Asl覺nda hikaye baka bir saatle balad覺, g羹ndelik giyim tarz覺m deimiti, ve g羹nl羹k kullanabileceim bir saat aray覺覺ndayd覺m. Bulunduum ortamda dier saatlerimi kullanmak pek i癟imden gelmiyordu, zira yeni ta覺nm覺t覺m, insanlar覺n saatseverlikten anlad覺覺 ey yakla覺k 90 km uzakl覺ktaki bir il癟edeki bir pasajda ucuza sat覺lan 癟akma saatlerdi. Kimseyle saat konuam覺yordum, uzaktaki arkadalar覺m da bir yere kadard覺, o s覺ralarda foruma kaydoldum.
Citizen Eco-Drive Promaster Marine Gozdilla BJ8056-01E 300M

Almay覺 planlad覺覺m saat buydu, tam sipari etmek 羹zereyken kuzenim arad覺, Avrupaya gidiyorum oradan istediin bir ey var m覺? Deyince 繹nce ayn覺 saatin Avrupa fiyatlar覺na bakt覺m, asl覺nda kayda deer bir fiyat fark覺 yoktu uygun ekilde. Sonra bu tarz bir isvi癟re saati var m覺 diye arat覺rmaya balad覺m. Bu yuvarlak boynuzsuz tasar覺ma sahip dalg覺癟 saatlerine carribean diver ismi verilmekte. Biraz arat覺r覺nca Zeno Watch Basel markas覺n覺n (ki asl覺nda sevdiim bir markayd覺) bir saatini buldum ve ald覺m.

Bu saati al覺rkenki motivasyonum asl覺nda kal覺n bir bileim olmas覺 ve halihaz覺rda bileimde denediim Godzillan覺n 繹l癟羹lerine 癟ok yak覺n, hatta 1mm kadar b羹y羹k olmas覺, ayn覺 zamanda ETA 2824-2 kalibreye sahip olmas覺 ve Godzilla ile benzer bir fiyata sahip olmas覺yd覺. Yani otomatik ve swiss olmad覺 b羹y羹k art覺lard覺, saat resimlerde 癟ok g羹zel g繹r羹n羹yordu, ama saatle ilgili hi癟 bir video g繹rememitim.
Saat geldi bileime takt覺m, 10 saniye sonra 癟覺kard覺m ve bir ka癟 ay boyunca bu konuyu d羹羹nmemeye 癟al覺t覺m
Sonra saati satmaya karar verdim, hem forumda hem internette sat覺a 癟覺kard覺m, bana 3 saat mesafede olan Erzurum ilinde bir saatsever dostumuz bana ulat覺, onun baka carribean diver saatleri de vard覺, hem 癟a yeriz hem tan覺覺r覺z hem de al覺veriimizi yapar覺z dedik, bast覺m Erzuruma gittim.
Neyse abimizle tan覺ma fasl覺ndan sonra ceketinin i癟 cebinden bir loop 癟覺kar覺p saati incelemeye balad覺.
襤yi de bunda k覺l var? Dedikten bir ka癟 saniye sonra takvim penceresinin orada minnac覺k bir k覺rm覺z覺 lekeyi de g繹sterdikten sonra, ne onda o saati alacak istek kald覺 ne bende satacak y羹z.
O an saati 癟繹pe atas覺n geldi, ama 繹te yandan profesyonel bir saat markas覺 nas覺l olur da sataca覺 saati muayeneden ge癟irmez diye uzunca d羹羹nd羹kten sonra saatlerle daha yak覺ndan ilgilenmeye karar verdim.
San覺r覺m i癟indeki ETA 2824-2 mekanizmay覺 hasat edip baka bir kasaya aktaraca覺m ama emin deilim duvara asas覺m var bu saati
Benim yanl覺 saat al覺veriim b繹yle oldu, sizin de b繹yle deneyimleriniz olduysa paylaabilirsiniz. 襤癟imi d繹kt羹m rahatlad覺m okuyanlara teekk羹rler.
Honor, Mercy, Daring, Allegiance. And the scent of rain-drenched earth.