TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bilim ve Teknik Dergisinde Saat Mekanizmaları Makale Önerisi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Bilim ve Teknik Dergisinde Saat Mekanizmaları Makale Önerisi

Mesaj asymptote » 11 May 2011, 17:59

Archezia ya katılıyorum. modern60 teknik konularda yazabilir, bizantolog hocamız mekanik saatlerin ruhunu anlatan o güzel yazılarından birini bu yazı için ayırabilir. katkı sunacak başka arkadaşlar da vardır muhakkak benim aklıma ilk gelen isimler bunlar. Nicky ve Thevenin de fotoğraf konusunda katkı sunabilir, ama Thevenini uyarmak lazım yanlışlıkla kuş resimleri falan göndermesin :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Ladik11 » 11 May 2011, 22:39

Evet üstadlardan hiç ses çıkmadı, sanırım kendilerine özel mesaj göndersek iyi olacak?
Kullanıcı avatarı
Ladik11

Mesaj Modern60 » 11 May 2011, 23:42

Hayırlı geceler dilerim. Bu konuyu biraz önce punk pasladı ve okudum. Oldukça ilginç ve heyecan verici bir çalışma olabilir. Ama bazı soruları değiştirmek ve okunabilecek bir toplama ile konu hazırlanabilir. Mesela mekanik saatler aslında bir mekanik bilgisayar olarak kabul edilip "kolumuzdaki mekanik bilgisayarlar: saatlerimiz" başlığı altında en üst düzey komplikasyonlara kadar çok işlevsel makineli saatler de tanıtılarak kompozisyon ve fotoğraflardan oluşturulabilir. Çünkü kinetic ve pilli saatler başka bir konudur. Ayrıca hibrid dediğimiz Spring-Drive ve otomatik spring-drive lar da bir başka konudur. Mekanik saatlerde hassasiyet yine ancak ayrı bir konu olarak anlatılabilecek bir başlıktır ve izokronoizmden bahsetmek gerekir. Bütün bu konular zaten fizik temelli olduklarından Bilim ve Teknik mutlaka ilgilenecektir. Geriye kalan mesele zaman bulup toplamak. Beni düşünenlere ve bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim. Saat Dünyası'nda yazıyorum ve İsviçre temsilcisi olarak ta görevlendirildim. Bunların yanısıra, bir de bazı özel tasarımlar üzerine çalışıyorum. Yetiştirebilirmiyim bilemem ama belki paylaşılarak hazırlanırsa katkım olur. Aranızda bir tertip oluşturabilirseniz burada ya da mektuplarla tekrar tartışırız.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Bond » 12 May 2011, 08:14

Ladik ben sana benzer içerikli bir pm yollamıştım dün gece. Bahsettiğim kişide gelmiş zaten. Çeviriler ve orjinal yabancı dökümanlardan hazırlanabiliecek metinler dışında tecrübe ve teknik bilgisi ile benim bildiğim detaylı makale yazabilecek tek kişi Modern60.

Yanlız yukarda dergiden gelen cevapta çok detaylı ve profesyonel bir makale tercih edilmediği, verilecek ön bilgiler sonucu konunun ilgilenen okuyucular tarafından araştırılmasının daha faydalı olacağı belirtilmiş. Bu sebeple bence sende daha önce forum içerisinde paylaşılan veya yabancı dillerden çevrilerek derlenen ciddi bilgileri kullanarak bir kısa makale hazırlayabilirsin. Bazı kişilerde fikir ve paylaşımları ile destek olabilir. Bu girişimi sen yaptığın için dergiye son verilecek makaleyi senin düzenlemen daha manalı ve güzel olacaktır. Uygun görürse son kontrolleride Modern60 ile yapabilirsin mesela, şu sıralar oldukça meşgul olduğu için kendisinide çok yormamış oluruz.

Elbette 1800 kelimelik bir makale bu kadar konuyu ön bilgi şeklinde dahi olsa açıklamak için yetersiz, bu sebeple belli başlı bir kaç konuyu seçmek mantıklı olur.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Ladik11 » 12 May 2011, 12:53

Sayın Bond ve modern60'a ilgileri için teşekkür ederim. O halde yorucu bir zaman beni bekliyor olacak, şimdiden çeviri ve yorumları toplamayı başlayayım, ancak yogunluğumdan dolayı umarım neticelendirebilirim. Saygılar, selamlar.
Kullanıcı avatarı
Ladik11

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 229 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners