TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

襤nsanlar Baz覺 Saat Markalar覺n覺 Neden Tercih Eder?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 襤nsanlar Baz覺 Saat Markalar覺n覺 Neden Tercih Eder?

Mesaj Redliner » 11 Haz 2010, 12:28

imdi burda bir noktaya dikkat 癟ekmek isterim syn clk. Sizin g繹r羹lerinizden benim anlad覺覺m deiim k繹t羹d羹r ve hog繹r羹lmez. Daha dorusu classic olmak iyidir. Evet ad覺ndan da anla覺laca覺 羹zere Klasik olmak efsane olmak demektir ama bu anlamda size bir soru sormak isterim clk n覺z ka癟 model bilmiyorum ama sizce mercedesin u andaki 癟izgisiyle 40-50 sene 繹nceki efsane arabalar覺n覺n 癟izgisi ayn覺m覺d覺r? O g羹zelim klasik mercedeslerin misal bir 1980 560 sec iyle u andaki cl birbirine benziyormu abi ??? L羹tfen objektif olmaya 癟al覺覺n.
Kullan覺c覺 avatar覺
Redliner

Ya: 46
Kay覺t: 20 Nis 2010, 22:51

Mesaj Clk » 11 Haz 2010, 12:57

Belki yine garip gelecek ama bu benim W209 kasa 3. CLK arac覺m :) Sonuncusu i癟in yenisini siparis etmitik ama ge癟en sene Mercedes yeni modelin 癟覺k覺覺n覺 bu seneye aktar覺nca bende yeniden eski modeli ald覺m. Sonu癟ta bu benim mant覺覺m. Ben her restaurant'覺 denerim ama yine en sevdiime giderim. K覺yafette belli markalar覺m vard覺r, kalitesiile beni yar覺 yolda b覺rakmam覺 sat覺 elemanlar覺 癟ok ilgili ve kaliteli olan. v.s. v.s.

Saat ile otomobili bir tutmak ne kadar dogru bilmiyorum ama madem sordun o zaman 繹yle cevap vereyim. Mercedes'in en baar覺l覺 serilerinden bir tanesi G serisidir ve bu ara癟 tam 30 senedir ayn覺d覺r. 襤癟inde deiiklikler modernize etme 癟al覺malar覺 v.s. yap覺l覺r ama ara癟 ilk g羹nki ara癟 ile yan yana konulduunda %95 ayn覺d覺r. D羹nyan覺n klasiklemi arazi arac覺 olan Land Rover 50 senedir ayn覺 kasa ile 羹retilir ve halen deli gibi satar. Mercedes dizayn i癟in 繹n grill'den vazge癟mez, BMW b繹brekleri ile tan覺n覺r. Audi ise 繹zellikle single frame grill ile luks otomob覺l pazar覺nda bir yer edindi ve neredeyse b羹t羹n ara癟lar覺n 繹n羹 birbirine benziyor akabinde baar覺 geldi.

Yenilik iyidir, gelitirme ka癟覺n覺lmazd覺r ama bir karakter alt覺nda.

Bu arada Mercedes'in dizayn覺 ayr覺 konu ama s羹spansiyon sisteminin ve uzun yol arac覺 olma ger癟einin deimedii de ayr覺 konudur. Bu otomobil sekt繹r羹 gelitiinden beri b繹yledir ve b繹yle olmaya devam edecektir. T覺pk覺 BMW'nin sportif olmas覺 gibi...
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj 2fast4u » 11 Haz 2010, 13:30

redliner konuyu otomobile getirmen cok isabetli oldu ben daha da aciyim motorsikletler ve tekneler.Burada isim yapmis markalara bakarsan evet 560sec hala cl kasasinda ruhunu bulmakta.veya mercedes in efsane kanatli tasarimi 40 sene sonra sls de hayata geri donmekte bu liste uzayip giderken yine baska bir sektor ve harley gercegi.Sabah harley e ugradim ve tamda senin soyledigin konuya iyi bir ornek gordum.Harleyin yeni 48 modelini incelemeni isterim.Zaten nostaljik takilan bir marka yine en kucuk detaylarla retro yu yakalamak istemis veya yine bir amerikan klasigi CAMARO gercegi.unutulmus model yeni kasasiyla yeniden hayat buldu markaya statu kazandirdi,DODGE CHALLENGER tamamiyle klasik cizgileriyle dondugu icin uretildi.Dikkatini cekerim efsane donmek icin o cizgileri bekledi!!!!! Ve bunlar amerikanin batan otomotiv endustrisini hayata gecirdiler.Peki kimler batirdi.80 li yillarda benzin krizlerinde japonlara ozenerek yaptiklara ksucuk arabalar daha da geriye goturdu.Ve buda onlara iyi bir ders oldu .Neymis bir amerikan tarzi yapisi varmis o hafizalara kazindi.Gelelim azimut ,searay,bayliner ,mangusta ,persching gibi yat firmalarina bu adamlar yillar yili makyaj yapip teknolojiye kendi yorumlarini katarak 3 asagi 5 yukari ozgun modellerinden vazgecmeden ayakta kaldilar.Motorlara deginecek yer kalmadi.Fakat sana soyle bir ipucu yeni BMW S1000RR a bakinca ne goruyorsun .Ben tipik bir japon hayali zincir tahrikli akici cizgiler hafif kasa ile radikal bir degisim goruyorum.Iste bu degisimdir sonuclarini gorucez
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Kay覺t: 11 Ara 2009, 11:50

Mesaj Redliner » 11 Haz 2010, 14:11

Abi konuyu otomobile getirmeyim getirmeyim diyorum ama :) biliyorumki bizler i癟in saat-otomobil ayr覺lmaz par癟alar yani. Ben 癟ok 羹k羹r ikisinden de yeteri kadar keyif ald覺m ama 繹lene kadar da art覺rarak devam etmek isterim :D imdi birey yanl覺 anla覺lmas覺n evrim denilen ey hem beynimizde hem bedenimizde ve insanolunun yapt覺覺 her meta da var. Bu ka癟覺n覺lmaz. Ben arabayada 癟ok merakl覺 olduumdam ve clk n覺n arabalar覺 sevdiide belli olduundan bunu sordum. Misal markalar覺n aras覺ndaki ay覺rd edici farklar art覺k kapan覺yor bence (ben kendi g羹d羹lerimle onlar覺 gene ay覺r覺r覺m uzaktanda olsa). Ama uzaktan gelen bir arac覺n mercedesmi bmw mi yoksa lexus mu olduu filan anlamak g羹癟 abi sanki ayn覺 tornadan 癟覺km覺 gibiler. Burda dier markalar覺n arabalar覺n覺 mercedese benzetme gayretinide g繹rm羹yor deilim elbet. Eskiden ise ahin ile renault nun bile bir ruhu vard覺 be abi hepsi farkl覺yd覺 yani.

2fast4u kardeim dediin geriye d繹n羹 繹rneini imdi yeni kasa mustang de yapt覺 ve bundan 繹nce 癟覺kard覺覺 4-5 nesil toyota corolla k覺l覺kl覺 mustanglere g羹zel bir fark att覺 atas覺n覺n dizayn覺n覺 kullanarak. Deiim asl覺na sad覺k kald覺覺 s羹rece g羹zeldir ve olmal覺d覺r bence. Konu harleye gelince harley zaten sanat eseri bir motor abi adamlar覺n 40 sene 繹nceki motoru neyse imdiki tarz覺da o. Misal porsche de b繹yle bir marka. Hala yumurta ya benzeyen arabalar覺ndan vazge癟miyor abi adamlar :D Konu 癟ok sapt覺 tekrar saate d繹neyim ben. Sedir arkada覺m覺z覺n sorduu soruya 繹yle cevap vermeye 癟al覺ay覺m. Bana sorulacak olursa quartz saat 癟覺kt覺ktan sonra yani 50 senedir insanlar halen mekanik saat al覺yor ve bunlara da tonla para veriliyorsa bunun mant覺kla a癟覺klanacak bir taraf覺 olduunu d羹羹nm羹yorum. Bunun ad覺 olsa olsa ak olur. Ak tada mant覺k aranmaz zaten insanlar fanatikleir 癟羹nk羹...
Kullan覺c覺 avatar覺
Redliner

Ya: 46
Kay覺t: 20 Nis 2010, 22:51

Mesaj Clk » 11 Haz 2010, 14:48

Ben benim motoru ald覺覺m g羹n Motomaxx'覺n genel m羹d羹r羹 bana " bu d羹nyada efsane 5-6 tane marka var" dedi ve c羹mlesini 繹yle bitirdi. " Rolex saat, Bang&Olufsen M羹zik Seti, Porsche Otomobil, Zippo akmak,Victorinox ak覺 ve Harley Davidson Motorsiklet"

Benimde forumda ki yenilik癟i arkadalara bir s繹z羹m var...

Zippo kullanmay覺n neredeyse 100 y覺ld覺r ayn覺 model, Porsche s羹rmeyin 50 senedir hep ayn覺 kasa, Harley size hitap etmiyor SIKICI bir dizayn覺 var, Victrorinox banel baka markalara y繹nelin, Bang&Olufsen hep ayn覺 renk ve dizayn i癟in 癟ok pahal覺 paran覺za yaz覺k. Rolex'mi sizin gibi yenilik癟ilere hitap etmek i癟in ura覺pta deerini d羹羹rm羹yor :)
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Mesaj Cant » 11 Haz 2010, 15:48

motomaxx'in genel m羹d羹r羹n羹n buyurduu tespit mi k覺stas覺m覺z oldu imdi?
Kullan覺c覺 avatar覺
Cant

Kay覺t: 21 May 2010, 00:19

Mesaj Bond » 11 Haz 2010, 16:18

Vacheron Constantin fan覺 羹yemize sesleniyorum buradan; Tart覺malara kat覺l覺p markan覺z覺 savunman覺z覺 ve saatlerinizide paylaman覺z覺 bekliyoruz art覺k :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj Clk » 11 Haz 2010, 18:33

ya cant, hadi kendine k羹癟羹k bir at繹lyenin saatlerini se癟misin anlar覺m sayg覺 duyar覺m. Sonu癟ta o devirme k羹癟羹k at繹lyenin de 羹rettii saatler zaman覺 g繹steriyor. :) Ama imdi kalk覺p burada Zippo, Harley yada Porsche'ye laf s繹ylemeyeceksin herhalde. Onun i癟in ben dier bal覺覺 a癟t覺m. ayvisi bu karakterli tarihin neresinde yer alm覺? Portekizli d覺覺nda bu 繹zellikleri ta覺yan hi癟bir saati yok...

Dur sen yazmadan ben yazay覺m, IWC komplikasyon 羹retiyor Rolex ise bunu yapm覺yor.... eeeee? Sonu癟, d羹nyada sadece 30.000 kii bu saati soruyor hemde giri modeli 癟ok daha ucuz olmas覺na ramen. Edeger saatleri 癟ok daha ucuz olmas覺na ramen...

Madem ayvisi o kadar iyi o zaman ayn覺 klasmanda ki tek rakibi JLC'dir. E orada da ezik kal覺yor... Ne olacak bu iin sonu cant? :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: efe44, Google [Bot] ve 200 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners