TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

P覺rlant'覺n Saat Kutusu Konusundaki Enteresan Tavr覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: P覺rlant'覺n Saat Kutusu Konusundaki Enteresan Tavr覺

Mesaj Emre » 23 Mar 2011, 23:45

Thevenin yazd覺:Bu konudan muzdarip olanlara bir bardak soguk su ikramimiz reyiz. Cay ve oralet servislerimiz diger baslikta suruyor :D

:) O da olur Thevenin. Havalar isindi.

Neyse beyler, sonucta neymis? Pirlant'tan saat alacaksak kutusunu, kagidini, bezini, tezini isteyecegiz :)
T S F = P A Y L A I M
Kullan覺c覺 avatar覺
Emre
Editor

Kay覺t: 28 Kas 2010, 10:20

Mesaj punk » 23 Mar 2011, 23:47

Beyler l羹tfen sakin. Ben y羹z y羹ze gidip bu meseleyi k繹kten halletmeye 癟al覺cam.

Kavga durumunda ulaabileceim arkadalar ve b羹y羹kler buraya telefonlar覺n覺 yazarlarsa sevinirim.
Kullan覺c覺 avatar覺
punk

Ya: 34
Kay覺t: 25 Eki 2010, 09:58

Mesaj hayalperest » 24 Mar 2011, 13:53

bu saate yorum yaparken kutu hakk覺nda pek merakl覺 deilmisiniz merakl覺 arkadalar..viewtopic.php?f=35&t=4194#axzz1HUusjKvl
hayalperest

Mesaj drk » 24 Mar 2011, 14:05

Hayalperest sizinle veya saatinizle ilgili bir sorun yokki, p覺rlanttaki kii yanl覺l覺kla size baka bir saatin kutusunu vermi, o kadar. Mesela benim ba覺mada benzer bir olay geldi, ald覺覺m g繹zl羹羹n 癟er癟evesinin bir s羹re sonra 羹zerindeki boyalar at覺nca ald覺覺m yere g繹t羹rd羹m, garanti kart覺yla beraber. Firmaya yollanan g繹zl羹k nedense geri gelmi, sebebi ise garanti kart覺ndaki kod numaras覺n覺n g繹zl羹kle uyumamas覺. G繹zl羹羹 ald覺覺m esnada farkl覺 bir modelin garanti kart覺 verildii i癟in b繹yle bir sorun yaad覺m. Farkl覺 bir kutuda verilebilirdi, olabiliyor bu tarz eyler.
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj hayalperest » 24 Mar 2011, 14:21

madem 繹yle herojd11 senin frank sinetra kutusunun pilot olduunu nerden 癟覺kard覺n o kutu hava yollar覺 ile ilgili bir 癟a覺r覺覺m. pilot saat nevigat繹r olur nevigat繹r羹n de nevigasyon hesab覺 vard覺r pilot olupta saat ile ilgilenen arkada varsa a癟覺kl覺k getirebilir. nevigat繹r saatler ayn覺 pilot kabinindeki u癟a覺n ini kalk覺 mesafe benzeri hesaplar覺覺n yap覺ld覺覺 ve bu nevigasyon hesab覺n覺 her pilot bilir ve saatte 繹 ekilde yap覺lm覺t覺r yani pilot saat diye ge癟er. senin s覺k覺lmana gerek yok frank sinetra hralde hava yolu kullanm覺t覺r. benim ve benim gibi d羹羹nen bir s羹r羹 saat sever dalmay覺 d羹羹nmedii ve benim sat覺a koyduum saati sportif bir ama癟la ald覺覺 d羹羹n羹l羹rse niye sportif giyim i癟in ald覺覺 bir saate hele dal覺nacak bir yerde de ikamet etmiyorsa zevk meselesi bu kutuyu d羹羹nm羹 olamazm覺..
hayalperest

Mesaj drk » 24 Mar 2011, 14:28

Tamam ite herojd'da zaten frank sinatraya yanl覺l覺kla pilot saati kutusu verdikleri i癟in fotoraf覺 koydu, ayn覺 durum :) Benim anlamad覺覺m birey var, saat癟iye gidince saati istediiniz kutuyla alabiliyor musunuz?
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Mesaj hayalperest » 24 Mar 2011, 15:10

Bond yazd覺:Navitimer

Tacyhmeter ve Telemeter gibi Navitimer kullan覺m覺 hakk覺nda da bilgi vermemiz faydal覺 olacakt覺r. Pilot saatlerinin bir 癟ounda g繹rmeye al覺k覺n olduumuz, u癟u yada navigasyon hesaplay覺c覺s覺 diye T羹rk癟eye 癟evirebileceimiz Navitimer fonksiyonun nas覺l kullan覺ld覺覺n覺 daha kolay a癟覺klayabilmek i癟in 繹rnek problemler ve 癟繹z羹mleri ile anlatal覺m. T羹m 羹yelerimize baar覺l覺 hesaplamalar ve g羹venli u癟ular. :)

Resim

Navitimer Kullan覺m K覺lavuzu

1- Zaman Hesab覺

Problem: 180 Knot ile u癟an bir u癟ak 450 Nautik Mili ne kadar s羹rede al覺r?

繹z羹m: D覺 癟emberdeki 18 iaretini h覺z indeksinde ki "Speed Index" 羹癟gen iaretine getirin. B繹ylece D覺 癟emberdeki 45 rakkam覺 i癟 癟emberde 2:30 deerini iaret eder. Cevap 2 saat 30 dakikad覺r.

Resim

2- H覺z Hesab覺

Problem: 240 Nautik Mili 1 saat 20 dakikada alan bir u癟a覺n h覺z覺 nedir?

繹z羹m: D覺 癟emberdeki 24'羹 i癟 癟emberdeki 1:20 (80) ile bir araya getirildii vakit h覺z indeksindeki "Speed Index" 羹癟gen 18'i g繹sterir. Ve cevap 180Kt.dir.

Resim

3- U癟u Menziki Hesab覺

Problem: 210 Knot'luk bir h覺z ile 40 dakika yolculuk edilirse ne kadar mesafe katedilmi olur?

繹z羹m: D覺 癟emberdeki 21, i癟 癟emberdeki h覺z 羹癟geninin 繹n羹ne getirildiinde, i癟 癟emberde ki 40 d覺 癟emberde 14'羹 iaret eder. Cevap 140 Nautik Mildir.

Resim

4- Yak覺t T羹ketim Oran覺 Hesab覺

Problem: 30 dakikal覺k bir u癟uta 120 Galon yak覺t t羹ketildiyse, yak覺t t羹ketim oran覺 nedir?

繹z羹m: D覺 癟emberdeki 12 i癟 癟emberdeki 30 ile bir araya getirildiinde Speed Index 羹癟geni 24'羹 g繹sterir. Cevap 240 Galon dur.

Resim

5- Yak覺t T羹ketim Hesab覺

Problem: Yak覺t t羹ketim oran覺 saatte 250 Galon ise, 6 saatte ne kadar yak覺t t羹ketilir?

繹z羹m: D覺 癟emberdeki 25 i癟 癟emberdeki h覺z indeks 羹癟genine denk getirilirse, 6:00 noktas覺 15'i g繹sterir. Cevap 1500 Galon dur.

Resim

6- Maksimum U癟u S羹resi

Problem: Saatte 220 Galonluk yak覺t t羹ketim oran覺 ile ve 550 Galonluk bir yak覺t rezerviyle maksimim u癟u s羹resi ne olabilir?

繹z羹m: D覺 癟emberdeki 22 i癟 癟emberdeki Speed Index 羹癟geniyle bir araya getirilir, Bu ekilde D覺 癟emberde ki 55 de i癟 癟emberde 2:30 ile eleir. Cevap 2 saat 30 dakikad覺r.

Resim

7- evrim Hesab覺

Problem: 30 Mil ka癟 Nautik mil ve ka癟 kilometredir?

繹z羹m: D覺 癟emberdeki 30 i癟 癟emberdeki STAT (羹癟geni) ile bir araya getirildiinde, i癟 癟emberdeki NAUT (羹癟geni) 26 Nautik mil ile, ayn覺 zamanda gene i癟 癟emberdeki K襤LOMETRE (羹癟geni) de 48,2 Kilometre ile eleir.

Resim

Navitimer Genel Hesaplama Fonksiyonu

1-arpma

Problem: 20 x 15

繹z羹m: D覺 癟emberdeki 20 i癟 癟emberdeki 10 un 羹zerine getirildiinde, d覺 癟emberde i癟 癟emberdeki 15 taraf覺ndan iaret edilen 30 say覺s覺 okunur. Buna g繹re cevap 300 d羹r. Burada hat覺rlanmas覺 gereken bu cetvelde basamak say覺s覺n覺n okunamayaca覺d覺r.

Resim

2-B繹lme

Problem: 250/20

繹z羹m: D覺 癟emberdeki 25 i癟 癟emberdeki 20 ile bir araya getirildiinde, i癟 癟emberdeki 10 say覺s覺n覺n d覺 癟emberde 12,5 say覺s覺n覺 iaret ettii g繹r羹l羹r, Cevap 12,5 dir.

Resim

3- Karek繹k Bulma

Problem: 225'in karek繹k羹 nedir?

繹z羹m: ember 繹yle 癟evrilmeli ki, d覺 癟emberde ki 22,5 deerinin i癟 癟emberde denk geldii say覺, i癟 癟emberde ki 10 say覺s覺n覺n d覺 癟emberde g繹sterdii say覺ya eit olsun. Bu koulu salayan say覺 225 in karek繹k羹 15 dir.

Resim

*Markasaatler Blogspot'dan baz覺 eklemelerle al覺nt覺d覺r

Navitimer Bilgi ve Kullan覺m :arrow: viewtopic.php?f=49&t=2011#axzz1HWEQm3D0
En son hayalperest taraf覺ndan 24 Mar 2011, 15:22 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
hayalperest

Mesaj drk » 24 Mar 2011, 15:14

Bilgi linki i癟in teekk羹rler de konuyla ilgisi nedir?
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 26 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners