punk yazdı:@Archezia,
Biz doğruluğuna inandığımız şeyleri savunmazsak eğer, diğer insanlara nasıl yol göstereceğiz?
Tabiki doğruluğuna inandığımız şeyleri savunacağız. Ama ben insanların tercihlerinden bahsediyorum. Herkesin farklı tercihleri olur. Ben, sen veya bu forumdaki bir başkası bir saat alınacaksa mekanik alınmalı gibi bir fikire sahip olabiliriz. Ama bu bizim doğrumuzdur. Hatta buna doğru demek de yanlış, bu bizim kişisel fikrimizdir diyelim. Ama bunu "doğru" kabul edip savunmaya çalışmak bence pek yerinde bir davranış değil. Eğer o insan çok pahalı olmayan, 2-3 yıl kullanacağı, ayda bir ayarlamak zorunda kalmayacağı veya kolunda şık duracak hatta dikkat çekecek bir saat istiyorsa tutup da seiko 5 vs. önermek pek de uygun olmaz bence. Şimdi ikinci mesaj sana ait olunca sana tepki gösteriyor gibi oldum ama ben bunu birçoğumuz için söylüyorum. Bazen moda markası diye, bazen quartz diye o saatten alma diyoruz. Ama o insan biz tasvip etmesek de belki markası görünsün, tanınsın istiyor. Buna da saygı duymak lazım.
Aslında moda saatlerden çok dikkat çekmek istediğim kısım quartz saatlerdi benim. Bazen tavsiye isteyen kişinin neler beklediğini tam bilmeden çat "seiko 5", çat "tissot", çat "otomatik" cevabını yapıştırıveriyoruz.O kişi bu konularda çok bilgili değilse memnun kalmayacağı halde otomatik saat alabilir. Yada aynı fiyat seviyesindeki otomatik bir saati quartzdan daha kaliteli sanabiliyor. Ben veya sen hiç bilmiyor olsaydık ve bize quartz alma otomatik al deselerdi, araştırır bakardık değil mi otomatik saat nedir, ne avantajı vardır, neden daha iyidir vs. diye. Ama herkes o kadar araştırmıyor buradaki tavsiyelere göre fikirleri şekilleniyor ve böyle davranan insanları da dikkate almalıyız. Sonuç olarak biri saat tavsiyesi istediğinde kendi tercihimizi belirtmeden önce, eğer belirtmemişse tavsiye isteyen kişinin saatten neler beklediğini sormalı ve gerekliyse olabildiğince açıklayıcı(bazen sadece konu linki verilerek bile yapılabilir) tavsiyelerde bulunmalıyız. Bu forumda hep yapılan birşey değil. Genelde benim dediğim gibi oluyor zaten ama yine de böyle huylarımız hiç yok da diyemeyiz sanırım.