TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Makale: İsviçre Yapımı Bir Mekanizma Ne Ölçüde İsviçrelidir?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Makale: İsviçre Yapımı Bir Mekanizma Ne Ölçüde İsviçrelidir?

Mesaj gurcaglar » 08 Şub 2011, 18:43

Bond yazdı:Gürçağlar hocam çeviri ve makale paylaşım konusu için forum adına teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. Eski başlıklarda zaman zaman benzer konular üzerine konuştuk ama burada tekrardan konu üzerine farklı bilgilerde eklenerek tartışılmış. Daha doyurucu bilgiler eklenmiş.

Aslında bu tarz ilgili konuları tek başlık altında toplamak istiyorum ama konuları birbirine karıştırmadan teknik açıdan başarmak mümkün görünmüyor. Araştırdım; Similar Topics ( Benzer Konular ) adlı özel bir eklenti başlıkta benzer kelimeler geçen forumdaki diğer konuları alt kısma listeliyor. Örnek; konu başlığında "Rus Saatleri" kelimesi geçiyorsa yazılım tüm "Rus" kelimesini içeren başlıkları hızlı erişim için alta listeliyor. Tam randımanlı çalışıyormu bilemiyorum ama bilgiye ulaşmak adına faydası olacağını düşünüyorum. Vakit bulunca bir deneme yaptırmaya çalışacağım.

Haklısınız Bond, ilgili konuları tek başlık altında toplamak biraz zor olabilir. Ama zaten teknik konular, inceleme yazıları gibi hayati başlıklar aslında var, dediğiniz gibi arama motorundan arama yaptırıp çıkan sonuçları değerlendirmek en iyisi. Bu arada saat terimleri konusunda bir başlık açılarak geleceğe yönelik bir sözlük oluşturma eylemi/hareketi başlatılsa ne güzel olur. Her ne kadar kendi dilimizin Kamus-u Türki'den bu yana doyurucu bir sözlüğü bile yokken bu işe girişmek biraz "tuhaf" görünse de dil bizim onu derinleştirip, geliştirecekler de bizleriz, bunu başkalarının gelip bizim için yapmasını beklersek "commonwealth" ülkelerinden ne farkımız kalır? Bir de ileriye yönelik olarak bir Rus saatleri başlığı da açılmasını bir kez daha teklif ediyorum. Yüzlece yıllık komşumuz olan bir ülkenin saatlerine bunca yıldır yabancı kalmanın acısını çıkarmanın zamanı geldi diye düşünüyorum.
İyi dileklerle,

A.G.
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj Modern60 » 08 Şub 2011, 19:51

En içten dileklerimle rus saatlerini konu olarak görmek isterim teklifiniz muhteşem gürçağlar. Hatta verdiğiniz linki ziyaret ettim ve çok beğendim. Tekrar teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Bond » 08 Şub 2011, 20:54

Teşekkürler öneriler için. Bu günlerde kısa süreli seyahatlerim var. Dönünce sizinle aramızda görüştükten sonra uygun formatta ve mümkün olan en kısa sürede halledeceğim. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj gurcaglar » 08 Şub 2011, 22:58

Modern60, Bond,

Ben teşekkür ederim, bilgi paylaştıkça çoğalır ve geniş tesirli olur. Tamam memnuniyetle ben de gelecek hafta buralarda olmayacağım. Döndükten sonra bu konuları görüşebiliriz. Yeniden teşekkürler.

Sağlıcakla kalınız,

A.G.
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Dünha ve 230 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners