Ben Rolex koleksiyonerlerini oldukları gibi kabullendim artık, saat hakkında diyecek birşeyim yok
Rolex Koleksiyonerlerinden Sakınma/Kurtulma Algoritması1 - Bir adet Rolex saat edininiz.
2 - Bu saatin kadranındaki kelimelerden veya sub-dial çerçevelerinden daha önce seçmediğiniz birini seçiniz. Eğer seçilmemiş kısım kalmadıysa adım 12'e gidiniz.
3 - Seçilmiş renkler listesini boşaltınız.
4 - Seçilmiş olarak işaretlen
memiş renklerden birini seçiniz. Seçilmemiş renk kalmamış ise adım 2'ye gidiniz.
5 - Kadrandaki daha önceden seçilmiş bölgeyi ilgili renge boyayınız.
6 - Saati RK'nın (RK = Rolex Koleksiyoneri) görebileceği biryere koyunuz. *
7 - RK, saat ile ilk temasından yaklaşık 5 dk. sonra sakinleşecektir. Saate olan ilgisini kaybettiyse adım 4'e gidiniz.
8 - Saati yavaşca önünden alıp geri geri ufak adımlarla kapısında kilidi hazır bulunan bir odaya doğru ilerleyiniz. RK aradaki mesafeyi 1 metreden yukarı çıkarmayacak şekilde sizi takip edecektir. **
9 - Odaya girdikten sonra saati yine yavaşca uygun bir yere koyunuz. RK tüm dikkatini tekrar saate verecektir.
10 - RK saat ile meşgul iken odadan yavaşca çıkın ve kapıyı kilitleyin. Zaten sizi hiç farketmeyecektir. ***
11 - Adım 13'ye gidiniz.
12 - Run Forrest, Run!!!
13 - RK etkisiz hale gelmiştir. Rahatınıza bakabilirsiniz.
ÖNEMLİ NOT : RK'lardan farklı olarak bir de
PİRANHAlar vardır. Eğer bir PİRANHA ile karşılaşmışsanız bu algoritma onun üzerinde işe yaramayacaktır. Böyle bir durumda direkt adım 12'yi uygulayınız.
* Saati koyacağınız yer çok açık, görmesi için konulduğu belli olan bir yer olmamalı. Zira RK'lar çok zekilerdir, numara yaptığınızı hemen anlarlar. Zaten Rolex alacak parayı da bu zekaları sayesinde kazanırlar. Ancak konu Rolex olunca olayları daha farklı kavramaya başlarlar bu yüzden çok belli olmayacak bir yer seçmeniz yeterli. Örneğin çekmeceler uygun yerler arasında sayılabilir. Ayrıca kesinlikle saati direk elden vermeyin. Saati ilk gördükleri an çok tehlikeli olabilirler. Bu yüzden saatle ilk etkileşimlerini uzaktan bir dürbün veya doğal ortamlarında hissetmeleri için Submariner Cyclopsu kullanarak izleyebilirsiniz.
** Eğer çok özel bir renk seçmişseniz sizi takip ederken biraz agresif olabilir. Ama saat elinizde olduğu için saate zarar vermemek için size karşı bir hamle yapamaz. Bu konuda içiniz rahat olsun.
*** Eğer RK'dan kısa bir süreliğine uzaklaşmak istiyorsanız kapıyı kilitlemenize gerek yok. Çünkü saat üzerinde seçtiğiniz kısım ve renge bağlı olarak bir hafta ile bir ay arası bir süre odadan çıkmaya yeltenmeyecektir. Ancak bu sürenin bitiminde başka "özel" Rolexler aramak için odadan çıkmaya çalışır. Eğer kapıyı açamazsa mecburen verdiğiniz saate geri dönecektir ve kapıyı bir daha zorlamaz.Edit : Algoritmadaki hatalarımı söylerseniz daha iyi bir algoritmaya ulaşabiliriz. Teşekkür ederim...