Muthis basariyi soyle aciklamaya calisayim. Mercedes her yil yuz milyonlarca euro yatirim yapip yeni teknolojiler uretmeye odaklaniyor. Uretim tekniklerini, kapasitelerini surekli gelistiriyor. Yeni hamleler yapiyor. Peki bu bahanenin arkasina saklanip "C serisi vergiler haric 40.000 euro'dur, canin isterse" deyip olayin icinden mi siyriliyor? Sony sattigi her Playstation konsolundan zarar ediyor. Bu zarari sattigi oyunlarla kat kat fazlasiyla telafi ediyor, kalkip diyor mu "ben bu konsolu gelistirmek icin o kadar ugrastim, 300 degil 1000 dolara saticam" ? Tabi ki demiyor.
Seiko su anda kaliteli bi giris seviye saat markasi olarak gorulmuyor. Butcemiz dustugunde Seiko tercih ediyoruz ve hakliyiz da. Seiko su anda prestijli saatler ureten bi marka olarak da gorulmuyor. Surekli yaptiklari yatirimlardan bahsediliyor ama bu yatirimlari basariya donusturecek hamleler henuz gelmiyor. 15 senedir saati birak, sattigi saatlerin kutusunu bile degistiremedi. Sence bu politika dogruysa, fiyatlar da normalse o zaman ben bisey demiyorum. Demek ki senle ben yanilmisiz ki gidip bi Grand Seiko almamisiz simdiye kadar.
Yukaridaki mesajimi okursan bu 1 saniyelik fark durumunu pek sallamadigimi anlarsin