T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
襤yi Forumlar Dileriz
TSF
safir » 13 ub 2011, 14:16
Archezia yazd覺:Rezervin ne kadar dolu olduunun rotor d繹n羹 h覺z覺na herhangi bir etkisi olur mu peki?
seiko 7s i癟in evet
-

safir
-
- Kay覺t: 30 Nis 2010, 01:10
punk » 13 ub 2011, 15:28
D羹n tam da bu meseleyi konuuyorduk modern60 ile. Zemberek kurulduk癟a, rotorun zemberei kurduu y繹ne doru diren癟 artar ve bu y羹zden rotorun d繹n羹 h覺z覺 da azal覺rm覺.
-

punk
-
- Ya: 34
- Kay覺t: 25 Eki 2010, 09:58
Clk » 13 ub 2011, 15:43
Su olayi birisi bana daha detayli aciklayabilir mi? Burada bahsedilen sey bir geri tepkime. Eger ortada rotora geri yansiyan bir karsi g羹c var ise neden yay tam kurulu oldugu zaman rotor durmuyor? Yukarida yazilan c羹mlelere g繹re saatlerde bir baski balata sistemi olmasi gerekiyor. Saat tam dolu ile baski ortadan kalkarak rotorun serbest d繹nmesini saglamali yada geri bir tepki yok. Geri tepkinin olmadigi yerde yavaslamadan bahsedilemez.
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
-

Clk
-
- Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03
Archezia » 13 ub 2011, 21:36
clk'n覺n s繹yledikleri daha mant覺kl覺 geldi imdi. Ama ben sanki bo iken daha rahat d繹n羹yordu gibi hat覺rl覺yorum kendi saatimde. Merak ettim kesin sonucu imdi...
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
-

Archezia
-
- Kay覺t: 20 Haz 2010, 22:41
safir » 13 ub 2011, 22:42
doruluundan emin olmad覺覺m 繹yle bir bilgim vard覺; otomatik saatlerde zemberein d覺 ucu tulumbaya sabitlenmi deil ,sadece zemberein geriye boalmas覺n覺 engellyen tulumba i癟 duvar覺nda diler var diye biliyorum,bu y羹zden tam kurulumdan sonra bile s羹rekli kurulum y繹n羹nde d繹nd羹羹n羹 d羹羹n羹yorum,
eer kurmal覺 saatlerde olduu gibi d覺 u癟 sabitlenmi olsayd覺 ve arada da balata gibi bir sistem yoksa tam kurulu iken sert bir harekette rotor d繹nemezdi ya da sistemdeki en zay覺f par癟ay覺 k覺rard覺
-

safir
-
- Kay覺t: 30 Nis 2010, 01:10
Modern60 » 14 ub 2011, 00:09
Hay覺r asla kurulma s羹rekli sonsuza kadar devam edemez. 羹nk羹 zemberek bir duvak k繹pr羹s羹 ile tulumban覺n d覺 duvar覺nda yani 癟arka sabittir. Bu ks覺m en son gerilir ve art覺k rotor tek y繹nl羹lerde kurma y繹n羹nde durur ama serbest y繹nde sal覺n覺m覺 devam eder. ift y繹nl羹lerde ise art覺k kurulma olmaz rotor yerinde saymaya balar. Zemberekteki gerilim art覺k癟a da tur say覺s覺 azal覺r. Basit bir deneme yap覺n ve 2824 l羹 bir saati bo iken otomatikle kurun. Ayn覺 deneyi b羹t羹n otomatiklerde yapabilrsiniz. Fizik olarak zaten baka t羹rl羹s羹n羹n olmas覺 m羹mk羹n deildir.
En son
Modern60 taraf覺ndan 14 ub 2011, 00:18 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
-

Modern60
- Contributor
-
- Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40
Modern60 » 14 ub 2011, 00:14
K繹pr羹 ile bal覺 olmayanlarda dediklerin doru olabilir safir. Ama art覺k zemberekler k覺r覺lmas覺n diye bu duvaklarla korunur hale getirildiler. Cep saatlerinde de ayn覺. Otomatiklerde de tam rezervde art覺k d繹nme say覺klama eklinde olur. Ama bir saat sonra tekrar k羹癟羹k turlara izin verir. Kronograflarda kronograf 癟al覺t覺r覺lm覺ken her zaman k羹癟羹k hareketlerle de olsa rezervi kurmaya devam ettirir 癟羹nk羹 daha 癟ok enerji harcanmaktad覺r.
-

Modern60
- Contributor
-
Modern60 » 14 ub 2011, 00:16
S覺k覺an tel clk. S覺k覺t覺k癟a diren癟 g繹stermesi de artar ve kurma ilemini zorlat覺r. Hepsi bu.
-

Modern60
- Contributor
-
D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Kimler 癟evrimi癟i
Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: D羹nha, esclapez ve 225 misafir