Merhaba Arkadaşlar,
Yakın zamanda karşılaştığım bir durum hakkındaki tecrübelerimi paylaşmak istedim. Öncelikle özellikle 2. el saat alırken bu saatin mali değeri fazla değildir ve o nedenle bunun clone / fake / sahtesi olmaz diye asla ve asla düşünmeyin. Piyasada ne kadar saat varsa neredeyse hepsinin bir sahtesi mevcut.
Geçtiğimiz hafta " Alpina Startimer Pilot Black Dial "saat ararken sahibinden.com sitesinde çok beğendiğim modeli gördüm ve görür görmez almaya karar verdim fakat tek eksiği kutusu idi. Bunu fazla düşünmeden alıp geçmek istedim. Kesinlikle piyasasının çok az altında, hatta yurt dışı piyasasına göre normal olabilecek bir fiyatta olduğunu belirtmek isterim. Saati daha önce defalarca kez incelediğim ve fazla detayı olmadığı için oldukça ön yargılıydım fakat bir nokta dikkatimi çekti, oda saatin "date wheel" olarak adlandırılan günü gösteren çemberin normal şartlar altında siyah zeminli ve beyaz rakamlı olması gerekirken bu saat beyaz zeminli ve siyah rakamlı idi. Bunu farkettikten sonra direk olarak Alpina ile görüştüm ve durumu bildirdim, çünki satıcı bu durumun ülkeden ülkeye değişebileceğini vs olarak açıkladı. Alpina dan 2 3 gün içerisinde bir cevap geldi ve kesinlikle böyle bir modelin olamayacağı, saatin replica olduğunu söylemişler. Alpina ile yazışmalarımı ilgilenen arkadaşlar olur ise özelden paylaşabilirim. Daha sonra saat üzerinde sadece bu parametre değil, resimlerden anladığım bir kaç farklılıkları daha buldum. Bu saatçinin iyimi kötümü niyetli olduğunu bilmiyorum fakat sahibinden.com üzerinde dükkanı olduğu ve oldukça pahalı saatleri de sattığını belirteyim. Burada firmasını ifşa etmek istemiyorum çünkü bir tek bu saate özel bir durumu olabilir, diğer satılık saatleri ile de ilgilenmedim. Saat şu tarih itibarı ile halen satışta ve ilgilenen arkadaşlar var ise sahibinden.com dan Alpina startimer pilot automatic saatlere göz atabilir ve saati görebilirler.
Sözün özü; bence kutu/sertifika/fatura vs olmadan, saati fiziksel olarak görmeden, TSF veya kurumsal olmayan bir yer dışında herhangi bir yerden 2. el veya "aldım kullanmadım " türü saatleri almadan önce alınacak saat konusunda uzman birisinden mutlaka destek isteyin derim.
Saygılar