TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saat Tasar覺m Forumu nerisi ve Model al覺malar覺m

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Tasar覺m Forumu nerisi ve Model al覺malar覺m

Mesaj orakay » 14 ub 2011, 00:47

Yeni bir saat tarsar覺m覺 yapt覺m. Yorumlar覺n覺z覺 yazarsan覺z sevinirim.

Bu arada bu vesileyle Punk arkada覺m覺z覺, kendi pilot saatini kendin yap projesindeki cesareti, enerjisi ve hevesi i癟in buradan tebrik ediyorum.

Resim

Uploaded with ImageShack.us
Kullan覺c覺 avatar覺
orakay

Ya: 53
Kay覺t: 17 Eyl 2010, 13:07

Mesaj serhat200 » 14 ub 2011, 12:23

Say覺n Orakay;
Tebrik ediyorum tasar覺mlar覺n 癟ok g羹zel kesinlikle devam etmelisin. Benim favorim GMT tasar覺m覺n olmu. Onun detay resimleri var m覺 acaba?
Kullan覺c覺 avatar覺
serhat200

Ya: 47
Kay覺t: 20 Au 2010, 16:55

Mesaj Catalkn » 14 ub 2011, 13:46

Say覺n Orakay,

Ger癟ekten 癟ok g羹zel tasar覺mlar. Acaba bu tasar覺mlar i癟in tescil yapt覺r覺yormusunuz? Birileri sizden izinsiz al覺p kullanabilir.
Kullan覺c覺 avatar覺
Catalkn

Kay覺t: 14 May 2010, 15:48

Mesaj donjohnson » 14 ub 2011, 16:42

orakay yazd覺:Yeni bir saat tarsar覺m覺 yapt覺m. Yorumlar覺n覺z覺 yazarsan覺z sevinirim.

Bu arada bu vesileyle Punk arkada覺m覺z覺, kendi pilot saatini kendin yap projesindeki cesareti, enerjisi ve hevesi i癟in buradan tebrik ediyorum.

Resim

Uploaded with ImageShack.us

Bir de "Dalg覺癟" 癟al覺mas覺 yaparsan覺z deniz severlerin houna gidebilir bence :D :D
donjohnson

Mesaj punk » 14 ub 2011, 19:42

@orakay;

Tebrikin i癟in 癟ok teekk羹rler. Tasar覺m覺n ger癟ekten 癟ok ho. Brushed y羹zey ve flieger sevenlerin 癟ok houna gidecektir. Keke imkan olsa da en az覺ndan bir prototipi 羹retilebilse. Kollardan indexe kadar 癟ok detayl覺 bir tasar覺m.

Tekrar tebrikler, tasar覺mlar覺n devam覺n覺n etmesi dileiyle.
Kullan覺c覺 avatar覺
punk

Ya: 34
Kay覺t: 25 Eki 2010, 09:58

Mesaj orakay » 14 ub 2011, 23:34

serhat200 yazd覺:Say覺n Orakay;
Tebrik ediyorum tasar覺mlar覺n 癟ok g羹zel kesinlikle devam etmelisin. Benim favorim GMT tasar覺m覺n olmu. Onun detay resimleri var m覺 acaba?

Detay resimleri var m覺 derken neyi kastettin? Teknik 癟izimi gibi mi yoksa daha fazla zoomlanm覺 deiik a癟覺lar覺 m覺?
Kullan覺c覺 avatar覺
orakay

Mesaj orakay » 14 ub 2011, 23:41

catalkn yazd覺:Say覺n Orakay,

Ger癟ekten 癟ok g羹zel tasar覺mlar. Acaba bu tasar覺mlar i癟in tescil yapt覺r覺yormusunuz? Birileri sizden izinsiz al覺p kullanabilir.

Yapt覺rm覺yorum. Keke biri al覺p da ger癟eini yapabilse :) Her par癟as覺n覺 tek tek tasarl覺yorum. Bilgisayarda tasarlamas覺 bedava ama o par癟alar覺n ger癟eini 羹retmek 癟ok daha zor.
Kullan覺c覺 avatar覺
orakay

Mesaj serdal22 » 15 ub 2011, 11:10

Sevgili Ustad Orakay,

Calismalarin, daha dogrusu projen tek kelimeyle mukemmel. Bir Turk saati olacagi icin de cok heyecanli, gururlu ve sevincliyim.

Bir oneri de benden:

Saat 5 ve 7 civarinda "Turk Mali" ibaresine ne dersin?

Sakin Turkey gibi seyler soylemeyin. Ingilizcesi hindi olan seyin bizim ulkemiz gibi ozel isim yerine kullanilmasi cok tuhaf geliyor bana. Serdal kelimesinin Ingilizcesi olamayacagi gibi, ozel isim olan bir ulkenin ismi de baska bir dile cevrilemez.

Neyse . . . Turk Mali ibaresi dedim . . .

Fosfor malzemesi olarak Lumibright, Superluminova, veya Tritium dusunulebilir.

Dalgic saatlarina haytasim ben. Mesela kadran uzerine bir balik cizimi, veya bir gemi capasi konabilir dalgic serisi icin, ve serinin ismi de Dalgic 300 m olabilir 300 m basinca dayanikli olur mesela.

Cerceveye gelince . . . Tutima saatlarindaki gibi kenari tirtikli bir tasarim olabilir, ama dalgic saat icin mutlaka doner ve numarali bir cerceve lazim.

Numaralar da fosforlu mu olsun, sadece noktalar mi fosforlu olsun?

Bilezik Oyster tipi olabilir, cok rahat ve dayanikli.

Bir de klasik (Resmi) elbise ile giyilmeye musait saat serisi dusunulebilir. Bunun ismi de Klasik olabilir.

Mekanizma klasik ETA da kullanilabilir, bu mekanizmaya bazi ilaveler/deyisiklikler yapip tamamen yerli mali da uretilebilir. Mesela 21 tasli bir mekanizma . . . ?

Bunlar benim aklima gelenler . . .

Sevgiler . . .

Kapt. Serdal
Saatlar: Rolex Sub D, Rolex GMT II, Omega Seamaster GMT, Marathon MSar * 2
Kullan覺c覺 avatar覺
serdal22

Ya: 56
Kay覺t: 08 ub 2011, 10:21

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: esclapez ve 217 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners