TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rado Captain Cook vs Longines Hydroconquest / Yeşil Kadran

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Rado Captain Cook vs Longines Hydroconquest / Yeşil Kadran

Mesaj ceviks » 24 Tem 2024, 21:27

Yeşil kadranı hangisinin daha gösterişli?

Resim
Resim

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
ceviks

Re: Captin Cook vs. Hydroconquest ?

Mesaj EnesBey » 24 Tem 2024, 22:06

İki modeli de kullanmış biri olarak kesinlikle captain cook hydroconquest bilezikte hüsrana uğratır sizi captain cook ise bilezikte oldukça iyidir ama şahsen bor bilezik yerine oyster bilezikli 300m versiyonu tercih ederim 9 kere satıp almış şu anda da mavi versiyonunu kullanan biri olarak [emoji4]

SM-G998B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
EnesBey

Mesaj morningstar » 24 Tem 2024, 22:25

Radoyu daha önce kullanmadım ama mağazada incelemiştim.İkiside çok güzel saatler ancak captain cook göze daha çok hitap ediyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
morningstar

Mesaj esenturk » 24 Tem 2024, 22:48

Her açıdan longlines

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
esenturk

Mesaj mecako52 » 25 Tem 2024, 01:12

Ben de her ikisini de kullananlardanım. Ben iri diver saatleri sevdiğimden 43mm yeşil longines kullanmıştım. Kurma kolundaki o kalite hissiyatı, bilezik kaliteis ve bezeliyle gayet güzeldi. Fakat kesinlikle daha kaba bir saatti.

Captain cook ise bilezik tasarımı ve korumasız kurma koluyla çok daha kibar ve şık bir saat. Fakat o kadar yuvarlak hatlı olması, bileziği, kubbe kesim camı ile daha şık bir saat olduğu için elden çıkardım. Zira spor bi saat istiyordum.

Bu karşılaştırmada ise altın/çelik detaylı daha şık durumlarda giyilecek bir longines görüyorum. O nedenle captain cook sizi daha çok tatmin eder diye düşündüm. Ben kot pantolonla veya smart casual giyimle altın/çelik saatleri yakıştırmıyorum. Daha şık ortamlarda takılmalı gibi geliyor.

SM-S906U1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
mecako52

Mesaj scarbo » 25 Tem 2024, 09:59

Soru yeşil kadranı hangisinin daha gösterişli sorusu ise, captain cook’un kadranı bence çok daha gösterişli, ışığı çok fazla kırıyor ve Rado yeşilin güzel bir tonunu yakalamış saatin çok satmasının bence ana nedenide bu. Hangisi daha güzel saat diye bir soru gelirse tartışmaya açık, bileziği,tepe koruması,kalınlığı,doğruluğu,seramik içe/dışa dönük olması,yansıma önlemesi,mikro ayarı, kasanın parlak/fırça yüzey olması vs vs değerlendirmek daha doğru olur.
Kullanıcı avatarı
scarbo

Mesaj ceviks » 25 Tem 2024, 11:14

scarbo yazdı:Soru yeşil kadranı hangisinin daha gösterişli sorusu ise, captain cook’un kadranı bence çok daha gösterişli, ışığı çok fazla kırıyor ve Rado yeşilin güzel bir tonunu yakalamış saatin çok satmasının bence ana nedenide bu. Hangisi daha güzel saat diye bir soru gelirse tartışmaya açık, bileziği,tepe koruması,kalınlığı,doğruluğu,seramik içe/dışa dönük olması,yansıma önlemesi,mikro ayarı, kasanın parlak/fırça yüzey olması vs vs değerlendirmek daha doğru olur.
dusunceleriniz nedir? Longines nin daha köklü bir marka olmasi bir etken midir?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
ceviks

Mesaj ogeday » 25 Tem 2024, 12:02

Rado kısa bir süre kullandım, Longines Hydroconquest ise 2 yıl kadar sürekli kolumda kaldı.
Rado bana biraz daha hassas, narin geldi. Longines'in bileğimde duruşu (39mm) hissiyatı gerçekten tatmin ediciydi. Tam bir diver saatiyim ben diyor. :D
İki saatte de kordon açıkçası çok mutlu etmedi. Belki Rado bir tık daha iyi olabilir. Görsel açıdan Rado'nun tarih penceresi bana çirkin gelirken Longines daha estetik duruyor. Kadran ve bezel olarak Rado her ne kadar seramikte usta olsa da bence Longines ortaya daha iyi iş çıkarmış.

2. el değeri olarak da Longines önde bence. Rado'yu satmam aylar sürmüştü. Longines'i daha kısa sürede elden çıkarmıştım.

İki seçenek arasından tercihim Longines olurdu. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
ogeday

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: autograph, ylmaz94 ve 138 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners