TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Tissot Saatlerin Rotor D繹n羹 H覺z覺ndaki Fark覺n Nedeni Nedir?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tissot Saatlerin Rotor D繹n羹 H覺z覺ndaki Fark覺n Nedeni Nedir?

Mesaj Clk » 14 ub 2011, 08:59

Alan abi, son s繹yledigin c羹mleye 100% katiliyorum. Benim sorun zaten bu son kisim ile ilgili degildi. Burada artan direnc ile rotorun d繹nme hizi arasinda idi. Sonucta rotor yukarida yazdigin gibi serbest salinim yapiyor. Burada hem fikiriz. Full resever olduktan sonrada kurma islemi duruyor. Burada da hem fikiriz. Rotorun d繹nme hizi azalmaz yada artmaz sadece yaydan gelen ve carka iletilen direncten dolayi gelen kinetik enerji ile d繹nen carkin tur sayisi azalir. Serbest salinim yapan bir rotorun zaten sabit bir hizi olamaz.

Soruyu degistirip rotorun tur sayisi 羹zerine 羹zerine konusuyor olsaydik. O zaman cevap, evet full y羹kl羹 bir mekanizmada tur sayisi kurulmamis bir mekanizmaya g繹re daha az olur derdik. Rotrun hizi 羹zerine konustugumuz s羹rece benim cevabim hayir olarak kalacaktir..
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Modern60 » 14 ub 2011, 14:19

Merhaba clk ama demek istediini anlamad覺m. Ben 癟ok basit a癟覺kl覺yorum;zemberek bo iken kurma turlar覺 癟ok fazla ve b羹y羹k 癟aplarla olur. Kurulma tamamland覺k癟a bu turlar覺n 癟aplar覺 k羹癟羹l羹r en sonunda da art覺k rotor yerinde sayar(bu iki y繹nl羹 kurmal覺 sistemlerde) ama tek y繹nl羹 kurma sistemlerinde kurma y繹n羹nde rotor yerinde sayarken bo tarafa ayn覺 h覺zla d繹nmeye devam eder. Bunun aksi asla m羹mk羹n deil dedim. Yani ne tur h覺z覺 ne de tur 癟ap覺 kurulma s羹resince ayn覺 deildir. Bu durumda rotor h覺z覺 dediin eer zemberek yokken ise evet h覺z hep ayn覺d覺r. Ama kar覺da kurulan bir zemberek var ve bu da diren癟 demektir. Bu diren癟 kurulduk癟a yani: sterss art覺k癟a, rotorun h覺z覺n覺 yavalatacakt覺r.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj Modern60 » 14 ub 2011, 14:22

Bu arada rotor h覺z覺 hep ayn覺d覺r ama yatay pozisyonda 癟ekim kuvvetinin etkisi oran覺nda. Bir s羹re sonra h覺z d羹er ve rotor yavalar sonunda durur. Ancak uzayda yani yer 癟ekimi kuvveti olmayan ortamda h覺z sonsuz s羹re ayn覺 kalabilecektir(bu bahsettiklerim sadece rotorun kar覺s覺nda bir zemberek yoksa ge癟erlidir)
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Mesaj Clk » 14 ub 2011, 14:35

Alan Abi, tek bir nokta disinda aslinda s繹ylediklerimizin hepsi ayni :)
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Modern60 » 14 ub 2011, 20:37

CLK c覺覺m o tek nokta nedir bana da a癟覺kla ki anlayay覺m? Ger癟ekten ne demek istediini ya ka癟覺r覺yorum yada anlam覺yorum?
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

nceki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: esclapez, Google [Bot] ve 217 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners