TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Distribütör Maceram : Ersa İthalat

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Distribütör Maceram : Ersa İthalat

Mesaj mrhero » 05 Eki 2011, 20:38

Merhaba bu başlıkta size bir saat distribütörüyle yaşadıklarımı yazacağım yorumlarımı sona saklıyorum.

Geçen ilkbahar gibi watchuseek forumlarından valjoux 7750 li bir makina için oldukça cüzi bir miktara Bulova Accutron VX-200 Chronograph saatini aldım. Saat elime sorunsuz ulaştı. Bir kaç kullandıktan sonra kurma kolunun vidası tutmamaya başladı. Bu arada evimin yakınlarındaki Sapphire AVM de yeni açılmıştı, burada dolaşırken Gülaylar Altın mağazasının vitrininde Bulova saatleri gördüm. İçeriye girdim ve Bulova'nın servisinin nerede olduğunu bozuk bir Bulova saatimin olduğunu söyledim. Oradaki beyefendide saati kendilerine getirirsem seve seve ilgileneceklerini söyledi. Bende götürüp bu saati Gülaylar Altın'a teslim ettim. Yaklaşık 1 ay sonra gidip saatimin akibetini sordum, saatin İsviçre'ye tamire gittiğini geleceğini söylediler. Bunun üzerine ben hemen bana sormadan böyle bir işlem yaptıkları için eğer yüksek bir ücret çıkarsa ödemeyeceğimi belirttim. Oradaki beyefendide zaten çok fazla beklediğim için saati cüzi bir ücretle veya ücretsiz olarak teslim edeceklerini biraz daha beklememi söyledi, bende tamam deyip ayrıldım.

Yaklaşık bir ay sonra Gülaylar Altın'dan tekrar arandım ve mağazaya davet edildim. Burada saatin biraz daha geçicekeğini söyleyerek özür dilediler ve özür olarak vitrinden istediğim Bulova saati bana hediye edeceklerini söylediler. Bende bir tane seçtim ve aldım.
Bayram öncesi tekrar gittiğimde bayram sonrasını beklememi söylediler. Bu arada normalde bu kadar beklemez olay çıkarırdım ama Gülaylar Altın'da benimle ilgilenen kişinin samimiyetine güvendiğim için ses çıkarmadım.

Neyse sonuç olarak bu tarihe geldik ve ben hala saatime kavuşmuş değilim. Bugün dedimki artık 5 ay oldu saatin akıbetini kesin öğreniyim direk ithalatçı Ersa A.Ş. yi aradım. Beni teknik servis müdüre sine bağladılar durumumu anlattığımda beni hemen hatırladı. Çok mahçup bir şekilde yüzlerce kez özür dileyerek saatimin şu anda onunda ilk gündem maddesi olduğunu sürekli olarak Bulova merkezle görüştüğünü, kaybolduysa en azından kaybolduğunu ona bildirmelerini istediğini söyledi fakat bulova'nın saatin kaybolmadığını sadece diğer mallarla gönderileceğini ilettiğini iletti. Kendisinin bana karşı çok mahçup olduğunu aslında Gülaylar Altın'a saatin sıfırını göndermeyi teklif ettiklerini fakat kendilerine verilen bilgide saatin benim için manevi değeri olduğunu bu yüzden aynı saati istediğimin belirtildiğini söyledi (yalan olduğunu sanmıyorum, böyle bir yanlış anlaşılma olabilir). Sonuç olarak bir sıkıntı olmazsa bu ay içinde saati bana teslim edeceklerini söylediler. Bende samimi açıklamaları için teşekkür ettim ve saatin kendisi ve sıfırının kabulum olduğunu onun dışındaki hiçbir seçeneği kabul etmeyeceğimi söyledim. Telefonu kapatmadan müdüre hanım bana dahili numarasını, email adresini verdi herhangi bir sorun veya sıkıntıda direk ulaşabileceğimi söyledi ve tekrar çok mahçup olduğunu dile getirerek kapattı.

Benim yorumum Gülaylar Altın'da , ERSA AŞ de böyle sıkıntılı bir durumu iyi şekilde kotarıyorlar bence, mallarının arkasında duruyorlar. Müşteri mağduriyetinden olması gerektiği gibi cidden sıkıntı duyuyorlar. Bu kadar mağdur olmama rağmen beni ikna ettiler, ben kendilerinden tekrar alışveriş yaparım.

Not: Bu arada yukarıda anlatmayı unuttum, saatin neden İsviçre'ye kadar gittiğinide anlattı müdüre hanım. Aslında saatin burada yapılabileceğini fakat saatin kendilerine ulaştığında odada Bulova Ortadoğu sorumlusunun bulunduğunu (İsminide verdi) ve onun saati bize gönderin biz hallederiz dediğini bu yüzden gönderdiklerini söyledi. Aslında bu bilgileri bana vermesinin sıkıntılı bir durum olduğunu fakat bu kadar beklediğim için en azından olayın içi yüzünü bilmemin hakkım olduğunu söyledi.
En son mrhero tarafından 05 Eki 2011, 20:59 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mrhero

Re: Distribütör Maceram : Ersa İthalat

Mesaj herofb » 05 Eki 2011, 20:51

Basit bir konu icin 5 ay bekletmelerine rağmen memnunsan gerçekten cok başarılılar :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj mrhero » 05 Eki 2011, 20:52

herojd11 yazdı:Basit bir konu icin 5 ay bekletmelerine rağmen memnunsan gerçekten cok başarılılar :)

Bende onu diyorum :D

Yok olay aslında şöyle tabiiki saat tek saatim olsa veya çok takmak istediğim bir saat olsa durum farklı olurdu. Fakat 5 ay nasıl geçti anlamadım bile.
En son mrhero tarafından 05 Eki 2011, 20:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mrhero

Mesaj herofb » 05 Eki 2011, 20:54

mrhero yazdı:
herojd11 yazdı:Basit bir konu icin 5 ay bekletmelerine rağmen memnunsan gerçekten cok başarılılar :)

Bende onu diyorum :D

Bende katılıyorum iste :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Frax » 05 Eki 2011, 21:04

Geçmiş olsun, yenisi de şimdiden hayırlı olsun :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj msturan » 05 Eki 2011, 22:00

Geçmiş olsun mrhero, yenisi de hayırlı olsun :champ:

Bu cömertlik her markada olsa ya :D
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj Thevenin » 05 Eki 2011, 22:19

Saatin geri gelmemesini ve comertligi goz onune alirsak bu Bulova degerli seyler ihtiva ediyor olabilir beyler. Yanlislikla antimatter kacmis olmasin icine :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Emre » 05 Eki 2011, 22:28

Gecmis olsun mrhero. Oncelikle bu durumu, hem Bulova hem de distributor firmanin basarisizligi olarak nitelendiriyorum. Sahip oldugun saat Bulova'nin pahali saatlerinden birisi, Valjoux 7750 olmasi onemli, ve sifiri ABD'de dahi 900-1000 dolar civari satiliyor. Uygun bi fiyata aldigini soyledin, bu sebeple tebrik ederim bence guzel bi secim olmus :)

5 ay cok cok uzun bi sure ve iyi niyetli oyalama seklinde bu sureyi gecistirmisler. Yerinde olsam son konusmada saatin kendisinden ziyade direk sifirini isterdim. Hatta yerine cumhuriyet altini falan da verebilirlerdi :D

Umarim bu tatsiz durum seni mutlu edecek bi sekilde sonuclanir.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Solestar, şimendifer ve 225 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners