Hoşgeldiniz, öncelikle çok isabetli seçimler ikisi de. Kısaca Seiko modelinin ve Orient modelinin artı ve eksilerinden bahsedeyim belki ilk otomatik saatinizi almanızda bir katkımız olur.
Seiko 5, Seiko'nun efsaneleşmiş serisidir, bu saat de bu serinin sports bir modeli namı-ı diğer Sea Urchin. Saat tasdikli bir diver saat olmayıp diver tarzında bir saattir. 100 metre wr ve kilitsiz tepe dalış için pek uygun değil, tavsiye edilmez. Bence Orient'e göre esas artısı yetkili servis değil de Seiko ismi, kült bir model oluşudur. Ama bence en büyük artısı arka kapağının cam olması. Bu sayede saatin mekanizmasını rahatça görebileceksiniz. Bu olay ilk mekanik saat için çok güzel bir şey, benim de ilk otomatik saatim bir Seiko 5'ti ve saati çevirip çalışırken mekanizmasını izlemek ayrı bir keyif.
Orient FAA02004B9 diğer adıyla Ray 2 ise bu fiyat bandındaki belki de en iyi saatlerden biri(muhtemelen diğerleri de Orient Mako 2 ve Orient Bambino falandır

Ray da tasdikli bir diver değil, diver tarzı bir saat ama 200 metre wr, kilitli tepe, parlak ve uzun süre parlayan lume, fiyatına göre oldukça kaliteli ve rahat bilezik, imzalı tepe, kurmalı ve hacklenebilen mekanizmasıyla rakibi Seiko 5'in bir hayli ilerisinde. Muhtemelen zaman tutması da daha iyi olacaktır Seiko 5'e kıyasla. Orient normalde tasarımı yüzünden tercih edilmez ama görüyorum ki siz tasarımı zaten beğenmişsiniz ki gönlünüz Ray'den yana. Bu durumda bence hiç düşünmeden Orient'i alın ve keyfini sürün.
Yetkili servis ve bakım olayını da hiç kafanıza takmayın. Ayrıca Orient zaten Seiko markası altında hizmet vermektedir.