TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 5 SNZF17J vs Orient FAA02004B9

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko 5 SNZF17J vs Orient FAA02004B9

Mesaj tismo » 09 Nis 2018, 21:21

Herkese merhaba.
Hem forumda hem de otomatik saat konusunda yeniyim diyebilirim.
Henüz otomatik bir saat sahibi değilim. Bu arzumu gerçekleştirmek için bir bütçe ayırdık ve araştırma yapmaya başladım.
Başlıkta da belirttiğim gibi iki saat arasında kaldım. Bütçem de bu civarda. Rolex Submariner hayranıyım.
Belirttiğim saatlerde TR şartlarında yetkili servis ve bakım konusunda Seiko’nun daha önde olduğunu görüyorum.
Ancak gönlüm Orient’den yana. Suygularıma yenik düşüp yanlış bir karar verip olası bir problem ile karşılaştığımda
çözüm konusunda sıkıntı yaşayıp pişman olmak istemiyorum. Sizlerin tecrübelerine danışmak istedim.
Yardımlarınızı rica ediyorum. Şimdiden çok teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
tismo

Re: Seiko 5 SNZF17J vs Orient FAA02004B9

Mesaj oserin » 10 Nis 2018, 06:55

Hiç düşünmeden orient :thumbup: (her iki saati de kullandım)
Kullanıcı avatarı
oserin

Mesaj MrJingles » 10 Nis 2018, 11:12

Tabiki de Orient. SNZF17J'deki 7S mekanizma kronik sorunlu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gerçek bir saat enerjisini pilden ve ışıktan değil sahibinden alır.
Kullanıcı avatarı
MrJingles

Mesaj Ankthas » 10 Nis 2018, 13:54

Hoşgeldiniz, öncelikle çok isabetli seçimler ikisi de. Kısaca Seiko modelinin ve Orient modelinin artı ve eksilerinden bahsedeyim belki ilk otomatik saatinizi almanızda bir katkımız olur.

Seiko 5, Seiko'nun efsaneleşmiş serisidir, bu saat de bu serinin sports bir modeli namı-ı diğer Sea Urchin. Saat tasdikli bir diver saat olmayıp diver tarzında bir saattir. 100 metre wr ve kilitsiz tepe dalış için pek uygun değil, tavsiye edilmez. Bence Orient'e göre esas artısı yetkili servis değil de Seiko ismi, kült bir model oluşudur. Ama bence en büyük artısı arka kapağının cam olması. Bu sayede saatin mekanizmasını rahatça görebileceksiniz. Bu olay ilk mekanik saat için çok güzel bir şey, benim de ilk otomatik saatim bir Seiko 5'ti ve saati çevirip çalışırken mekanizmasını izlemek ayrı bir keyif.

Orient FAA02004B9 diğer adıyla Ray 2 ise bu fiyat bandındaki belki de en iyi saatlerden biri(muhtemelen diğerleri de Orient Mako 2 ve Orient Bambino falandır :) Ray da tasdikli bir diver değil, diver tarzı bir saat ama 200 metre wr, kilitli tepe, parlak ve uzun süre parlayan lume, fiyatına göre oldukça kaliteli ve rahat bilezik, imzalı tepe, kurmalı ve hacklenebilen mekanizmasıyla rakibi Seiko 5'in bir hayli ilerisinde. Muhtemelen zaman tutması da daha iyi olacaktır Seiko 5'e kıyasla. Orient normalde tasarımı yüzünden tercih edilmez ama görüyorum ki siz tasarımı zaten beğenmişsiniz ki gönlünüz Ray'den yana. Bu durumda bence hiç düşünmeden Orient'i alın ve keyfini sürün.

Yetkili servis ve bakım olayını da hiç kafanıza takmayın. Ayrıca Orient zaten Seiko markası altında hizmet vermektedir.
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj Mandos » 10 Nis 2018, 14:22

Bence de Orient. Daha kaliteli bir his veriyor. Ayrıca göreceli de olsa tasarım olarak daha iyi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj azizkaya » 10 Nis 2018, 15:09

Giriş seviye olarak kesinlikle orient derim. Kesinlikle tatmin ediyor. Seiko'da hep bir eksiklik, olmamışlık hissi var bu seviyede. Ya da bana öyle geliyor.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alınca ya da satınca pişman olmadığım bir saat olmadı.
Kullanıcı avatarı
azizkaya

Mesaj tismo » 10 Nis 2018, 22:45

Öncelikle tecrübelerinizi ve görüşlerini paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Seçenek olarak belirlediğim iki saatin de doğru tercih olacağını duyduğuma da ayrıca sevindim.
Orient üzerinde kararımı kesinleştirdim.

Aklıma takılan son bir nokta konusunda da görüşlerinizi alabilirsem sevinirim.
Piyasadaki önde gelen firmalardan birinin durumu bir kaç gündür malumunuz.
İnternet satışı olan bir yerden alacakken bu gibi bir olayın yaşanması içime kurt düşürdü.
Orient’i içim rahat bir şekilde alabileceğim bir yer öneriniz var mı?

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
tismo

Mesaj Ankthas » 11 Nis 2018, 09:26

Aslan Saat, Orient'in distribütörü ve Türkiye temsilcisi:

http://www.aslansaat.com.tr/
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], Hc89 ve 181 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners