TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko İçin Kritik Yıllar Geldi mi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko İçin Kritik Yıllar Geldi mi?

Mesaj Emre » 01 Eki 2011, 11:18

Clk, olayi IWC, Omega, Breitling vs. odakli degil de Seiko odakli degerlendirmen daha saglikli olcaktir. Konu cok sapiyor cunku. Ben kendimi su soyledigim markalarin avukati olarak gormuyorum cunku.

Muthis basariyi soyle aciklamaya calisayim. Mercedes her yil yuz milyonlarca euro yatirim yapip yeni teknolojiler uretmeye odaklaniyor. Uretim tekniklerini, kapasitelerini surekli gelistiriyor. Yeni hamleler yapiyor. Peki bu bahanenin arkasina saklanip "C serisi vergiler haric 40.000 euro'dur, canin isterse" deyip olayin icinden mi siyriliyor? Sony sattigi her Playstation konsolundan zarar ediyor. Bu zarari sattigi oyunlarla kat kat fazlasiyla telafi ediyor, kalkip diyor mu "ben bu konsolu gelistirmek icin o kadar ugrastim, 300 degil 1000 dolara saticam" ? Tabi ki demiyor.

Seiko su anda kaliteli bi giris seviye saat markasi olarak gorulmuyor. Butcemiz dustugunde Seiko tercih ediyoruz ve hakliyiz da. Seiko su anda prestijli saatler ureten bi marka olarak da gorulmuyor. Surekli yaptiklari yatirimlardan bahsediliyor ama bu yatirimlari basariya donusturecek hamleler henuz gelmiyor. 15 senedir saati birak, sattigi saatlerin kutusunu bile degistiremedi. Sence bu politika dogruysa, fiyatlar da normalse o zaman ben bisey demiyorum. Demek ki senle ben yanilmisiz ki gidip bi Grand Seiko almamisiz simdiye kadar.

Yukaridaki mesajimi okursan bu 1 saniyelik fark durumunu pek sallamadigimi anlarsin :) Bence fark yok COSC ile aralarinda.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj winterdrops » 01 Eki 2011, 13:17

emre08 yazdı:
Seiko eger Japon hukumeti ile ortak hareket edip Swiss'lerin kalite kontrol sistemi gibi bi sistem kurar ise, malzemelerini kaliteli secip urettigi (su anda) rare olan makineleri seri uretimle piyasaya surerse bence Swatch Group basta olmak uzere Isvicre'lilere buyuk zarar verir. Ve en buyuk zarari da onlara makine satarak verir.

Emre

Bende halihazırda mekanik bir saatin günlük sapması 2 sn olmuş 6 sn olmuş diye takıntı yapmam, yani seninla aynı fikirdeyim bu konuda. Yanlız yanlış anlamadıysam yukardaki cümlenden Seiko'nun kaliteli mekanizmalar üreterek tedarikçi konumuna geçebileceğini söylüyorsun. Bunun en alasını Rolex'te yapabilir, yapamaz mı sence? Kurar ETA gibi bir şirket, servetine servet katar. Belki ETA'ya zarar bile ettirir uzun vadede. Ama bunu yaparsa prestijini yerle bir eder, saatlerinin o efsanevi ününü ayaklar altına alır ve mekanizmadan kazanirken, saatlerden kaybeder.

Beğensekte, beğenmesekte Seiko'da muhafazakar ve değerlerine bağlı bir şirket. Çinde falan Seiko 5 mekanizmalar ile pazara ucuz bütçeli saatler için mekanizma üretiliyor ve bu onların bir zaafı bana göre de. Fakat Grand Seiko, Ananta veya Brightz serisindeki saatlerin mekanizmalarını seri üretimle satacaklarını hiç zannetmiyorum. Ha bir gün olurda yaparlarsa onu bilemem, ama benim gözümde Seiko biter. Birçok Seiko hayranının da hayalleri yıkılacaktır benim gibi.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj Clk » 02 Eki 2011, 09:11

emre08 yazdı: Demek ki senle ben yanilmisiz ki gidip bi Grand Seiko almamisiz simdiye kadar.

Grand Seiko; 2-3 senelik kisa Global yasaminda Isvicreliler ile karsilastirilacak duruma geldiyse; yakin gelecekte mekanik saat seveler bir sekilde Grand Seiko'ya yönelmeye baslayacaktir.

High End saat, %33 Kalite, %33 Mekanizma, %33 Prestij'dir. Bugün bir cok Isvicreli saat üreticisinin bu fiyatlar ile saat satiyor olabilmesinin nedeni yapmis olduklari reklamlar ile müsterinin kafasina "Prestijli saat" kavramini sokmus olmasidir. Grand Seiko'nun da tek eksigi budur. 2-3 sene bu sektör ve pazar penetrasyonu icin cok kisa zaman; bekleyip görecegiz....
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Emre » 04 Eki 2011, 12:06

Selam tekrar, bikac gundur sadece 1 dakikalik gezintilerle foruma girebildim ama yazma firsati bulamadim.

Seiko'nun ust segmentteki saatlerini incelememiz cok guzel oldu, cok sey ogrendim sayenizde. Ortaya cikan ortak gorusleri irdelemek gerekirse:

- Seiko'nun ust segment saatleri basarili.
- Seiko dizayn konusunda oldukca basarisiz.
- Markanin ciddi bi prestij sorunu var.
- Seiko 5 ve benzeri seriler, Grand Seiko ve benzerlerinden net bicimde ayrilmali. Iki seri ayni marka altinda durmuyor.
- Onumuzdeki senelerde marka daha da degerlenebilir.
- Sapmalarda makul seviyelere (COSC degerleri) kadar 1-2 saniye onemli degil.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Cinman » 04 Eki 2011, 22:26

Benim en cok sevdiğim saatim seiko ananta
Bu Saat gercekten cok başarılı ve cok farklı
Taktiğim Zaman en cok övgü alan saatim
Farklı ve çarpıcı
Bazı dezavantajları var
Büyük ve ağır
Kullanıcı avatarı
Cinman

Mesaj Archimed » 12 Eki 2011, 19:24

Herkese selamlar,

Foruma yakın zamanda üye oldum ve ilk defa yazıyorum. Saatler konusunda detaylı bilgiye sahip değilim, benim saatten anladığım hissettiğim prestij duygusu ve görsel güzellik. Hali hazırda 1 Swatch, 2 Tissot, 1 Longines (yaprak modeli denilen seriden) ve 3 Seiko'm var. Seiko'lardan 2 adedi Chronograph, 1 adedi de Sportura'nın Barcelona sponsorluğunda ürettiği model. Buradan da anlaşılacağı üzere Longines dışındakiler orta kalite saatler.

Benim Seiko ile ilgili görüşlerim:

Seiko, teknik açıdan uç noktalarda olmasa bile bence başarılı. İmaj eksiğini de kapatması için mevcut serilerinin piyasada ayrı birer marka gibi lanse etmesi lazım. Mesela Arctura, Sportura, Velatura, Seiko Premier ve Grand Seiko'nun piyasada ayrı markalar olarak lanse edilmesi, buna göre ayrı ayrı PR ve pazarlama yapılması lazım. Seiko'yu sadece sportif faaliyetlerde (Honda F1, Barcelona FC, vs) ön planda görüyoruz. Tag Heuer, Longines, Omega'nın yaptığı gibi Hollywood starlarının kollarındaki Seiko'lar imajı iyileştirebilir.
Mesela Rihanna'lı bir Sportura, Cameron Diaz'lı bir Seiko Premier, Elton John'lu bir Grand Seiko reklamı orjinal bir fikir olmasa da bence yararlı olabilir. Veya Seiko bir caz festivali veya bir müzikalin sponsorluğunu da alabilir.

Bence Seiko'nun nispeten düşük fiyatlı olan Chronograph ve Seiko 5 modelleri ise; Seiko'nun bir alt markası olan Lorus ve Pulsar markaları ile birleştirilebilir. Bu durumda 100-150 USD verenin de, 5000-6000 USD verenin de aynı markayı kullanmalarının önüne geçilebilir. Belki Swatch Group benzeri bir yapılanma yararlı olabilir. Belki yazdıklarımı Seiko yöneticileri de düşünmüş; ancak Japon tarzı iş yapış kültürüne uygun olmadığı için uygulamaya geçmemiş olabilirler. Ama gelecekte rekabetin artacağını da hesaplayarak, yeni kurallara hazırlıklı olmaları gerekir.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Emre » 12 Eki 2011, 19:40

Archimed yazdı:Herkese selamlar,

Foruma yakın zamanda üye oldum ve ilk defa yazıyorum. Saatler konusunda detaylı bilgiye sahip değilim, benim saatten anladığım hissettiğim prestij duygusu ve görsel güzellik. Hali hazırda 1 Swatch, 2 Tissot, 1 Longines (yaprak modeli denilen seriden) ve 3 Seiko'm var. Seiko'lardan 2 adedi Chronograph, 1 adedi de Sportura'nın Barcelona sponsorluğunda ürettiği model. Buradan da anlaşılacağı üzere Longines dışındakiler orta kalite saatler.

Benim Seiko ile ilgili görüşlerim:

Seiko, teknik açıdan uç noktalarda olmasa bile bence başarılı. İmaj eksiğini de kapatması için mevcut serilerinin piyasada ayrı birer marka gibi lanse etmesi lazım. Mesela Arctura, Sportura, Velatura, Seiko Premier ve Grand Seiko'nun piyasada ayrı markalar olarak lanse edilmesi, buna göre ayrı ayrı PR ve pazarlama yapılması lazım. Seiko'yu sadece sportif faaliyetlerde (Honda F1, Barcelona FC, vs) ön planda görüyoruz. Tag Heuer, Longines, Omega'nın yaptığı gibi Hollywood starlarının kollarındaki Seiko'lar imajı iyileştirebilir.
Mesela Rihanna'lı bir Sportura, Cameron Diaz'lı bir Seiko Premier, Elton John'lu bir Grand Seiko reklamı orjinal bir fikir olmasa da bence yararlı olabilir. Veya Seiko bir caz festivali veya bir müzikalin sponsorluğunu da alabilir.

Bence Seiko'nun nispeten düşük fiyatlı olan Chronograph ve Seiko 5 modelleri ise; Seiko'nun bir alt markası olan Lorus ve Pulsar markaları ile birleştirilebilir. Bu durumda 100-150 USD verenin de, 5000-6000 USD verenin de aynı markayı kullanmalarının önüne geçilebilir. Belki Swatch Group benzeri bir yapılanma yararlı olabilir. Belki yazdıklarımı Seiko yöneticileri de düşünmüş; ancak Japon tarzı iş yapış kültürüne uygun olmadığı için uygulamaya geçmemiş olabilirler. Ama gelecekte rekabetin artacağını da hesaplayarak, yeni kurallara hazırlıklı olmaları gerekir.

Hosgeldiniz Archimed. Durumu guzel ozetlemissiniz. Markanin iki ayri uctaki segmentleri ayni cati altinda tutmasi her anlamda zarar demek.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Merdo, ofis ve 198 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners