TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gurlevik GV002503 Ön İnceleme

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Gurlevik GV002503 Ön İnceleme

Mesaj ahmetemin » 23 Nis 2026, 07:02

Herkese merhaba, uzun süredir bu markaya ait özellikle bu saati almak için çokça gittim geldim.
Eşim sağolsun sürpriz yapıp almış saati ilk gördüğümde çok beğendim. Kadranı ve kasadaki işlemeli detaylar internetteki görsellerden daha güzel duruyor. Kordonu beklediğimden kaliteli. Saatin çapı 42mm olmasına rağmen bilekte çok büyük durmuyor(bileğime sadece elimle tuttum, takmadım bu yüzden fotoğrafı yok sebebini en sonda söyleyeceğim). Miyota 8215 makina ile geliyor saat. Mekanizma hakkında uzun uzun anlatım yapmayacağım bu yüzden. Saatte safir cam var. Fiyatı düşünüldüğünde gerek mekanizma gerek safir cam oluşu gerek kurma koluna işlenmiş firma logosu oldukça pozitif detaylar. Fakat ben bu saatte biraz lume isterdim, kadrandaki ay ve yıldızlar özellikle bunun için oldukça müsait. Saatin okunurluğu oldukça zayıf. Kadran çok dolu olduğundan altın renkli kollar detayların içinde kayboluyor. Rakamlar da aynı şekilde. O yüzden bir saat gibi değil daha çok kolda taşınacak bir tablo gibi geliyor bana. Kollar beyaz olsaydı belki daha okunaklı olabilirdi.

Gelelim benim bu saat özelindeki sıkıntıma. Kadranda hafif bir eksen kaçıklığı var(son fotoğrafa dikkatli bakarsanız kadran sola doğru yatık) saati ilk gördüğümde gözüme çarptı ve bu biraz sinirimi bozdu. Bilekte fotoğraf eklemedim çünkü geri göndermeyi düşündüğüm için koluma takmadım.

Firma ile görüştüm, kendileri ile çok ilgililer. İlk defa başlarına böyle bir durum geldiğini değişim veya iade ne istersem sıkıntısız kabul edeceklerini söylediler. Sanırım iade edeceğim, belki diğer serilerinden bir saat ilerleyen dönemde alırım. Sanıyorum Fatih'te bir satış noktaları var, bu sefer gidip bizzat görüp almak isterim.

Tam bir inceleme olmadı çünkü saati kullanamadım, gönül isterdi ki saati bir süre kullanıp kutu açılışı yapmak ama maalesef şartlar el vermedi. Kısa zamanda saate ait fikirlerim bunlar. Yaşadığım olumsuz duruma rağmen ben hem firmanın ilgisini(daha önce de çokça iletişime geçtim kendileri ile hep çok ilgili oldular) hem de saati oldukça beğendim.

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
ahmetemin

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ahmetemin, Eterna ve 69 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners