TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Steinhart'覺n Kulland覺覺 Mekanizmalar

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Steinhart'覺n Kulland覺覺 Mekanizmalar

Mesaj Bond » 22 Kas 2010, 12:47

Punk rica ederim, hep beraber sohbet ediyoruz ite. Foroush ilanlarda a癟覺k癟a yazm覺 癟in mekanizmalar覺 ve swiss olanlar覺. Resimden 羹r羹n Swiss ETA/Unitas duruyor aynen ama neden imada bulunuyorsunki direk sorsana :) Yada neden spesifik yan覺t vermiyor oda anlamad覺m zaten Swiss diye yazm覺 model i癟in a癟覺klamalarda :) WUS'ta ne diyor dier kullan覺c覺lar alan illaki vard覺r bu modelden.

Tourby konusunda Clk'nin misafir gibi davranmam覺 konusuna ne yaz覺k ki kat覺lam覺yorum :) Foruma ilk mesaj覺n覺 TSF SE konusuna deiik bir tav覺rla g繹nderen Erdal Beye 癟ok medeni ekilde cevap vermi ve daha sonra zaten bu mesajlaman覺n sonunda herey 癟ok daha net anla覺lm覺. Elbette Erdal Beyin T羹rk癟esinin zay覺f olmas覺 ve kot羹 bir niyetinin olamamas覺da 繹nemli. Kendisi halen arada girer foruma. Clk Tourby'nin bir modelini alarak en g羹zel ekilde ve t羹m art覺 ve eksileri ile tan覺tt覺. Elbette sahibi T羹rk olan bir markan覺n sekt繹r i癟inde var olmas覺 sevindirici bir durum. K羹癟羹k bir firma olmas覺na ramen baz覺 modelleri gayet g羹zel ve son kontrolleride iyi az saat 羹rettii i癟in. Asl覺nda o konuda belirttii gibi oda daha fazla sat覺 yapabilir ama tercih etmiyor. Bencede gayet g羹zel bir strateji ve mant覺kl覺 bir tutum.

PVD siyah mekanizma mesajlar覺n覺 hat覺rl覺yorum ben o zaman tatilde idim sonradan okudum. Siyah PVD kaplama mekanizma i癟in bahsetmiti kendiside bir d繹nem saatlerinde kullanm覺 ama pek memnun kalmam覺. PVD soyulma vs yapar diye herhalde olabilir yada baka bir sebep yazm覺t覺. Orda bahsi ge癟en makine yani bizim saatte kullan覺lacak olan ise PVD deil gun metal renginde bridgelere sahip olan bir makine idi, san覺r覺m Clk a癟覺klam覺t覺 orda imdi bakamad覺m, g繹z羹nden ka癟m覺 olabilir. PVD Physichal Vapor Deposition diye bir kaplama teknii forumda ben a癟覺klama yazm覺t覺m DLC ile kar覺lat覺rmas覺 falanda var 2Fast sormutu. Gene arama kutusunu kullanman laz覺m nerede emin deilim ama herhalde Special Edition i癟inde olmal覺 :D
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj punk » 22 Kas 2010, 12:56

@Bond,

WUS'ta bu tip sorulara genellikle cevap alamazs覺n. Ben de ince n羹anslarla ans覺m覺 deniyorum ama kendisinden bir ispat rica edeceim. Fakat 羹retici bana bunu nas覺l ispat edebilir? Yani sertifika ya da buna benzer bir belge isteme ans覺m olabilir mi saatle birlikte?
Kullan覺c覺 avatar覺
punk

Ya: 34
Kay覺t: 25 Eki 2010, 09:58

Mesaj Clk » 22 Kas 2010, 13:07

PVD kapli mekanizmalarin sorunlu olmasi cok dogal. Sonucta elinizde inanilmaz kisitli bir alan ve monte edeceginiz onlarca parca var. Kimi noktalarda alan o kadar daraliyor ki ebouche dedigimiz mekanizmanin g繹vdesinin hatasiz olmasi gerekiyor. Siz bu g繹vdeyi PVD kaplarsaniz hicbir sekilde PVD'nin her noktada ayni kalinlikta oldugunu garanti edemezsiniz. Bunun yaninda delikler ve vida yuvalarinada kaplama girecegi icin sorun daha da artmaktadir. Erdal Bey bunlardan bahsetmek istemisti.
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Bond » 22 Kas 2010, 13:08

Pyrolume saatleri resmi bir firma 羹r羹n羹 olmad覺覺 i癟in bence sana sertifika falan g繹ndermesi zor olur yada g繹ndersede evde printerdan yada kart bast覺r覺p yollar manas覺 olmaz :D Garanti belgesi varm覺 onu bile bilmiyorum, 繹renirsen sende bizi bilgilendir cevab覺 ile ilgili. WUS'tan pm ile sorabilirsin konu i癟inde bu tarz eyleri yazm覺yorsa. Saat 癟ok ilgimi 癟ekmedii i癟in ben bu marka konular覺n覺 daha 繹nce incelemedim WUS'ta. Sadece Nelsonun video ve BS Blog incelemesinden biliyorum.

Edit: Bu arada senin Gnomondan daha 繹nce ald覺覺n modellerin incelemelerini bekliyoruz :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj punk » 22 Kas 2010, 13:14

Bond, b繹yle bir 羹retim tarz覺 kime g羹ven verebilir ki? Saatin m羹thi derecede 覺k g繹r羹n羹yor olmas覺 d覺覺nda tek bir art覺s覺 dahi yok anla覺lan :)

Gnomon'dan daha 繹nce s繹ylediim gibi 2 saat ald覺m. Birincisi hali haz覺rda elimde, dierinin ulamas覺n覺 bekliyorum. Tek problem d羹zg羹n makro 癟ekim yapabileceim bir fotoraf makinesi. u anda makinemi arkada覺ma 繹d羹n癟 verdiim i癟in Kas覺m ay覺 sonuna kadar maalesef fotoraf 癟ekemiyorum. Yoksa size Flieger Aristo'mu g繹stermekten k覺van癟 duyard覺m :)
Kullan覺c覺 avatar覺
punk

Mesaj punk » 22 Kas 2010, 13:16

Archezia yazd覺:Bu kadar bilgi biraz tehlikeli. Hepsi bir anda gelince s羹rmenaj oldum. Bir ona bak bir buna bak. Ondan 繹b羹r羹ne, oradan bakas覺na link... Unitas, ETA, Valjoux, Miyota, in, Alman, Swiss... 2824, 6497, 98, 42, 57, 63!... Too... Much... Infor...mationnn! Aaaarrghhhh!..

Teekk羹rler Bond (:

Mekanik saatlere olan ak覺m覺z da bundan deil mi zaetn ;)

Bu arada Alman'lar覺n in-house makineleri var m覺d覺r merak ettim imdi. Bir arat覺rma yapmak gerek bu konuda :D
Kullan覺c覺 avatar覺
punk

Mesaj drk » 22 Kas 2010, 19:09

Olmaz m覺, mesela en bilinenlerinden glash羹tte original ve a. lange&sohne kendi in-house mekanizmalar覺n覺 kullan覺yorlar. stelik olduk癟a 羹st d羹zey mekanizmalar.

PVD mekanizmayla ilgili olarak; Panerai 317 modelininin(monopusher chronograph) ilk serisinin mekanizmas覺n覺 pvd kaplama olarak 羹retti. Yaln覺z 羹retilen mekanizmalar覺n %80'i panerai nin testlerini ge癟emedi, bu da b羹y羹k bir sorun yarat覺nca bir sonraki seride normal mekanizma ancak koyu renk caml覺 arka kapak kullanmaya karar verdi. Hatta s覺rf bu deiiklikle bir nevi limitli 羹retim bir seri yaratm覺 oldu, bu da ilk seriyi daha aran覺lan bir saat yapt覺. Anlad覺覺m kadar覺yla b繹yle bir mekanizmay覺 yapmakta zor, sal覺kl覺 癟al覺mas覺n覺 salamakta.

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj tourby » 23 Kas 2010, 00:23

Pyro-Lume makinasi SWISS... eskiden benden makina alirdi ama simdi baskasindan alir. Ama resimde g繹rd羹gum saatin makinasi SWISS... Swiss ve Asia makinesin b羹y羹k farklari var... en iyi bu degsiklerinden anlarsin:

1) cotes de geneve (cin modelin degisik g繹runt羹s羹 var)
2) blued screws (swiss modelin vidalari "steel" ve "flame blued"... cin modelin vidalari yanliz renkli "clorored/painted")
3) balance wheel (swiss modelin balance wheel daha b羹y羹k olur ve 18.000 A/h... cin modelin balance 21.600 A/h ve daha k羹c羹k olur... ama eski cin makinalrinda 18.000 A/h var ve Swiss makinalarinda 21.600 A/h var)
4) tam dikkat edersen "winding wheels" degisik olur... swiss modelin daha fazla parlak)

ve benim PVD makinasina karsi bir sey demedim... kalitesi ayni... yanliz temizlemek problemi var... siyah PVD makinalar cok kirli olur ve temizlemegi cok zor... zaten ETA hic 100% temiz makina g繹ndermeski :-(
Kullan覺c覺 avatar覺
tourby

Kay覺t: 05 May 2010, 14:05

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: 0m42 ve 205 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners