TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

500 usd üzerindeki saatleriniz için ödediğiniz bakım ücreti?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 500 usd üzerindeki saatleriniz için ödediğiniz bakım ücr

Mesaj mbs1905 » 01 Tem 2019, 13:28

Bengi saat diyorum bende.
Burak
Kullanıcı avatarı
mbs1905

Mesaj gokhangirgin » 01 Tem 2019, 13:31

Bugun bir saat alirken sordum. 120eur ya rolex icin bakim yapiliyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
gokhangirgin

Mesaj zgrzr » 01 Tem 2019, 18:54

Yetlili servis ise makulmuş.

gokhangirgin yazdı:Bugun bir saat alirken sordum. 120eur ya rolex icin bakim yapiliyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
zgrzr

Mesaj moy » 01 Tem 2019, 19:19

Ufkynl yazdı:Kurmalı vialux 77 den beri bizde. Kaç model bilmiyorum ama yetmişlerin sonu diyelim. Kabaca 40 yıl olmus. 2 gündür sapmasını kontrol ediyorum. 2 gund 5 sn kadar ileri gitmiş. Ha keza 2014 LLD günde 1-2 sn ileri gidiyor.
5 yılda 1 bakım bana pek inandırıcı gelmiyor. Günde 30 40 saniyeye kadar bence saatciye saat açtırmaya gerek de yok.Resim

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ufuk abi bakım iyi zaman tutmasından ziyade makenizmanın uzun ömür sağlıklı çalışması için yapılıyor. Birbirine sürtünen onlarca parça metal parça var bunların aşınmasını minimize ederek uzun ömür sağlanıyor.

F33 kasa kodlu bmw 4 cabrio aracım var servisin ön gördüğü 12.000 km de bir yağ bakımı fakat kullanım şekline göre (yüksek devirli yada pist kullanımında) 8000 hatta 5000 km lere kadar düşüyor.

Eski aracım çıtırdan modifiyeli 400 bg civarlardında olan mk6 golf r dı yağ değişimi yapıp aracı 4-5 gece koşturduktan sonra yağ değişimimde yağın hali içler acısı oluyordu. O yüzden yağ bakımı birbirine sürtünen parçaların olduğu herşeyde çok önemlidir.
Aksini savunanlara saygım sonsuz ben sadece tecrübelermi dile getirdim.
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan bağımsızlık olmaz.
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj tfırtına » 01 Tem 2019, 19:57

Ben Alpina için sorduğumda 250 tl cevabı almıştım.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
tfırtına

Mesaj manil » 01 Tem 2019, 20:40

Bu fiyatın üzerindeki saatime mümkünse Türkiye de bakim yaptırmam.

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Ufkynl » 01 Tem 2019, 20:54

moy yazdı:
Ufkynl yazdı:Kurmalı vialux 77 den beri bizde. Kaç model bilmiyorum ama yetmişlerin sonu diyelim. Kabaca 40 yıl olmus. 2 gündür sapmasını kontrol ediyorum. 2 gund 5 sn kadar ileri gitmiş. Ha keza 2014 LLD günde 1-2 sn ileri gidiyor.
5 yılda 1 bakım bana pek inandırıcı gelmiyor. Günde 30 40 saniyeye kadar bence saatciye saat açtırmaya gerek de yok.Resim

Ufuk abi bakım iyi zaman tutmasından ziyade makenizmanın uzun ömür sağlıklı çalışması için yapılıyor. Birbirine sürtünen onlarca parça metal parça var bunların aşınmasını minimize ederek uzun ömür sağlanıyor.

F33 kasa kodlu bmw 4 cabrio aracım var servisin ön gördüğü 12.000 km de bir yağ bakımı fakat kullanım şekline göre (yüksek devirli yada pist kullanımında) 8000 hatta 5000 km lere kadar düşüyor.

Eski aracım çıtırdan modifiyeli 400 bg civarlardında olan mk6 golf r dı yağ değişimi yapıp aracı 4-5 gece koşturduktan sonra yağ değişimimde yağın hali içler acısı oluyordu. O yüzden yağ bakımı birbirine sürtünen parçaların olduğu herşeyde çok önemlidir.
Aksini savunanlara saygım sonsuz ben sadece tecrübelermi dile getirdim.
Tabi dostum düşüncelerimizi paylaşıyoruz bunlar hep fikir :) araba motorunda sıcaklık çok yüksek seviyelere ulasabiliyor. Bu da metal parçalarda yağda vb motor aksamlarinda büyük asindirmalara sebep olabiliyor. Fakat saatlerde böyle bir ısı sorunu yok. O yüzden karşılaştırma pek denk gelmedi bana.
Tüm saatlerimiz kıymetli tabi fakat bir diver ı 10 15 saniye sapıyor diye açtırmak yada bir chronoyu.. ne biliyim gerek yok gibime geliyor. Hele ki turkiyede insanlar hasbelkader meslek yapiyorlarken.. Misal bu dedemin son zamanlarında kullandığı cep saati. Kurma kolu tam dolu fakat zaman ilerlemiyor. Cam da görüldüğü gibi. Işte bu saati yaptırmak lazim. Fakat ufak tefek işler için.. bilemiyorum altan :PResim

Kullanıcı avatarı
Ufkynl

Mesaj demir77 » 02 Tem 2019, 11:57

Bakım maliyetleri lüks saatlerde epey yüksekmiş. Mesala rolex falan sahibi olsam saatin sapması vs bozulmadan içini açtırmazdım :D

Doğrusu nedir sizce?
Kullanıcı avatarı
demir77

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 36 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners