Çok teşekkür ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
gozdentunay yazdı:khef yazdı:Sevgili Gozdentunay’dan henüz fotoğraf alamadık ama bugün bir arkadaşımız Kanyon’dan güncel gönderdi. Başlığı tazeleyelim.![]()
Sevgili Khef mesajı şimdi gördüm ,öncelikle özür dilerim ,birsüredir sette olduğum için foruma sağlıklı bakamadım,son çektiğim kare buydu ,ancak sanada daha önce anlattığım gibi ikinci el olarak gelen saatle ilgili çekincelerimden satışı iptal ettik,Türkiyedekine yetişemedik satıldı ,hoş şimdi tekrar gelmiş ,Saat gerçekten performans olarak güzel bir saat ,zaten teknik konularına herkes hakim anlatmaya gerek duymuyorum ,Ancak şimdi yazacaklarım tamamen benim görüşüm ,Kalite ,işçilik konusunda saat zaten tartışmasız çok iyi ,ancak sıfırının fiyatı konusunda zamanla çekincelerim oluştu ,ve genel olarakta çevreminde takıldığı nokta buen son nakit 36000 gibi bir fiat aralığında şu an ,ancak benim bu fikrim,zamanında konuşulan “seiko o kadar para verilirmi” ? gibi bana göre saçma yorumlarla karıştırlmasın lütfen ,markayı çok seviyor ve kolleksıyonerlerin kasasında olması gereken bir limitli model olduğuna inanıyorum .Belkide benim yaşadığım tamamen gecici bir kafa karışıklığıda olabilir ,Halihazırda çok isteyerek aldıgım Moonwatch sattım ancak geçen hafta pişman olup tekrar geri aldım,maalesefki saat sevdası bizi bazen yanlış ve pişman olabileceğimiz kararlara itebiliyor. ,Ancak bu kısmen olumsuz düşüncemin yanında Tek söyleyebileceğim bende Speddy nin yarattığı aynı etkiyi yaratan tek saatte Gs oldu.Yani alındığı zaman bana göre satılmaması gereken her dönem kolunuzda olması gereken prestij temsili bir saat..Fiat konusu beni düşündürdüğü için ,chronodaki fiatlarında vergisi -kargosu vs hemen hemen aynı fiatlara geldiğini gördüm ,belki reel alınmaya karar verilirse canhıraş bi pazarlıkla seviye 30000 lere çekilebilir.Naçizane görüşlerim bunlar Saygılarımla
hozburun yazdı:Kerem abim![]()
![]()
afl yazdı:hozburun yazdı:Kerem abim![]()
![]()
Sen varken, ikinci el üzerine ahkam kestim ama idare edersin artık, o kadar hatırım olsun
khef yazdı:gozdentunay yazdı:khef yazdı:Sevgili Gozdentunay’dan henüz fotoğraf alamadık ama bugün bir arkadaşımız Kanyon’dan güncel gönderdi. Başlığı tazeleyelim.![]()
Sevgili Khef mesajı şimdi gördüm ,öncelikle özür dilerim ,birsüredir sette olduğum için foruma sağlıklı bakamadım,son çektiğim kare buydu ,ancak sanada daha önce anlattığım gibi ikinci el olarak gelen saatle ilgili çekincelerimden satışı iptal ettik,Türkiyedekine yetişemedik satıldı ,hoş şimdi tekrar gelmiş ,Saat gerçekten performans olarak güzel bir saat ,zaten teknik konularına herkes hakim anlatmaya gerek duymuyorum ,Ancak şimdi yazacaklarım tamamen benim görüşüm ,Kalite ,işçilik konusunda saat zaten tartışmasız çok iyi ,ancak sıfırının fiyatı konusunda zamanla çekincelerim oluştu ,ve genel olarakta çevreminde takıldığı nokta buen son nakit 36000 gibi bir fiat aralığında şu an ,ancak benim bu fikrim,zamanında konuşulan “seiko o kadar para verilirmi” ? gibi bana göre saçma yorumlarla karıştırlmasın lütfen ,markayı çok seviyor ve kolleksıyonerlerin kasasında olması gereken bir limitli model olduğuna inanıyorum .Belkide benim yaşadığım tamamen gecici bir kafa karışıklığıda olabilir ,Halihazırda çok isteyerek aldıgım Moonwatch sattım ancak geçen hafta pişman olup tekrar geri aldım,maalesefki saat sevdası bizi bazen yanlış ve pişman olabileceğimiz kararlara itebiliyor. ,Ancak bu kısmen olumsuz düşüncemin yanında Tek söyleyebileceğim bende Speddy nin yarattığı aynı etkiyi yaratan tek saatte Gs oldu.Yani alındığı zaman bana göre satılmaması gereken her dönem kolunuzda olması gereken prestij temsili bir saat..Fiat konusu beni düşündürdüğü için ,chronodaki fiatlarında vergisi -kargosu vs hemen hemen aynı fiatlara geldiğini gördüm ,belki reel alınmaya karar verilirse canhıraş bi pazarlıkla seviye 30000 lere çekilebilir.Naçizane görüşlerim bunlar Saygılarımla
Sevgili Gozdentunay, sanırım saat güzel olunca talep çok oldu. Aydın Saat Tr’ye kaç adet getirmiş bilginiz var mı?
GS’i yurtdışından “ikinci el” getiren arkadaşınız da mümkünse bizimle bir kaç fotoğraf paylaşmak ister mi? Görüldüğü üzere bu modelin talibi ve severi çok.![]()
afl yazdı:gozdentunay yazdı:khef yazdı:Sevgili Gozdentunay’dan henüz fotoğraf alamadık ama bugün bir arkadaşımız Kanyon’dan güncel gönderdi. Başlığı tazeleyelim.![]()
"ancak sıfırının fiyatı konusunda zamanla çekincelerim oluştu ,ve genel olarakta çevreminde takıldığı nokta buen son nakit 36000 gibi bir fiat aralığında şu an ,ancak benim bu fikrim,zamanında konuşulan “seiko o kadar para verilir mi”
Üstte cımbızla çektiğim bölüm can alıcı bölüm zaten. Bu karar aslında tamamen kişiliğinizi kararlarınızı yansıtan bir karar ve hepimiz bu zor karar verme anlarını yaşıyoruz. Biraz dallandırıp budaklandırarak biraz da kendimden örneklerle açıklamaya çalışayım.
1- Çevrenizin dediklerine ne kadar takılırsanız o kadar hata yaparsınız. Zevk de sizin para da. Önce gerçekten beğendiğiniz saati bulmak sonra da kalitesine bakmak gerekir. Fiyatı da ondan sonra gelir.
2- Yatırım amaçlı düşünmek ikinci eldeki fiyatını düşünmek aynı zamanda saati bir gün satacağım demektir. Bu sizi zaten çok kısıtlar, sadece ikinci elde değer kaybetmeyecek veya az kaybedecek saatlerle kalırsınız. Hayran olup da bütçenizin yettiği saatlere hiç eliniz gitmez içinizde kalır. Alın başka bir problem işte. Ben asla satmak için almıyorum ve saatlerimin yarıdan fazlası şu anda ikinci el için, kimi az kimi çok, ama sonuçta değer kaybında. Ama şöyle bakıyorum. Dün 3 liraya sıfır aldığım saatin bugün sıfırı 4 lira. ikinci eli 2.5 lira. Şimdi bana göre kardayım ama başkalarına göre zarardayım.![]()
![]()
![]()
3- Oturmak için aldığınız ev ile yatırım amaçlı aldığınız ev arasında dağlar kadar fark vardır. Bence saatte de böyle, biraz takıp satarım derseniz bütçenizin az bir kısmıyla deneyin, bende kalıcı derseniz bütçeniz neye elveriyorsa onla gidin. Yaşamak için aldığınız ve içinde oturduğunuz (size ait olan) evin değeri sonsuzdur. Yatırım amaçlı aldığınız ev ise, her gün değişir. Saat de birebir aynıdır.
4- En başta söylediğim gibi, saate para yatırma konusu ikinci eli düşünenler ile düşünmeyenler için taban tabana zıttır.
Bir saate bu kadar para verilir mi sorusuyla, Bu saate bu kadar verilir mi sorusu gibi.
Birinci soruyu saat severler sormaz, saatseverler dışında da o paranın verilebileceğini kimse anlamaz, bu soruyu soranı ona göre değerlendirin.
İkinci soru ise direk sizli ilgilidir. Aynı fiyata daha iyi ( neye göre???? kalite, ikinci el değeri, bulunmazlığı vs) bir şey mi bulabilirsiniz?
İşte kafa karıştıran kısmı budur. Ben ikinci el değerini hiç düşünmediğim için, saate ayırdığım bütçem yetiyorsa gözü karartıyorum. Buradaki anahtar kelime de "saate ayırdığım bütçe" dir. Bu da zevk meselesidir. Kendimden örnek : Müzik sistemleri ve ev sinema sistemleri için ayırdığım yıllık bütçe neredeyse sıfır (çocuklar ufak tefek bir şey isterse o sadece). Hiç merakım yok. Saat bütçem ise önemli bir tutar (bana göre tabi)
5- Uzun lafın kısası, Ben bütçem yetiyorsa diğer aynı bütçeli alternatifler içinde GS yi en çok beğendiysem, kalitesine aklım yattıysa, fiyat performans oranına aklım yattıysa, alırım, takarım, bir daha da satmam. Ama 30k tl ye ikinci el milgaus, belki submariner belki explorer vs bulurum diye kafanız karıştıysa bir soluk alıp tekrar düşünün derim.
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 88 misafir
|