Thevenin yazd覺:Bu konudan muzdarip olanlara bir bardak soguk su ikramimiz reyiz. Cay ve oralet servislerimiz diger baslikta suruyor

Neyse beyler, sonucta neymis? Pirlant'tan saat alacaksak kutusunu, kagidini, bezini, tezini isteyecegiz

Thevenin yazd覺:Bu konudan muzdarip olanlara bir bardak soguk su ikramimiz reyiz. Cay ve oralet servislerimiz diger baslikta suruyor
Bond yazd覺:Navitimer
Tacyhmeter ve Telemeter gibi Navitimer kullan覺m覺 hakk覺nda da bilgi vermemiz faydal覺 olacakt覺r. Pilot saatlerinin bir 癟ounda g繹rmeye al覺k覺n olduumuz, u癟u yada navigasyon hesaplay覺c覺s覺 diye T羹rk癟eye 癟evirebileceimiz Navitimer fonksiyonun nas覺l kullan覺ld覺覺n覺 daha kolay a癟覺klayabilmek i癟in 繹rnek problemler ve 癟繹z羹mleri ile anlatal覺m. T羹m 羹yelerimize baar覺l覺 hesaplamalar ve g羹venli u癟ular.
Navitimer Kullan覺m K覺lavuzu
1- Zaman Hesab覺
Problem: 180 Knot ile u癟an bir u癟ak 450 Nautik Mili ne kadar s羹rede al覺r?
繹z羹m: D覺 癟emberdeki 18 iaretini h覺z indeksinde ki "Speed Index" 羹癟gen iaretine getirin. B繹ylece D覺 癟emberdeki 45 rakkam覺 i癟 癟emberde 2:30 deerini iaret eder. Cevap 2 saat 30 dakikad覺r.
2- H覺z Hesab覺
Problem: 240 Nautik Mili 1 saat 20 dakikada alan bir u癟a覺n h覺z覺 nedir?
繹z羹m: D覺 癟emberdeki 24'羹 i癟 癟emberdeki 1:20 (80) ile bir araya getirildii vakit h覺z indeksindeki "Speed Index" 羹癟gen 18'i g繹sterir. Ve cevap 180Kt.dir.
3- U癟u Menziki Hesab覺
Problem: 210 Knot'luk bir h覺z ile 40 dakika yolculuk edilirse ne kadar mesafe katedilmi olur?
繹z羹m: D覺 癟emberdeki 21, i癟 癟emberdeki h覺z 羹癟geninin 繹n羹ne getirildiinde, i癟 癟emberde ki 40 d覺 癟emberde 14'羹 iaret eder. Cevap 140 Nautik Mildir.
4- Yak覺t T羹ketim Oran覺 Hesab覺
Problem: 30 dakikal覺k bir u癟uta 120 Galon yak覺t t羹ketildiyse, yak覺t t羹ketim oran覺 nedir?
繹z羹m: D覺 癟emberdeki 12 i癟 癟emberdeki 30 ile bir araya getirildiinde Speed Index 羹癟geni 24'羹 g繹sterir. Cevap 240 Galon dur.
5- Yak覺t T羹ketim Hesab覺
Problem: Yak覺t t羹ketim oran覺 saatte 250 Galon ise, 6 saatte ne kadar yak覺t t羹ketilir?
繹z羹m: D覺 癟emberdeki 25 i癟 癟emberdeki h覺z indeks 羹癟genine denk getirilirse, 6:00 noktas覺 15'i g繹sterir. Cevap 1500 Galon dur.
6- Maksimum U癟u S羹resi
Problem: Saatte 220 Galonluk yak覺t t羹ketim oran覺 ile ve 550 Galonluk bir yak覺t rezerviyle maksimim u癟u s羹resi ne olabilir?
繹z羹m: D覺 癟emberdeki 22 i癟 癟emberdeki Speed Index 羹癟geniyle bir araya getirilir, Bu ekilde D覺 癟emberde ki 55 de i癟 癟emberde 2:30 ile eleir. Cevap 2 saat 30 dakikad覺r.
7- evrim Hesab覺
Problem: 30 Mil ka癟 Nautik mil ve ka癟 kilometredir?
繹z羹m: D覺 癟emberdeki 30 i癟 癟emberdeki STAT (羹癟geni) ile bir araya getirildiinde, i癟 癟emberdeki NAUT (羹癟geni) 26 Nautik mil ile, ayn覺 zamanda gene i癟 癟emberdeki K襤LOMETRE (羹癟geni) de 48,2 Kilometre ile eleir.
Navitimer Genel Hesaplama Fonksiyonu
1-arpma
Problem: 20 x 15
繹z羹m: D覺 癟emberdeki 20 i癟 癟emberdeki 10 un 羹zerine getirildiinde, d覺 癟emberde i癟 癟emberdeki 15 taraf覺ndan iaret edilen 30 say覺s覺 okunur. Buna g繹re cevap 300 d羹r. Burada hat覺rlanmas覺 gereken bu cetvelde basamak say覺s覺n覺n okunamayaca覺d覺r.
2-B繹lme
Problem: 250/20
繹z羹m: D覺 癟emberdeki 25 i癟 癟emberdeki 20 ile bir araya getirildiinde, i癟 癟emberdeki 10 say覺s覺n覺n d覺 癟emberde 12,5 say覺s覺n覺 iaret ettii g繹r羹l羹r, Cevap 12,5 dir.
3- Karek繹k Bulma
Problem: 225'in karek繹k羹 nedir?
繹z羹m: ember 繹yle 癟evrilmeli ki, d覺 癟emberde ki 22,5 deerinin i癟 癟emberde denk geldii say覺, i癟 癟emberde ki 10 say覺s覺n覺n d覺 癟emberde g繹sterdii say覺ya eit olsun. Bu koulu salayan say覺 225 in karek繹k羹 15 dir.
*Markasaatler Blogspot'dan baz覺 eklemelerle al覺nt覺d覺r
D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 40 misafir
|