TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Beğendiğimiz Saatlerde Bugün

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Beğendiğimiz Saatlerde Bugün

Mesaj prx » 02 May 2023, 16:14

mturann yazdı:Resim

Gs neden lume koymuyor?
Prx; Battı balık yan going.
Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj mturann » 02 May 2023, 16:32

prx yazdı:

Gs neden lume koymuyor?

Lume nin 20-25 sene ömrü var, GS nin ömrü daha uzun lume ile sınırlanmasın diye olabilir
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj muratcan87 » 02 May 2023, 19:44

kesikparmak yazdı:Resim

Longines Conquest Herritage modeli son zamanlarda çok hoşuma gitmeye başladı. 35 mm kasa çapı tam bir vintage saat görünümü sağlıyor. Şuan bu fiyatlara saat alma imkanım yok ama bu modelin quartz Homage'ını TR'de bulabilsem direk alırdım. :P

Bu saate en son bir Asya gezimde bakıp kolumda denedim. Çok da küçük durmuyor, gerçekten vintage bir havası var. Vintage Omega Seamaster'ım gibi durdu kolumda ve rahatsız etmedi. Tam tersine çok şık durdu. Ancak tabii vintage saatler kadar hafif ve ince de değildi. Bunun yanında en sevdiğim özelliği de Flagship Heritage'da da bulunan akrep ve yelkovan kolları içindeki incecik lume detayı oldu. Hem bir dresswatch olarak lume'a boğmamışlar ancak tam kat yerine ince bir çizgi şeklinde fosforu geçmişler. Turkuaz yanıp harika bir görüntü sağlıyor düşük ışıkta. 35mm pek tercih edilmediğinden fiyatı da neredeyse yarı fiyatı 40mm olanına göre. Umarım bir gün gerçeğine ulaşırsınız. :champ:
Kullanıcı avatarı
muratcan87

Mesaj muratcan87 » 02 May 2023, 19:47

prx yazdı:

Gs neden lume koymuyor?

Dresswatch'lara genelde konmuyor lume. Bu işi en güzel Longines Heritage serisinde kotarıyor bence. Kılıç kolların kat yerine ince bir lume geçiyorlar, hem bu kılıç kolların şıklığını bozup sporlaştırmıyor hem de düşük ışıkta okuma kolaylığı sağlıyor. Harika bir çözüm bana kalırsa. Diğer türlü full lume olan kollar ve kadranlar biraz dresswatch'un ağırlığına yakışmıyor gibi.
Kullanıcı avatarı
muratcan87

Mesaj muratcan87 » 02 May 2023, 19:48

mturann yazdı:
prx yazdı:

Gs neden lume koymuyor?

Lume nin 20-25 sene ömrü var, GS nin ömrü daha uzun lume ile sınırlanmasın diye olabilir

Lume'ü yenilemek çok da maliyetli değil hocam. Bence gelenekçilikten kaynaklı olarak koymuyorlar. Dresswatch'ların ağırlığını bozmamak adına böyle bir seçim yapıyorlar gibi geliyor bana.
Kullanıcı avatarı
muratcan87

Mesaj Mtn » 02 May 2023, 21:03

muratcan87 yazdı:

Longines Conquest Herritage modeli son zamanlarda çok hoşuma gitmeye başladı. 35 mm kasa çapı tam bir vintage saat görünümü sağlıyor. Şuan bu fiyatlara saat alma imkanım yok ama bu modelin quartz Homage'ını TR'de bulabilsem direk alırdım. :P

Bu saate en son bir Asya gezimde bakıp kolumda denedim. Çok da küçük durmuyor, gerçekten vintage bir havası var. Vintage Omega Seamaster'ım gibi durdu kolumda ve rahatsız etmedi. Tam tersine çok şık durdu. Ancak tabii vintage saatler kadar hafif ve ince de değildi. Bunun yanında en sevdiğim özelliği de Flagship Heritage'da da bulunan akrep ve yelkovan kolları içindeki incecik lume detayı oldu. Hem bir dresswatch olarak lume'a boğmamışlar ancak tam kat yerine ince bir çizgi şeklinde fosforu geçmişler. Turkuaz yanıp harika bir görüntü sağlıyor düşük ışıkta. 35mm pek tercih edilmediğinden fiyatı da neredeyse yarı fiyatı 40mm olanına göre. Umarım bir gün gerçeğine ulaşırsınız. :champ:

Bu saati ben de çok beğeniyorum tek handikapı hesalit camı. 40mmlik versiyonu timsah derisi kordon ve safir camlı olduğu için bundan oldukça pahalı.
Kullanıcı avatarı
Mtn

Mesaj muratcan87 » 02 May 2023, 22:40

Mtn yazdı:
muratcan87 yazdı:

Bu saati ben de çok beğeniyorum tek handikapı hesalit camı. 40mmlik versiyonu timsah derisi kordon ve safir camlı olduğu için bundan oldukça pahalı.

Bu fark için tam 1200€ istiyorlar, bence bu kasayla alakalı çünkü 40mm daha çok tutuyor. Bu arada kadran renginin böyle açık renk olduğu versiyonda 40mm olanı her yerde satmıyorlar. Birçok ülkede 35mm olan açık renk, 40mm olan siyah kadranlı geliyor. Ben bu rengi tercih ederim.
Kullanıcı avatarı
muratcan87

Mesaj LynXMaSTeR » 03 May 2023, 00:58

mturann yazdı:
LynXMaSTeR yazdı:

model ismi nedir acaba?

Grand Seiko SBGR097 olabilir

yok hocam kadranın iç kısmı ona benzemiyor.
Kullanıcı avatarı
LynXMaSTeR

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners