TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumun En Hassas Otomatik / Kurmalı Saati Hangisi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumun En Hassas Otomatik / Kurmalı Saati Hangisi?

Mesaj mturann » 18 Eyl 2016, 16:37

Tissot markasının Powermatic 80 mekanizmalı bir saatini kullanıyorum günlük sapma -9 bazen de -10 saniye
Bu şekilde devam ediyor
En son mturann tarafından 20 Eyl 2016, 16:31 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj eyimen » 18 Eyl 2016, 16:44

mturann yazdı:
kilimanjaro yazdı:Rolex submariner no date

tam olarak 2.5 aylık toplam sapma : - 5 sn

Dehşet içindeyim : )

Gunluk olarak olcmek lazim. Ornegin bir ay boyunca ileri gidip sonra geri gitmeye de baslamis olabilir. Ya da benim 1887 de small seconds oldugu icin tam olarak olcemiyorum ama muhtemelen +1,-1 arasinda gidip geldigi icin toplam sapma cok cok az gorunuyor. Nerden anladin diyeceksiniz, mesela 15 gun sonra +10 sn goruyorum, 1 ay sonra +5'e dusuyor.
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj kilimanjaro » 18 Eyl 2016, 17:02

eyimen yazdı:
mturann yazdı:

Gunluk olarak olcmek lazim. Ornegin bir ay boyunca ileri gidip sonra geri gitmeye de baslamis olabilir. Ya da benim 1887 de small seconds oldugu icin tam olarak olcemiyorum ama muhtemelen +1,-1 arasinda gidip geldigi icin toplam sapma cok cok az gorunuyor. Nerden anladin diyeceksiniz, mesela 15 gun sonra +10 sn goruyorum, 1 ay sonra +5'e dusuyor.

Evet her sabah atomik saate göre bakıldı eyimen.Bu 2.5 aylık süreç içerisinde max - 7 sn yi gördü ve tam 76. günde sapma - 5 sn
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj eyimen » 18 Eyl 2016, 18:30

kilimanjaro yazdı:
eyimen yazdı:
mturann yazdı:

Evet her sabah atomik saate göre bakıldı eyimen.Bu 2.5 aylık süreç içerisinde max - 7 sn yi gördü ve tam 76. günde sapma - 5 sn

O zaman tahmin ettigim gibi cok ufak bir aralikta hem +, hem - gidiyor. Bir saat icin olabilecek en iyi senaryo. Performansi bozmazsa 1 yil sonunda bile farkedilmeyecek bir sapma yapacaktir ki Rolex'se performansi kolay kolay kaybetmez :D
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj darksilence » 19 Eyl 2016, 00:52

Bu konuyu komple okudum. Çok inanılmaz değerler var hakikaten..muhteşem :super:

Benim 2016 model Oris small second daha henüz 1 ay 4 günlük... ilk aldığım günlerde sapması günlük +2,5 saniye idi. Öylesine merak ettiğim için ölçmüştüm ve şu aralar bakmadım da hiç. Hemen hemen hergün takıyorum. Takamadığım günlerde de watch winder da duruyor.

Acaba ciddiye almam gereken bir ölçüm için şu an ölçüm yapsam erken mi_? Yoksa 1 ay daha kullanıp o zaman mı görsem performansını_? Ne dersiniz_?
"As the Years Go Passing By..."
Kullanıcı avatarı
darksilence

Mesaj mturann » 19 Eyl 2016, 10:13

Başlayın bence. En azından şimdiki hali ile daha sonraki sapmasını görürsünüz
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj manil » 19 Eyl 2016, 11:33

darksilence yazdı:Bu konuyu komple okudum. Çok inanılmaz değerler var hakikaten..muhteşem :super:

Benim 2016 model Oris small second daha henüz 1 ay 4 günlük... ilk aldığım günlerde sapması günlük +2,5 saniye idi. Öylesine merak ettiğim için ölçmüştüm ve şu aralar bakmadım da hiç. Hemen hemen hergün takıyorum. Takamadığım günlerde de watch winder da duruyor.

Acaba ciddiye almam gereken bir ölçüm için şu an ölçüm yapsam erken mi_? Yoksa 1 ay daha kullanıp o zaman mı görsem performansını_? Ne dersiniz_?

saatler biraz rodaj aşaması olan araba/motor gibi belli bi süre kullanımdan sonra asıl performansını gösteriyor. kullanım sıklığına göre değişse de 2-3 hafta arasında temel olarak sapma değeri belli bir aşamaya gelecektir. 1, 1-5 ay sonra kalıcı değere ulaşır.

ölçümlerinizi aynı saatte yapmanız önem arz ediyor. bir de saati bir gün tepe yukarıda, bir gün tepe aşağıda, bir diğer gün kadran yukarıda bir diğer gün kadran aşağıda gibi dğeişik pozisyonlarda ölçerseniz muhtemelen farklı değerler çıkacaktır. Bu nedenle olabildiğince benzer şartlarda ölçüm yapmanızı öneririm.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj darksilence » 19 Eyl 2016, 13:50

mturann yazdı:Başlayın bence. En azından şimdiki hali ile daha sonraki sapmasını görürsünüz

Birşeye dikkat ettim. İphoneların saati internete bağlıyken atomik saat ile aynı krono ilerliyorlar. Eğer öyle ise halen daha değerler aynı... +2,5 saniye seyirinde... :thumbup:
"As the Years Go Passing By..."
Kullanıcı avatarı
darksilence

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 32 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners