TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tommy Hilfiger Otomatik Hakkında Görüş

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tommy Hilfiger Otomatik Hakkında Görüş

Mesaj Archezia » 18 Oca 2011, 17:03

punk yazdı:@Archezia,

Biz doğruluğuna inandığımız şeyleri savunmazsak eğer, diğer insanlara nasıl yol göstereceğiz?

Tabiki doğruluğuna inandığımız şeyleri savunacağız. Ama ben insanların tercihlerinden bahsediyorum. Herkesin farklı tercihleri olur. Ben, sen veya bu forumdaki bir başkası bir saat alınacaksa mekanik alınmalı gibi bir fikire sahip olabiliriz. Ama bu bizim doğrumuzdur. Hatta buna doğru demek de yanlış, bu bizim kişisel fikrimizdir diyelim. Ama bunu "doğru" kabul edip savunmaya çalışmak bence pek yerinde bir davranış değil. Eğer o insan çok pahalı olmayan, 2-3 yıl kullanacağı, ayda bir ayarlamak zorunda kalmayacağı veya kolunda şık duracak hatta dikkat çekecek bir saat istiyorsa tutup da seiko 5 vs. önermek pek de uygun olmaz bence. Şimdi ikinci mesaj sana ait olunca sana tepki gösteriyor gibi oldum ama ben bunu birçoğumuz için söylüyorum. Bazen moda markası diye, bazen quartz diye o saatten alma diyoruz. Ama o insan biz tasvip etmesek de belki markası görünsün, tanınsın istiyor. Buna da saygı duymak lazım.

Aslında moda saatlerden çok dikkat çekmek istediğim kısım quartz saatlerdi benim. Bazen tavsiye isteyen kişinin neler beklediğini tam bilmeden çat "seiko 5", çat "tissot", çat "otomatik" cevabını yapıştırıveriyoruz.O kişi bu konularda çok bilgili değilse memnun kalmayacağı halde otomatik saat alabilir. Yada aynı fiyat seviyesindeki otomatik bir saati quartzdan daha kaliteli sanabiliyor. Ben veya sen hiç bilmiyor olsaydık ve bize quartz alma otomatik al deselerdi, araştırır bakardık değil mi otomatik saat nedir, ne avantajı vardır, neden daha iyidir vs. diye. Ama herkes o kadar araştırmıyor buradaki tavsiyelere göre fikirleri şekilleniyor ve böyle davranan insanları da dikkate almalıyız. Sonuç olarak biri saat tavsiyesi istediğinde kendi tercihimizi belirtmeden önce, eğer belirtmemişse tavsiye isteyen kişinin saatten neler beklediğini sormalı ve gerekliyse olabildiğince açıklayıcı(bazen sadece konu linki verilerek bile yapılabilir) tavsiyelerde bulunmalıyız. Bu forumda hep yapılan birşey değil. Genelde benim dediğim gibi oluyor zaten ama yine de böyle huylarımız hiç yok da diyemeyiz sanırım.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Emre » 19 Oca 2011, 01:52

Traptter arkasimiz butce ile ilgili bi fikir belirtmemis ama benim icin daha onemli olani, saatlere ilgisinin yeni basladigini belirtmis. Saatlere ilgi duymak icin cepte para olmasi sart degil. Mesela arabalara ilgi duymak icin de cepte para olmasi sart degil. Motorlari, hizlari, dizaynlari, hangi konuda hangisinin iyi oldugu, bunlari bilmek icin illa Ferrari sahibi olma sarti aranmiyor, veya Mercedes, veya BMW... Para bu konuda hevesimizi tatmin etmemize yardimci olur. Kimisi hevesini Patek ile tatmin eder, kimisi Orient ile. Isin butceye bakan kismi budur.

Linkteki saat hakkinda da biseyler soylemek istiyorum, oncelikle bu bana sanki sirt otomatik saat hem de Tommy Hilfiger diye alinmasi cazip gelen bir saat gibi geldi. Bu noktada oncelikli tavsiyem butceyi daha yukari cekme sansi var mi ona bakmak lazim (300-400 dolar seviyelerine), Seiko'nun da cok guzel saatleri var ve hem kalite hem de dizayn olarak cok daha guzeller bence. Eger butce yukari cekilemiyor ve ihtiyactan bir saat alinmasi gerekiyorsa, dizayn mi daha onemli yoksa saatin kalitesi mi buna karar vermek lazim. Ben olsam daha uzun yillar kullanabilecegim bir saati secerdim.

Ayrica saatlerle ilgilenmeye basladiktan sonra zamaninda 177 dolara aldigim Dolce & Gabbana quartz chrono saatimi bi kez bile takmadim bunu da belirteyim.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Traptterr » 20 Oca 2011, 01:47

Arkadaslar yorumlar icin tesekkuler. Oncelikle saat otomatik ve tip olarak yari iskelet olmasi sebebi ile ilgimi cekti. Butce olarak da 150 dolar alti(amerika fiyati), bu tarz(yari ya da tam iskelet) otomatik bir saat bakiyorum. Seiko ve orientte bu tarz iskelet modeller varsa 150 dolar alti hic dusunmeden alirim zaten : ) Birde dikkatimi Stuhrling marka iskelet otomatikler cekti bu fiyat seviyesinde onlara ne dersiniz?

@clk, bond, Bu saat otomatik oldugu icin ilgimi cekti zaten ama cin mali movement(bazi websiteleri japan movement yazmis ama china oldugu kuvvetle muhtemel) oldugu icin foruma danismak istedim.
Kullanıcı avatarı
Traptterr

Mesaj uzbey33 » 20 Oca 2011, 10:19

şu saat uyabilir belki isteğine:

http://cgi.ebay.com/Pulsar-SEIKO-AUTOMA ... 3a60c7c732

pulsar, seiko'nun alt markası ve otomatik saatlerinde orient mekanizma kullanıyor, stuhrling ve tommy'dekiler çin kökenli.
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullanıcı avatarı
uzbey33

Mesaj Emre » 20 Oca 2011, 11:07

Bu fiyat araliginda bence Orient'in cok guzel saatleri var. Stuhrling daha once tartisilmisti. Forumdaki arama ozelligiyle bicok bilgiye ulasabilirsiniz. Ben size en guzel bilgi verebilecegine inandigim basligi yapistiriyorum:

viewtopic.php?f=62&t=793&p=48054&hilit=stuhrling#p48054

Illa yuvarlak olsun demiyosaniz bence ilk siradaki saat gayet guzel. Hem ozellik, hem de dizayn acisindan isteklerinizi karsiliyor gibi. amazon.com linkleriyle birlikte buldugum birkac saati siralayim.

Hatta bunun kirmizi siyahi da var

Metal bilezikli bi tane. Deri kayis da alinabilir bunun icin. Yakisir bence.

T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Magneto » 20 Oca 2011, 13:38

Emre'nin önerdiği "Orient Men's CDB02002B" modeli Ülkemize gelecek olan bir model,ama şu an TR'de bulmak zor çünkü daha gelmedi.
Fakat 40saat power Reserve'yi olan bir model. Çelik kordonlu'suda harika duruyor.
Fiyat olarakta geleceği için verdi Aslan Saat , TR satış fiyatı (Etiket) 345$
Saat = BlancPain
Kullanıcı avatarı
Magneto

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: esclapez, Google [Bot] ve 217 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners