Saatolog 2025 Online Sipariş İçin Tıklayınız

100.000 - 135.000 TL arası 2. El Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

100.000 - 135.000 TL arası 2. El Saat Önerisi

Mesaj Prazska » 28 Oca 2026, 21:26

Merhabalar,

Bir süredir başlıkta bahsettiğim fiyat aralığında 2. El saat arıyorum.

Aslında yalnızca Tudor BB ve Tag Heuer Aquaracer yeni 300mm modelleri arasında karar vermeye çalışıyorum.
Dolayısıyla yalnızca bu 2 marka/model arasından bir fikir verebilirsiniz memnun olurum.

Tudor BB 54/58/GMT/Pro GMT (pelagos'u bu fiyat aralığında bulmak zor olduğu için listeye dahil etmedim) modellerinin oldukça klas ve ağırbaşlı olduğunu düşünüyorum ve ilgimi çekiyor.

Aquaracer 300mm yeni modellerindeki th31-00 cosc mekanizması ve görünüş olarak da daha cezbedici olması sebebiyle de yeni aquaracer modelleri ilgimi çekiyor.
https://www.tagheuer.com/int/en/timepieces/collections/tag-heuer-aquaracer/42-mm-th31-00-cosc/WBP5111.BA0013.html
Fakat eskisi kadar tag heuer ilanlarının olmadığını veya Tudor'un 2. El piyasasının daha büyük olduğunu düşünüyorum.

Tabi 2. El aradığım için çoğu zaman ilana ve fiyatına göre fikrimi değiştirmem gerekebiliyor.

Orijinallik kontrolü tabi ki en önemlisi, belki bu konuda da fikir verebilirsiniz. Cosc sertifika veya bayi faturası olan ilanlar ile ilgileniyorum.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Prazska

TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Re: 100.000 - 135.000 TL arası 2. El Saat Önerisi

Mesaj morningstar » 28 Oca 2026, 22:36

İki markanın modelide bb 54/58 ve aquaracer diver kategorisinde olmasına rağmen birisi daha vintage bir havada tag ise modern bir tarz.Fiyat/Mekanizma olayını bir kenara alırsak hangisi sizin tarzınıza uyuyor o da önemli.
Kendim aquaracer in eski referanslarından wak2110 nu kullanıyordum.Kullanırken çokta keyif aldım yeni referanslar pek bana hitap etmedi.
Ben olsam tudor black bay pro modeline yönelirdim.Gmt olması,yine in house mekanizması günlük kullanımda bana daha yakın geliyor.

2.elde tabii güvenilir bir satıcıdan veya denk gelirse bireysel kullanıcıdan almak daha avantajlı olacaktır.İmkanınız var ise alınan bayiden teyit ettirip öyle alırsanız aklınızda soru işareti kalmamış olur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
morningstar

Mesaj uhpu » 29 Oca 2026, 09:07

Şu an piyasada çok fazla sahte TH Aquaracer bulunuyor. Kutulu ve sertifikalı olarak satılanların da sahte çıkma ihtimali var. Özellikle de yeni modellerde. Bildiğiniz, tanıdığınız veya referanslı bireysel satıcılardan almanızı öneririm.
Bu durumun Aquaracer’in 2. El satış hızını yavaşlattığını düşünüyorum. İlanlara şüpheli yaklaşılıyor.

Tudor’da bu kadar sahte ile karşılaşmadım açıkçası.

Ben iki seçim arasında kalsam bütçeme ve bileğime en uygun olan tudor tercih ederdim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
uhpu

Mesaj MehmetParlak » 29 Oca 2026, 11:11

Merhaba. Bilek ölçünüze göre bir seçim yapmanız uzun vadede saatinizin kullanım konforunu artıracaktır. Eğer 18cm'e kadar bir bileğiniz var ise günlük kullanımda BB58 çok şık duracaktır. 17cm ve altı için de BB54 çok şık olabilir.

Günlük kullanım haricinde denize girmek ve dalış yapmak için kullanacaksanız bu durumda Aquaracer okunabilirlik açısından daha uygun olacaktır. Saatlerimle dalış yaptığım için tecrübelerime göre en azından 42mm hatta 43mm çapında diverlar dalış esnasında daha konforlu oluyor.
Kullanıcı avatarı
MehmetParlak

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 142 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners