TSF Site ve Forum Kuralları / Kayıt Sözleşmesi

TSF'ye Hoşgeldiniz. Site ve Forum Kurallarını Lütfen Okuyunuz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Lütfen Forum Kurallarımıza Özen Gösterelim. Tüm Kurallar Sizin Daha Rahat ve Seviyeli Bir Ortamda Paylaşım Yapabilmeniz İçindir.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

TSF Site ve Forum Kuralları / Kayıt Sözleşmesi

Mesaj TSF » 18 Ara 2009, 12:31

TSF Türkiye Saat Forumu Site ve Forum Kuralları


http://www.saatforumu.com ve http://www.turkiyesaatforumu.com (TSF olarak adlandırılacaktır) sitesi Türkiye'nin saatler üzerine açılmış en geniş katılımcı topluluğuna sahip internet sitesidir.

Mesaj panosu http://www.forum.saatforumu.com adresinde faaliyet göstermektedir.

Forum Kuralları:


Forum alanımıza üye olan her birey, aşağıdaki bütün şartları otomatik olarak okumuş ve kabul etmiş sayılacaktır.

Forum içerisinde yazılan her mesaj yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun, düzgün ve anlaşılır bir dille yazılmalıdır.

Gereksiz kısaltmalar ve harf değişikliklerinden kaçınılmalıdır.

Çoklu şekilde karakter içermeden sadece smiley’den oluşan mesaj atmak teknik indeksleme hatası sebebi ile yasaktır.

Forumda, büyük harfle yazı yazmak kesinlikle yasaktır.

Forumda konu dışı sohbet bölümü haricinde sadece renkli karakterle yazı yazmak forum düzenini ve ciddiyetini bozduğu için yasaktır. Gereken mesajlarda belirli ölçülerde kelime bazında kullanılabilir. Dikkat çekmek istediğiniz kelime için renk yerine italic veya alt çizgi kullanınız.

Forumda gerekli olan durumlardaki birkaç kez gönderim durumları dışında uygunsuz şekilde arka arkaya mesaj yazmak (flood) yasaktır. Yani mesaj gönderdikten çok kısa bir süre sonra aynı konuya tekrar tekrar çoklu mesaj göndermek yasaktır. Eklemeler ve düzenlemeler “Değiştir” tuşu kullanılarak yapılmalıdır. Gerekli hallerde bir kaç mesajlı eklemeler olabilir. Örnek çoklu resim uploadları veya video gibi farklı bir formatta döküman yüklenmesi gibi. 5 gün (7200 dakika) içinde mesajınızı düzenleyebilirsiniz, 5 gün geçtikten sonra düzenleme yapmanız gerekirse ilgili forum yetkililerine ulaşınız.

Resim boyutlarını ayarlamanıza gerek yoktur. Sistem otomatik olarak alıntı ve mesajlarda boyutlandırma yapacaktır. Fakat genede resimleri 800x600 olarak yüklemeniz sistemlerinde sıkıntı olan bazı üyelerin rahat görebilmesi açısından kolaylık olacaktır.

Konu başlığı ile paralel olmayan çok alakasız mesajların yazılması yasaktır.

Forumdaki konulara atılan postlarda (mesajlarda) kişisel bilgiler, e-mail, telefon vs verilmesi uygun değildir.

Üyelik Kayıt Şartları:


1. Forumda aktif halde rol alabilmek için üye olmanız gerekmektedir. Bu sayede foruma mesaj gönderebilir, daha önce gönderilen konulara cevap yazabilirsiniz.

2. Http://forum.saatforumu.com adresinde hizmet verecek forum alanı tamamen ücretsizdir. Kayıt formunu eksiksiz ve geçerli olarak dolduran herkes için üyelik başvuru hakkı sağlanır. Geçerli ve aktif olan bir e-posta adresi bildirilmesi zorunludur. Forum yönetimi bunu e-posta adresine üyelik onayı için bir e-posta göndererek konfirme eder. Geçici e-mail ile üye olmayınız, sistem ara ara tarama yaparak bu tarz e-mail adresleri ile üye olan kullanıcılara otomatik aktivasyon konfirmesini tekrar yollar.

Üyelikle ilgili tüm yazışmalarda sisteme üye olurken verilen e-posta adresi esas alınır ve bu adres kullanılır. TSF verilen e-postanın doğruluğuna inanır ve buna göre davranır. Yanlış ve yalan beyan edilen e-postalardan oluşabilecek hatalardan TSF sorumlu değildir.

Dikkat: Forumda kullandığınız e-posta adresinizi değiştirmek istediğinizde, forum tarafından bu adresin geçerliliğinin kontrol edilebilmesi için otomatik bir mesaj gönderilir. Bu mesaj tarafınızdan onaylanana kadar forumu kullanmanız mümkün olmayacaktır.

3. Forum üyeliği için kayıt sırasında gerekli kısımları doldurmayan kişilerin üyelikleri onaylanmaz.

4. Foruma farklı kullanıcı adları altında birden fazla üye olunamaz. Kendisine ait olmayan ''gerçek isim ve soyadları'' üye ismi olarak kullanılamaz.

5. TSF üyeliği kişiseldir. Başkasına ödünç verilemez, devredilemez. Üye olan herkes, kullanıcı adı ve şifresini korumakla yükümlüdür. Oluşabilecek kusurlu davranışlardan TSF sorumlu değildir. Kullanıcılarımızın yazdıkları mesajların içeriği sebebi ile zor durumda kalmaması adına duplicate kullanıcı girişi ( Aynı anda farklı lokasyon ve IP adreslerinden tek kullanıcı adı ile ) diğer tüm forumlardaki gibi kesinlikle yasaktır ve sistemimiz otomatik olarak uyarı verir. Duplicate kullanıcı girişi yaptığı tespit edilen ve güvenlik hatırlatması sonrası devam ettiği gözlemlenen üyelerin üyelikleri silinir.

6. TSF’ ye üye olurken seçtiğiniz şifre sadece sizin tarafınızdan bilinmektedir. Şifrenizin seçimi ve korunması size aittir. TSF şifre kullanımından doğacak sorunlardan sorumlu değildir.

7. Forum yönetimi, üyenin üyelik başvurusuna yazdığı her bilgiyi doğru olarak kabul eder. Bu bilgilerin yanlış olmasından dolayı meydana gelebilecek herhangi bir teknik ve/veya kanuni arazdan sorumlu değildir.

Forum Kullanımı:


8. Forumda yazılan mesajlardan tamamen yazan forum üyesi sorumludur. Bilinmesi gereken bir husus da, gönderilecek mesajların veya forum alanlarında belirtilecek fikirlerin hiçbiri, olumlu veya olumsuz, forum yönetimini ve http://www.saatforumu.com sitesini bağlamaz ve forum yönetimi herhangi bir kanun yaptırımında üyenin savunuculuğunu üstlenmez, üyeler kendi sorumlulukları ile baş başadır. Forum yönetimi hiçbir şekilde bu tür durumlarda üyeye destek olacağı vaadinde de bulunmaz.

9. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez. (Hack, crack, warez isteği içeren mesajlar; illegal link, içerik ve yazı yollanamaz.)

10. Tehdit edici, küfürlü, örf ve adetlere karşıt, müstehcen, kaba, nefret dolu veya çok miktarlarda istenmeyen mesajlar göndermek; din, dil, ırk ayrımına yönelik iletiler göndermek ve materyaller kullanmak; forum kullanıcılarını küçümser davranışlar sergilemek yasaktır.

11. Kullanıcı, bir başkasının gizlilik hakkını ya da yayın haklarını çiğneyen ya da telif hakları, ticari marka hakları veya başka mülkiyet hakları tarafından korunan ya da bu tarif edilen sınıflara giren malzemelerden uyarlananlar da dahil olmak üzere; sahibinden ya da haklarını elinde tutandan önceden izin almaksızın, başkalarının haklarını çiğneyen ya da ters düşen, hiç bir bilgi, yazılım ya da başka malzeme postalayamaz ya da iletemez.

12. Bir virüs veya başka bir zararlı unsur içeren hiçbir tür bilgi, yazılım ya da başka bir malzeme postalayamaz ya da iletemez.

13. Ticari amaç taşıyan ya da reklam içeren hiçbir bilgi, yazılım ya da malzeme postalayamaz ya da iletemez.

14. Attığınız her mesajda IP adresinizin kayıt edildiğini lütfen göz önünde bulundurun. Bu anlaşmanın iptali halinde IP adresiniz vasıtasıyla forum alanından uzaklaştırılacağınız gibi, herhangi bir hukuksal durumda da ISP'nize ulaşılacaktır. Bu durum ancak bu anlaşmanın ciddi bir şekilde ihlal edilmesi durumunda geçerlidir.

15. Forum üyeleri, diledikleri an tek taraflı olarak üyeliklerini iptal ettirebilirler. Ancak iptal işlemi, söz konusu kullanıcıların üyelikleri sırasında gerçekleştirdikleri icraatlerin sorumluluğunun sona erdiği anlamına gelmez.

16. Üzerinde Copyright (telif) hakkı bulunan ve başka site veya kişilere ait olan materyaller forum alanında kullanıldığında, isim kullanılarak alıntı olarak belirtilmeli veya forum alanında kullanılmadan önce izin alınmalıdır. Aksi takdirde, forum yönetimi, üyenin yukarıda belirtilen türdeki mesajlarını silme ve üyenin üyeliğini süresiz iptal etme hakkını mahfuz tutar.

16a. Telif hakkına sahip resim, fotoğraf, ses dosyası, video vb içeriklerin siteden kaldırılmasını isteyen mülkiyet / telif sahipleri veya temsilcileri site yönetimine haber vererek bu içeriklerin siteden kaldırılmasını talep edebilirler. Bildirimi ve mülkiyet hakkı ispatını takiben bu içerikler siteden derhal kaldırılır. İçeriklerin paylaşımından tamamen üyeler sorumludur. Site yönetimi ve sahibi bu paylaşımlardan sorumlu değildir. Gerekli hallerde paylaşım yapılan üyenin kayıt ve bağlantı bilgileri kanun birimleri ile paylaşılacaktır.

17. Forum ortamına kişisel problemler, anlaşmazlıklar taşınamaz.

18. Site adresinizi yazarak, sitenizin ziyaret edilmesini istemeniz, sitenizde satılan veya aracı olunulan bir "ürünün" reklamını yapmanız, imzanızda veya herhangi bir yerde firma bilgilerinizi izinsiz vermeniz ve bunlar dışındaki tüm ticari kaygı güden mesajlar yasaktır.

19. Foruma gönderilen Video, Dosya vs. Linkleri;

a. TSF Forumlarında yayınlanan veya linki verilen tüm hareketli görüntü dosyalarının sorumluluğu yayınlayan üyemize aittir.

b. Burada yayınlanan tüm bu dosyalar bütünüyle bilgilendirme amaçlı olup; oluşturacağı iyi veya kötü hiçbir sonuçtan TSF sorumlu tutulamaz.

c. Din, dil, ırk propagandası yapan; siyasi mesajlar veren; pornografik materyaller içeren; yasadışı davranışlara teşvik eden ve özendiren dosyaların yayınlanması kesinlikle yasaktır.

d. TSF yönetici ve yetkilileri uygun görmedikleri dosya ve dosya linklerini ve mesajları tekrar düzenleme ve gerekirse silme yetkisine sahiptir.

20. Forumda site hakkında ve yönetim / yönetici tarafından uygulanan cezalar için hiçbir konu açılamaz. Öğrenilmek istenen bir konu var ise mail yolu ile yöneticiye bildirilerek cevaplanması istenebilir. Forum içerisine site ve yönetim / yönetici hakkında açılan tüm konular silinir, açan kişi uyarılır ve tekrarında forumdan ihraç edilir.

21. Foruma üye olarak ilk mesajda ürün satışı yapılan sitelerin propogandasını yapmak amacıyla gönderilen mesajları samimi ve inandırıcı bulmuyoruz. Bu tarz iletiler ve tecrübe tavsiye linkleri forumda ancak aktif üyeler tarafından gönderilebilir. Yetkililer bu tarz reklam içerikli iletileri mesaj sahibine haber vermeden silme yetkisine sahiptir.

22. Forum içerisinde, üyelere özel mesaj yoluyla ticari faaliyete dayalı duyuru yapılması kesinlikle yasaktır. Tespit edilmesi sonucunda kurala uymayan üyenin kaydı sorulmaksızın silinir. ( Forum Yönetimi’nin şikayet durumunda özel mesajların kontrol edilebileceği sistem ve yazılıma sahip olduğunu göz önünde bulundurunuz.)

23. Forum üyelerini sahte ürün sitelerine ve TSF forum sisteminde yasaklı olan sitelere üye olmaya davet edenler ve sitelerinin ziyaret edilmesini isteyenler tespit edilmesi ve diğer üyelerin şikayeti sonucu forumdan süresiz olarak uzaklaştırılır. Tüm forum yazışma sisteminde bu gibi art niyetli kişileri tespit etmek amacı ile yasaklı link ve yasaklı kelime yakalama uyarı sistemi mevcuttur. Bu ve benzeri durumlar ile karşılaşmanız halinde forum yetkililerine üst sağ kısımda bulunan genel ileti ve özel ileti bildir butonu ile şikayet bildirimi yapınız.

24. Sitede yayınlanacak duyurular, buluşmalar ve etkinlikler ile ilgili site yönetimi önceden mutlaka haberdar edilecek, yönetim tarafından incelenen duyuru uygun görüldüğü takdirde yayınlanacak, haber verilmeksizin yayınlanan duyurular ise sorulmaksızın site yönetimi tarafından silinecektir


Yönetici Yetkileri:


23. Forum yetkili ve yöneticileri kurallara uymayan mesajları değiştirme ve silme hakkına sahiplerdir.

24. Forum yönetimi, forum alanının genel ahlak ve felsefesine ters düşecek herhangi bir ideoloji veya materyalin forum içerisinde yer almasına izin vermez.

25. Forum kurallarına uymayan üyeler yöneticiler tarafından uyarılıp, davranışın tekrarında sistemimizden kayıtları silinir. Kaydı silinen üyenin foruma başka kullanıcı adı ile kaydına izin verilemez/silinir.

26. Forum yetkilileri gönüllü oldukları görevlerde yetkilerini kullanırken üyelerle polemiğe ya da kişisel tartışmalara giremezler.

27. Forum kurallarının güncellenme veya yenilerinin eklenmesi hakkı forum yöneticilerinde saklıdır ve gerek görüldüğü her an güncellenebilir. Yürürlükte olan veya güncellenen forum kurallarını kabul etmeyen kullanıcılar üyeliklerinin iptalini isteme hakkına sahiptirler.

28. Teknik aksaklıklardan ve bakımlardan dolayı TSF’ de hatalar ya da kesintiler olabilir. TSF, hizmetin bu şekilde kesilmesinden sorumlu değildir.

29. Foruma üye olan herkes bu şartları kabul etmiş sayılır.

Gizlilik İlkeleri:


Kişisel Bilgileriniz:
TSF üyelerinin veri tabanında bulunan bilgilerini ve mail adreslerini, kayıt anlaşmasında belirtildiği üzere reklam, mailing ve pazarlama alanlarında kullanabilme hakkında sahip olması rağmen kullanmamaktadır.

TSF forum kullanıcılarının genel eğilimlerini belirlemek, içeriğini ve servislerini zenginleştirmek amacı ile verileri istatistiksel bilgilere dönüştürebilir, ancak kişilere ait bilgiler tek tek kullanılmayacaktır.

Üyelik İptali: Forum üyeliğinizi dilediğiniz an iptal edebilirsiniz. Üyeliğinizi iptal ettiğinizde, tarafımızda bulunan size ait kişisel bilgiler silinecektir. Ancak üyelik iptali o güne kadar yazdığınız mesajların ve forumdaki icraatlarınızın sona erdiği anlamına gelmez ve bunlardan doğacak her türlü kanuni sorumluluğunuz devam eder.

Forumda Gezinme ve Cookie’ler: Cookie’ler, web siteleri tarafından kullanıcıların bilgisayarına gönderilen ve kullanıcıya daha sonraki ziyaretlerinde daha esnek, daha hızlı bir kullanım imkanı vermeyi hedefleyen küçük metin dosyalarıdır. Bahsi geçen cookie’ler kişisel bilgi toplama aracı olarak kullanılmayacaktır.


Yeni TCK ve Kullanıcılara Etkisi:


1 Haziran 2005'te yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu'nun, internet üzerinden haberleşmeye bir takım etkileri olmuştur. Kısaca forumlar üzerinden yapılan bazı haberleşmelere de ceza verileceği belirtilmiştir.

Madde 125, 1. Fıkra:

"Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir."

Madde 125, 4. Fıkra:

"Ceza, hakaretin alenen işlenmesi halinde, altıda biri; basın ve yayın yoluyla işlenmesi halinde, üçte biri oranında artırılır."

Avatar ve İmza Kuralları:


1 – Avatar resimleri özel durumlar dışında gif-jpg-jpeg harici kullanılamaz.

2 – Avatar resimleri 64x64 en küçük ve 128x128 en büyük ebatlarında kullanılabilir

3 – Şu etapta imzalar'da forum iletilerinin daha okunabilir olması sebebi ile image resim kodu kullanılması yasaktır. Sadece yazı kullanılabilir.

4 - İmzalarda BB Code seçenekleri YouTube (Video) / Up/Down (kaydırma) için kullanılamaz.

5 - Üyelerin imzalarına ve avatarlarına bedel karşılğı reklam alması veya ticari ve kişisel websitelerinin tanıtımını yapması yasaktır.

6 - Üyelerin imzalarına satış ve benzeri servis içerikli mesaj veren iletiler yazması yasaktır.

7 - Kuralları uygun olmayan avatar ve imzalar izin alınmaksızın düzenlenecektir. Tekrarlanması durumunda 1 hafta forumdan uzaklaştırılacaktır.

Tüzel Kişiler İle İlişkiler:


1- Site, saatlere gönül vermiş kişilere hizmet etmektedir. Bu nedenle üyelikler kişiler adına olmalı, şirket ve tüzel kişilik üyelikleri kabul edilmemektedir. Kişi adına dahi alınmış olsa, üyeliğini kişisel boyuttan dışarı taşıyacak harekette bulunanların üyeliği süresiz olarak iptal edilecektir.

2- Tüzel kişilikler ve firmalar, ürünlerinin tanıtımlarını, incelemeleri, haberleri, kampanyaları, fiyat bilgilerini yalnızca daha sonra açılması planlanan sponsor marka forumlarında, karşılıklı sponsorluk anlaşması akabinde yayınlayabilirler.

3- Tüzel kişiler ve firmalar sıfır ürün satışı için ilanlar bölümünü kullanamazlar veya forum içine satış içerikli mesajlar atamazlar.

4- Sitemiz, kişiler kadar kurumların da haklarını korumakla yükümlüdür. Herhangi bir kuruma saldırı, aşağılama içeren veya yanlış bilgiler ihtiva eden mesajlara site yöneticileri tarafından müdahale edilecektir. Tüzel kişiler içlerinde bulundukları kurumlara yapılmış olan asılsız iddialarla ilgili site yönetimine firma yetkili statüleri doğrulanmış şekilde mesaj atmalıdırlar.Tüzel kişilerin bu gibi durumlara üyelerle forum içinde mesajlaşarak müdahale etmesi istenmemektedir. Anlaşmazlıkları bildirmek için kullanılacak e-mail adresi publicrelations@saatforumu.com dur.

5- Tüzel kişilikler, tüketici haklarını bilmeli ve buna uygun davranmalıdır. Doğruluğu site yönetimine ispatlanan, firmaların tüketici haklarına aykırı davranışlarının ve belgelerinin site içerisinde yayımlanması engellenmeyecektir. T.C. tüketici hakları kanununa göre kullanıcıların kişisel ürün kullanım tecrübelerinin diğer T.C yasalarına uygun olması halinde negatif veya pozitif yönde paylaşılması hiçbir suretle engellenememektedir.

Forum Tasarım, Tema, Smiley ve Eklenti Kuralları


TSF forumlarında kullanılan renk, tema, smiley ve eklentilerin değiştirilmesi site yönetimi inisiyatifindedir. Teknik ve maddi sebeplerden dolayı bazı eklenti yada uygulamaların çalışması mümkün değildir. Lütfen ısrar etmeyiniz.

TSF Satış Köşesi Formatı ve Kuralları


TSF Satış Köşesi Formatı ve Kuralları ilgili bölümlerde ayrı konu olarak bulunmaktadır. İlanınızın onaydan geçmesi için konuya göz atmadan satış ilan konusu açmayınız lütfen.


Yardım Hakkında


Panoda yöneticiler dâhil, hiç kimsenin yardım etme zorunluluğu yoktur. Panoda yardım / paylaşım tamamen gönüllü yapılır. Yapılacak olan yardım / paylaşımın büyüklüğü, yardım edecek veya paylaşacak kişinin yardımseverliğine kalmış bir şeydir. Hiç bir kullanıcı bir diğer kullanıcıyı yardımcı olmamakla suçlayamaz.

Forum Kurallarını okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla

TSF
Kullanıcı avatarı
TSF
Site Owner
 
Mesajlar: 4
Kayıt: 08 Kas 2009, 19:08

Re: TSF Site ve Forum Kuralları

Mesaj TSF » 18 Ara 2009, 13:33

Site ve Forum Kuralları Hakkında Notlar;


Sitemizdeki kurallar, T.C. Anayasası ve T.C. Ulaştırma Bakanlığı İnternet Kurulu yasalarına uygun hizmet sağlayan tüm internet ve forum sitelerinde kullanılan standart kurallardır. Sitemizin spesifik konusuna uygun olarak yorumlanan bazı ek bölümler bulunmaktadır. Tüm kurallar ve ayarlamalar üyelerimizin daha rahat ve seviyeli bir ortamda paylaşım yapabilmesi, TSF ve üyelerine maddi manevi zarar verebilecek, yasalara aykırı problemler oluşturabilecek art niyetli kişilerin uzak tutulması amacı iledir.

Kurumsal Üyelikler, Linkler ve Kampanya Hakkında Önemli Bilgi;


TSF'ye firma adı ile kurumsal üyelik kesinlikle kabul edilmemektedir. İlerleyen tarihlerde böyle bir sistem olursa gerekli bilgileri forum sisteminde ilan edilecektir.

Kampanya linkleri veya firma tanıtım indirim vb gibi firmalardan gelen veya firmaların reklamını yapmak adına gönderilen iletiler kabul edilmeyecektir. Bu kurallara uymamakta ısrar edenlerin TSF forum sistemi ile üyelik bağı sonlanır.

Karışık ürün satan alışveriş sitesi kampanya linkleri duyuru amacına uygun olarak 24-72 saat arası kilitli olarak yayınlandıktan sonra siteden kaldırılır. Sürekli olarak sitede kampanya başlığı bulunamaz.

Önemli Bilgilendirme*


Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen; Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı nedeniyle haklarında idari işlem tesis edilenler ile aynı gerekçeyle haklarında suç soruşturması veya kovuşturması yürütülenler veya yürütülmüş olanlar ile Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen soruşturulan kişi, organizasyon ve kurumlara ait olduğu konusunda şüphe ihtiva eden her türlü görsel, video ve yazılı içeriğe veya bu içeriklere aracılık eden yayıncılara forum sisteminden link verilemez.
Kullanıcı avatarı
TSF
Site Owner
 
Mesajlar: 4
Kayıt: 08 Kas 2009, 19:08

Re: Saat Alırken Tanımadığınız Kişilere EFT Yapmayınız!

Mesaj TSF » 18 Eyl 2018, 12:01

Kurallar güncellenerek önemli bilgilendirme notu eklenmiştir *
Kullanıcı avatarı
TSF
Site Owner
 
Mesajlar: 4
Kayıt: 08 Kas 2009, 19:08


Dön TSF Kurallar & Forum Bilgileri - Rules & Guidelines

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners