Ben onurtamer'e al覺m/sat覺m mevzusundaki tutumundan 繹t羹r羹 kat覺ld覺覺m覺 belirtmek isterim.. Manevi deer elbet 繹nemli, kabul ediyorum.. Ancak ( ve eer ) 癟覺tay覺 biraz y羹kselttiyseniz maneviyat覺n yerini maddiyat al覺yor..羹nk羹 insan -her hobide olduu gibi- saat hobisinde kendini s羹rekli gelitiriyor, beeni eii deiiyor, '' b羹t癟enin elverdii en iyi saat '' arzusu a覺r basmaya bal覺yor..
Saatlerin doas覺 gerei manevi deerler ta覺mas覺ndan daha makul birey olamaz.. Ancak bunu kendi 繹zelimde 繹rneklendirmek istersem eer u ekilde bir senaryo 癟覺kar; Diyelim ki dededen bir saat kald覺 bana.. Markas覺 Omax, Technos, Singer, Rigi, Hislon, Nacar, Yema, Zentra, Vialux veya akl覺ma gelmeyen baka bir dip seviye hurda.. E imdi bu saatin k覺ymeti max. 20,00 TL. Ben de bu 20,00 TL.'lik saati ne gittigidiyor'da '' il, Nadir, Sand覺k, Koleksyoner par癟as覺.. '' diye ilana koyarak ne de 覺naralt覺'nda mendilden tezgah yap覺p 羹st羹ne sererek keriz avlayacak yap覺da bir insan deilim 癟ok 羹k羹r .. Eh, kals覺n o zaman.. Manevi deeri var

Ama gittim, b羹t癟emi -mant覺k dahilinde- sonuna kadar zorlayarak 癟elik bir Submariner ald覺m diyelim.. E aradan 羹癟 ay ge癟ti.. B羹t癟e m羹sait bir upgrade i癟in.. G羹zel de bir alternatif var.. Tertemiz bir 癟elik/alt覺n, mavi kadran Submariner..

Bu durumda ben 癟elik Submariner'覺 '' 3 ayd覺r gece g羹nd羹z beraberiz.. manevi deeri var art覺k.. ''

diye takmaya devam edip 癟elik/alt覺na bak覺p kalmaktansa ve takas etmeme gerek kalmadan o saate de sahip olaca覺m g羹nlerin hayalini kurmaktansa 癟elik olana hi癟 ac覺mam, fark覺n覺 veririm 癟elik/alt覺n覺 al覺r覺m..
-Ee.. maneviyat..?
-Ben almayay覺m, teekk羹rler..
襤in muhasebe k覺sm覺 farkl覺 bir durum.. TR 繹zelinde ikinci el saat piyasas覺 hem sat覺c覺 hem de al覺c覺 a癟覺s覺ndan malesef ac覺nacak halde.. Sat覺lan saatlerde kondisyon kavram覺n覺n hala yerlememi olmas覺 itibar覺yle orijinallii bozulmu, kurcalanm覺, polisajdan erimi 羹r羹nler.. Sertifikal覺, eksiksiz 羹r羹n konusunda 覺srarc覺 olmay覺 bir t羹rl羹 anlayamayan al覺c覺lar.. Bu iin ticaretini yapan kaynaklardan olabilecek en y羹ksek son kullan覺c覺 fiyat覺yla ald覺覺 mal覺 al覺veri portallar覺nda karla satmaya 癟al覺an traji komik tekrar-sat覺c覺lar.. Bu tekrar-sat覺c覺lara istedikleri fiyat覺n 1/10'u -ancak mesajla.. aramak yemiyor pek..- teklif eden akut nekrofili'den muzdarip hastalar.. ve daha iyisini almak i癟in elindekini zararla esnafa geri verip takas yapan merakl覺lar..
TimeZone Sales Corner ve Show Case d羹zenli olarak takip ettiim sayfalard覺r.. Adamlar覺n kendi aralar覺nda 100,00 USD'lik farklarla y羹zlerce saat deitirmelerini g覺ptayla izler ve '' acaba TR'de de olur mu..? '' diye hala d羹羹n羹r羹m.. Bu gidile zor g繹r羹n羹yor..