TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF GS - Grand Seiko Club

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: TSF GS - Grand Seiko Club

Mesaj Mandos » 06 Oca 2019, 23:44

Maradona yazdı:Daha önce de belirtmiştim sanırım... Zor da olsa, uzun zaman sonra aklımdaki saat ailesine kavuştum... Bu ara başım kalabalık, uygun bir zamanda bir başlık açıp detaylı anlatım yapacağım zaten... Neyse, uzatmayayım; uzun vadede (oldukça uzun) son bir hedef saatim var, o da Milgauss... Ama bu GS de kafamı çok kötü fena bulandırıyor... Söylenilenlere ve yapılan benzetmelere sonuna kadar katılıyorum, çok başka bir dünya GS ailesi... Adamı günaha sokar, tüm planları alt üst eder... [emoji173]

Saat ailesine kavuşunca Almanya’dan gelen oğul gibi hemen bir başka saat geliyor birini yerinden ediyor. Hiç gitmez denilen bir saat gidiveriyor. (Kesinlikle bir mesaj yok) :) En yakın zamanda bekliyoruz güzel incelemeyi :champ:

Saatler harika Kanyon’da canlı görmüştüm. :champ: Tek sıkıntısı maalesef fiyatı. Bir tık alt bandda olsaydı keşke.
Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj Ankthas » 07 Oca 2019, 00:05

kiwi21 yazdı:GS ile ilgili kafamda 2 faktör var.

1.si; tamamiyle öznel bir yaklaşım olarak bana sanki gs için önce bi tabir-i caizse görüp geçirmek, farklı saatleri deneyimlemek ve sessiz sakin bi limana yanaşma adına gs'ye sığınmak gerek gibi geliyor. markaları tamamen sallıyorum oris'in oldu aldın sattın, longines'in oldu aldın sattın, omega'n oldu aldın sattın ve artık durulmaya karar verdin, al sattan sıkıldın. al bi gs ve onunla beraber yaşlan. öyle bi marka/model imajı var kafamda.

2.si ve 1.sini halledecek dahi olsam kafamda aşamayacağım engel; beşiktaşlı olmam :D kadranda koca bi gs ile ömrümün sonuna kadar yaşayamam :roll:

Merak etme Kıvanç hocam onun da çözümü var:

Resim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj AhmetDeniz » 07 Oca 2019, 02:31

kiwi21 yazdı:Emrah abi, bu saat çok güzel bir şey demiyorum ancak bunun kahve kadranlı versiyonu var ya. İşte o insanı günaha sokar :super:

Ne kadar doğru bilmiyorum ancak şöyle bi fiyatlandırma gördüm internette; mavi 1500 limitli - $6.300 / kahverengi 1300 limitli $4.900

Resim

Resim
Bu mavili arkadaş rüyalarıma girer oldu. Uzunca bir süre bir tek orada görürüm gibi.
Kullanıcı avatarı
AhmetDeniz

Mesaj gozdentunay » 07 Oca 2019, 03:28

khef yazdı:Sevgili Gozdentunay’dan henüz fotoğraf alamadık ama bugün bir arkadaşımız Kanyon’dan güncel gönderdi. Başlığı tazeleyelim. :arrow:

Resim

Resim

Sevgili Khef mesajı şimdi gördüm ,öncelikle özür dilerim ,birsüredir sette olduğum için foruma sağlıklı bakamadım,son çektiğim kare buydu ,ancak sanada daha önce anlattığım gibi ikinci el olarak gelen saatle ilgili çekincelerimden satışı iptal ettik,Türkiyedekine yetişemedik satıldı ,hoş şimdi tekrar gelmiş ,Saat gerçekten performans olarak güzel bir saat ,zaten teknik konularına herkes hakim anlatmaya gerek duymuyorum ,Ancak şimdi yazacaklarım tamamen benim görüşüm ,Kalite ,işçilik konusunda saat zaten tartışmasız çok iyi ,ancak sıfırının fiyatı konusunda zamanla çekincelerim oluştu ,ve genel olarakta çevreminde takıldığı nokta bu :( en son nakit 36000 gibi bir fiat aralığında şu an ,ancak benim bu fikrim,zamanında konuşulan “seiko o kadar para verilirmi” ? gibi bana göre saçma yorumlarla karıştırlmasın lütfen ,markayı çok seviyor ve kolleksıyonerlerin kasasında olması gereken bir limitli model olduğuna inanıyorum .Belkide benim yaşadığım tamamen gecici bir kafa karışıklığıda olabilir ,Halihazırda çok isteyerek aldıgım Moonwatch sattım ancak geçen hafta pişman olup tekrar geri aldım,maalesefki saat sevdası bizi bazen yanlış ve pişman olabileceğimiz kararlara itebiliyor. ,Ancak bu kısmen olumsuz düşüncemin yanında Tek söyleyebileceğim bende Speddy nin yarattığı aynı etkiyi yaratan tek saatte Gs oldu.Yani alındığı zaman bana göre satılmaması gereken her dönem kolunuzda olması gereken prestij temsili bir saat..Fiat konusu beni düşündürdüğü için ,chronodaki fiatlarında vergisi -kargosu vs hemen hemen aynı fiatlara geldiğini gördüm ,belki reel alınmaya karar verilirse canhıraş bi pazarlıkla seviye 30000 lere çekilebilir.Naçizane görüşlerim bunlar Saygılarımla

Kullanıcı avatarı
gozdentunay

Mesaj Cruciatus » 07 Oca 2019, 07:39

gozdentunay yazdı:
khef yazdı:Sevgili Gozdentunay’dan henüz fotoğraf alamadık ama bugün bir arkadaşımız Kanyon’dan güncel gönderdi. Başlığı tazeleyelim. :arrow:

Resim

Resim

Sevgili Khef mesajı şimdi gördüm ,öncelikle özür dilerim ,birsüredir sette olduğum için foruma sağlıklı bakamadım,son çektiğim kare buydu ,ancak sanada daha önce anlattığım gibi ikinci el olarak gelen saatle ilgili çekincelerimden satışı iptal ettik,Türkiyedekine yetişemedik satıldı ,hoş şimdi tekrar gelmiş ,Saat gerçekten performans olarak güzel bir saat ,zaten teknik konularına herkes hakim anlatmaya gerek duymuyorum ,Ancak şimdi yazacaklarım tamamen benim görüşüm ,Kalite ,işçilik konusunda saat zaten tartışmasız çok iyi ,ancak sıfırının fiyatı konusunda zamanla çekincelerim oluştu ,ve genel olarakta çevreminde takıldığı nokta bu :( en son nakit 36000 gibi bir fiat aralığında şu an ,ancak benim bu fikrim,zamanında konuşulan “seiko o kadar para verilirmi” ? gibi bana göre saçma yorumlarla karıştırlmasın lütfen ,markayı çok seviyor ve kolleksıyonerlerin kasasında olması gereken bir limitli model olduğuna inanıyorum .Belkide benim yaşadığım tamamen gecici bir kafa karışıklığıda olabilir ,Halihazırda çok isteyerek aldıgım Moonwatch sattım ancak geçen hafta pişman olup tekrar geri aldım,maalesefki saat sevdası bizi bazen yanlış ve pişman olabileceğimiz kararlara itebiliyor. ,Ancak bu kısmen olumsuz düşüncemin yanında Tek söyleyebileceğim bende Speddy nin yarattığı aynı etkiyi yaratan tek saatte Gs oldu.Yani alındığı zaman bana göre satılmaması gereken her dönem kolunuzda olması gereken prestij temsili bir saat..Fiat konusu beni düşündürdüğü için ,chronodaki fiatlarında vergisi -kargosu vs hemen hemen aynı fiatlara geldiğini gördüm ,belki reel alınmaya karar verilirse canhıraş bi pazarlıkla seviye 30000 lere çekilebilir.Naçizane görüşlerim bunlar Saygılarımla

Saat aleaysfashion’da geçen haftaya kadar 30k’ya satılıyordu. Hatta sepete ekledim ama alıp almamakta kararsız kaldım. Bir anda 41k’ya çektiler. Bence 30k’ya alınabilir..

Kullanıcı avatarı
Cruciatus

Mesaj kiwi21 » 07 Oca 2019, 07:55

Ankthas yazdı:
kiwi21 yazdı:GS ile ilgili kafamda 2 faktör var.

1.si; tamamiyle öznel bir yaklaşım olarak bana sanki gs için önce bi tabir-i caizse görüp geçirmek, farklı saatleri deneyimlemek ve sessiz sakin bi limana yanaşma adına gs'ye sığınmak gerek gibi geliyor. markaları tamamen sallıyorum oris'in oldu aldın sattın, longines'in oldu aldın sattın, omega'n oldu aldın sattın ve artık durulmaya karar verdin, al sattan sıkıldın. al bi gs ve onunla beraber yaşlan. öyle bi marka/model imajı var kafamda.

2.si ve 1.sini halledecek dahi olsam kafamda aşamayacağım engel; beşiktaşlı olmam :D kadranda koca bi gs ile ömrümün sonuna kadar yaşayamam :roll:

Merak etme Kıvanç hocam onun da çözümü var:

Resim

İşte şimdi oldu :champ:

Hemen sepete ekliyorum :P
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj Ground » 07 Oca 2019, 11:29

Resim

Fena fena :champ:

Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj afl » 07 Oca 2019, 12:01

gozdentunay yazdı:

Resim

Resim

"ancak sıfırının fiyatı konusunda zamanla çekincelerim oluştu ,ve genel olarakta çevreminde takıldığı nokta bu :( en son nakit 36000 gibi bir fiat aralığında şu an ,ancak benim bu fikrim,zamanında konuşulan “seiko o kadar para verilir mi”

Üstte cımbızla çektiğim bölüm can alıcı bölüm zaten. Bu karar aslında tamamen kişiliğinizi kararlarınızı yansıtan bir karar ve hepimiz bu zor karar verme anlarını yaşıyoruz. Biraz dallandırıp budaklandırarak biraz da kendimden örneklerle açıklamaya çalışayım.

1- Çevrenizin dediklerine ne kadar takılırsanız o kadar hata yaparsınız. Zevk de sizin para da. Önce gerçekten beğendiğiniz saati bulmak sonra da kalitesine bakmak gerekir. Fiyatı da ondan sonra gelir.
2- Yatırım amaçlı düşünmek ikinci eldeki fiyatını düşünmek aynı zamanda saati bir gün satacağım demektir. Bu sizi zaten çok kısıtlar, sadece ikinci elde değer kaybetmeyecek veya az kaybedecek saatlerle kalırsınız. Hayran olup da bütçenizin yettiği saatlere hiç eliniz gitmez içinizde kalır. Alın başka bir problem işte. Ben asla satmak için almıyorum ve saatlerimin yarıdan fazlası şu anda ikinci el için, kimi az kimi çok, ama sonuçta değer kaybında. Ama şöyle bakıyorum. Dün 3 liraya sıfır aldığım saatin bugün sıfırı 4 lira. ikinci eli 2.5 lira. Şimdi bana göre kardayım ama başkalarına göre zarardayım. ;) ;) ;)

3- Oturmak için aldığınız ev ile yatırım amaçlı aldığınız ev arasında dağlar kadar fark vardır. Bence saatte de böyle, biraz takıp satarım derseniz bütçenizin az bir kısmıyla deneyin, bende kalıcı derseniz bütçeniz neye elveriyorsa onla gidin. Yaşamak için aldığınız ve içinde oturduğunuz (size ait olan) evin değeri sonsuzdur. Yatırım amaçlı aldığınız ev ise, her gün değişir. Saat de birebir aynıdır.

4- En başta söylediğim gibi, saate para yatırma konusu ikinci eli düşünenler ile düşünmeyenler için taban tabana zıttır.
Bir saate bu kadar para verilir mi sorusuyla, Bu saate bu kadar verilir mi sorusu gibi.
Birinci soruyu saat severler sormaz, saatseverler dışında da o paranın verilebileceğini kimse anlamaz, bu soruyu soranı ona göre değerlendirin.
İkinci soru ise direk sizli ilgilidir. Aynı fiyata daha iyi ( neye göre???? kalite, ikinci el değeri, bulunmazlığı vs) bir şey mi bulabilirsiniz?
İşte kafa karıştıran kısmı budur. Ben ikinci el değerini hiç düşünmediğim için, saate ayırdığım bütçem yetiyorsa gözü karartıyorum. Buradaki anahtar kelime de "saate ayırdığım bütçe" dir. Bu da zevk meselesidir. Kendimden örnek : Müzik sistemleri ve ev sinema sistemleri için ayırdığım yıllık bütçe neredeyse sıfır (çocuklar ufak tefek bir şey isterse o sadece). Hiç merakım yok. Saat bütçem ise önemli bir tutar (bana göre tabi)

5- Uzun lafın kısası, Ben bütçem yetiyorsa diğer aynı bütçeli alternatifler içinde GS yi en çok beğendiysem, kalitesine aklım yattıysa, fiyat performans oranına aklım yattıysa, alırım, takarım, bir daha da satmam. Ama 30k tl ye ikinci el milgaus, belki submariner belki explorer vs bulurum diye kafanız karıştıysa bir soluk alıp tekrar düşünün derim.
Kullanıcı avatarı
afl

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 213 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners