Herkese iyi günler. Artan kurlar ve pahalılıkla beraber mecburiyetten homage saatlere yönelmeye insan mecbur oluyor fakat siz saat severlerin ve bu iş, hobi, tutku -artık nasıl adlandırıyorsanız- ile meşgul kişilerin homage hakkında yorumları nedir? Para vermeye değer mi yoksa biraz biriktirip başka bir model mi almalı?
Mesela royal oak’tan bahsedelim. Böyle bir tasarım bence muhteşem ve ben bu tasarımı kullanmak istiyorum. Ama AP alamıyorum. Ya sahtesine yöneleceğim -ki ben bunu istemiyorum- yada Didun Design gibi homage modeline yöneleceğim, yada bunlara boşuna para harcama diyeceğim para biriktireceğim ve istemeye istemeye royal oak’a benzeyen Tissot prx’e yöneleceğim. Sizce hangisi?
Bu konu sadece royal oak, didun design, tissot özelinde değil. Aynı örnek rolex, pagani design gibi de verilebilir. Onlarla örnek türetilebilir.
Sizin bu saatlere bakış açınız nedir?
Değer mi?
Saat tutkusuna yeni kapılmış (çok da yeni değil ya, neyse), bütçesine uygun birçok saat almış ama artık hayalindeki tasarımı kullanmak isteyen bir dostunuz olarak yardımlarınızı bekliyorum. İyi günler.