Güle güle kullan Ömer .
Saat uzun yıllar hareketsizlik ve yağlarının kuruması sonucu otomatik volantı ve yatağı aşnımş ve oksitlenmişti.
Saati 3 kez yıkama makinasına aldıktan sonra makinası oldukça verimli çalışmaya başladı ancak volant ve yataktaki aşınma nedeniyle acil değilsede değişmesi iyi olur önerisinde bulundum ,buluşmamızda kendisinede parçalardaki erimeyi gösterdim ,Ömer'inde onayıyla bu parçaları ve kurma kolununda erimiş olması nedeniyle kurma kolunuda değiştirdik.
Balans taşlarının sökülerek yıkanmasına rağmen ayar makinasında kadran aşağı ve yukarı pozisyonlarında 15 - 20 saniye kadar oynama yapması nedeniyle incelediğimde balans direk uçlarınında çok hafifçe şişme olduğu ve maşadada hafif oksidite gözlemledim ancak bu parçaların değişmesinin çok gerekli olmadığını belirttim ve bunları değiştirmedik.
Ömerin iş ve evde geçirdiği zamanlarda saatin hangi pozisyonda kalacağını hesaplayarak ortalama bir ayar verdim ki bunda oldukça başarılı olmuşuz kendisinin söylediğine göre bir kaç saniyeyi geçmiyormuş.
Bu durumda balansı veya maşanın uzun zaman değişmesine gerek olmadığını düşünüyorum.
Kadranı aynı renk bulamıyoruz orijinal tissot seastarın bir başka modelinin lacivert bir kadran bulabildim ki çok şık durmasına rağmen orijinalliği bozulacaktı.
Saat kordonu mat ve kalın çizgiler ve çizikler vardı kasa parlaktı ancak çok çizikler ayrıca uzun yılların yorgunluğunu belirten darbe izleri vardı Kasanın,kordonun ve camının Polisajını bu işte oldukça iddialı bir arkadaşa yaptırdık epey uğraştı hatta 3-4 kez farklı keçelerle ayrı ayrı işlemler yapıldı ve sonunda ortaya gerçekten güzel bir görüntü çıktı.
Sonuç yukarıdaki gibi bende beğendim ,zaten beğenmeseydim Ömer hala saati bekliyor olacaktı

Beğendiğine çok sevindim Ömer inşallah uzun yıllar senin arkadaşın olur ve babanın şefkatini hep üzerinde hissettirir...