bazı durumlarda fotoğrafçılık yapan bir arkadaşına çektirirken görürsünüz. İnsanlarda Corsa resmini görmektense Mercedes resmini görmek ister(yada ferrari diyelim daha uygun olsun) çünkü çok sık görülmez o arabalar. Aynı nedenle 2000TL üzeri saatlerin fotoğraflarını daha çok görmeniz de doğal çünkü hem sahipleri çekmekten zevk alır hemde biz fotoğrafları incelemekten.

Bir nedeni daha var bunun. Benim mesela bir tane saatim var. Oraya gidip hergün aynı saati koymam garip olur o yüzden koymuyorum. Ama 2000 TL üzeri saati olan arkadaşın birden fazla saati olması muhtemel ve onlar da saatlerinin güzel fotoğraflarını bizlerle paylaşıyor ve sonuç daha fazla 2000 TL üzeri saat fotoğrafı (:

Bunlar sizin herkesin pahalı saatlerle dolaştığını düşünmenizin sebebi. Ama dediğiniz doğru bile olsa yani hepimizde pahalı saatler olsa bile bu 300TL lik saatleri önemsemeyip bunlar hakkında soru soranları da saçma işler yapıyo olarak göreceğimiz anlamına gelmiyor tabiki. Saat danışma bölümüne bakarssanız 100-150 TL ye saat soran da oluyor ve konuyu okuduysanız görürsünüz ne kadar ilgilenmeye çalıştığımızı. Sorulan tarz da saatler hakkında bilgisi olanlar paylaşıyor ve hatta bilmeyenler bile bazen kendisi araştırıp öyle cevap veriyor. Çünkü saat sever bir insan saatlerle ilgili araştırma yapmaktan, bilgi edinmekten de zevk alıyor. Ben mesela bu konudan sonra Choronotech'e bakındım biraz internette, ama size açıklama yapabilecek şeyler öğrenemedim. Ama razz gereken açıklamayı ziyadesiyle yapmış sağolsun.

Bir de markaya para verme olayı var. Mavisakal'ın kastettiği ile sizinki tam olarak aynı şeyler değil. Sizin kastettiğiniz her ürünü alırken yaptığımız markaya bakarak satın almak ve fazla paralar vermek. Mavisakal ise daha çok normalde saat üretmekle zerre alakası olmayan, sadece moda/giyim markası olan markaların saat üretmeye kalkmasını ve bunlara bazen haketmedikleri fiyat etiketleri koymalarını kastetmiş. Yani sadece moda markası diye iyidir sanıp alıyor birçok insan. Ama bunun yerine "has" saat üreticisi firmalardan aynı fiyatlara başka bir saat almak daha mantıklı.

Son olarak söylemek istediğim tüm bu yazdıklarımı bir sitem olarak algılayabilirsiniz ama emin olun öyle değil. Sadece forumu ilk görüşte biraz farklı algılamışsınız ben aslında algıladığınız gibi olmadığını açıklamaya çalıştım kendimce. Saatinizin içini açıp bakıp, sonra forumda konu açacak kadar ilginiz olduğu belli saatlere. Bu yüzden forumun gerçek yüzünü görünce ısınıp buradan faydalabilirsiniz diye yaptım bu açıklamayı.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj punk » 05 Kas 2010, 16:32

sosyalcan yazdı:Onur Arkadaşım forumu (şu açtığım konu bile saçma bu forumdaki saat kullanıcıların hepsindeki saatlere göre çünkü herkeste nerdeyse en az 2000 tl ve üzeri saatler kullanıyor) değerlendirmen yanlış benim en pahalı saatim Tissot oda 600 tl civarıdır. Açtığınız konu hiç de saçma değil tabi saatin mekanizmasını merak edip sormak hakkınız hatta üretim yılını vs öğrenmekde isteyebilirsiniz

herojd11 yazdı:açıkçası mekanizmadan falan yeterince anlamadığım için yorum yapmayacağım sadece takıldığınız noktada hiç bir konu açmanın saçma olmadığını , forumda çoğu kişinin 2000 TL üzeri saati olmadığı ve olsa da zaten burada 150 TL'lik seiko 5'e büyük saygı duyulduğunu belirtmek istedim

bu yorumlar öylesine içimi rahatlattı ki :) clk üstadım beni neredeyse bunalıma sokacaktı çünkü ((:

bu tip sağduyulu ve olgun yorumlar okumak forum keyfini artırıyor.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj herofb » 05 Kas 2010, 17:10

bana düşmemesine rağmen belirtmek istedim.Sayın clk muhteşem bir koleksiyona sahip olmasına rağmen 100 € 'luk Seiko ve Orient gibi markalara büyük saygı duyar,onun tek derdi bizlerde de olduğu gibi sahte çin saatleridir ayrıca bildiğim kadarıyla kendiside ucuz saatlere sahiptir.
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Archezia » 05 Kas 2010, 18:13

Evet clk "çakma" olmadığı sürece her türlü saati ve Rolexi çok sever (:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj sosyalcan » 05 Kas 2010, 20:43

Yoo saygısızlık olarak değil inceliğin için bende kendi adıma teşekkür ederim saatin mekanizması ise internetten ereştırıyrum bulunca size döneceğim belki benden önce yazan arakadalar çıkar ama saatin önden fotosu ve modeli olursa daha rahat buluruz.
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Mesaj Clk » 05 Kas 2010, 21:33

Bu konuda adim cok gecmis... Hazir arka planda Dio we rock calarken (bu sarkiyi söylerini sindirerek dinleyin cünkü konuyla da ilgili denebilir) bir kac kelime yazayim.

Bende bu ise tabandan basladim. Swatch'tan Seiko'ya Chronotec'ten Guess'e Jacques Lemans'a hatta sahip olup incelemk adina Cin mali Heinrichsohn'a kadar bir cok saatim vardir. Sonucta hobilerimiz gelisiyor. Iste o noktada bir karar vermeniz gerekiyor parayi nasil harcayacaginiza dair. (Herojd dostum bunun aciklamasini muhtesem bir sekilde yapmisti) Burada herhangi bir hobiye ne kadar deger verdiginiz ortaya cikiyor. Ben BMW M3 sattim saat aldim. Kac kisi yapar bunu? Bu bir hastalik. Saat degil koleksiyon bir hastalik... Benim 600 tane DVD'den olusan bir koleksiyonum var. Normal mi? Yada evde her oda da HI-Fi sistem var. Artik o kadar cok ki dolaplarin icinde duruyor :) Normal mi?

Demeye calistigim sey basit. Bazi insanlarin önem verdigi seyler farklidir. Bütcelerini farkli degerlendirir ve kullanirlar. Ben buraya Cant arkadasimiz geldiginde inanilmaz mutlu oldum. ( Gerci kendisi halen bana kizgin ama :D ) Cant'in koleksiyonu benim koleksiyonu 2'ye 3'e katlar ben bundan hicbir sekilde rahatsiz olmam tam tersi yaptigin gibi provoke ederek saatleri hakkinda daha fazla konusmasini ve ortaya koymasini saglamaya calisirim.

Burada hepimiz ayni yöne bakan ayni konudan zevk alan ve saatler üzerine paylasim yapmayi seven insanlariz. 150 lira olsun 150.000 TL gönül baglanmis her saat bizim icin degerlidir.

Son Söz: WE ROCK :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 198 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners