Tissot markasının Powermatic 80 mekanizmalı bir saatini kullanıyorum günlük sapma -9 bazen de -10 saniye
Bu şekilde devam ediyor
mturann yazdı:kilimanjaro yazdı:Rolex submariner no date
tam olarak 2.5 aylık toplam sapma : - 5 sn
Dehşet içindeyim : )
eyimen yazdı:mturann yazdı:kilimanjaro yazdı:Rolex submariner no date
Gunluk olarak olcmek lazim. Ornegin bir ay boyunca ileri gidip sonra geri gitmeye de baslamis olabilir. Ya da benim 1887 de small seconds oldugu icin tam olarak olcemiyorum ama muhtemelen +1,-1 arasinda gidip geldigi icin toplam sapma cok cok az gorunuyor. Nerden anladin diyeceksiniz, mesela 15 gun sonra +10 sn goruyorum, 1 ay sonra +5'e dusuyor.
kilimanjaro yazdı:eyimen yazdı:mturann yazdı:kilimanjaro yazdı:Rolex submariner no date
Gunluk olarak olcmek lazim. Ornegin bir ay boyunca ileri gidip sonra geri gitmeye de baslamis olabilir. Ya da benim 1887 de small seconds oldugu icin tam olarak olcemiyorum ama muhtemelen +1,-1 arasinda gidip geldigi icin toplam sapma cok cok az gorunuyor. Nerden anladin diyeceksiniz, mesela 15 gun sonra +10 sn goruyorum, 1 ay sonra +5'e dusuyor.
Evet her sabah atomik saate göre bakıldı eyimen.Bu 2.5 aylık süreç içerisinde max - 7 sn yi gördü ve tam 76. günde sapma - 5 sn
darksilence yazdı:Bu konuyu komple okudum. Çok inanılmaz değerler var hakikaten..muhteşem![]()
Benim 2016 model Oris small second daha henüz 1 ay 4 günlük... ilk aldığım günlerde sapması günlük +2,5 saniye idi. Öylesine merak ettiğim için ölçmüştüm ve şu aralar bakmadım da hiç. Hemen hemen hergün takıyorum. Takamadığım günlerde de watch winder da duruyor.
Acaba ciddiye almam gereken bir ölçüm için şu an ölçüm yapsam erken mi_? Yoksa 1 ay daha kullanıp o zaman mı görsem performansını_? Ne dersiniz_?
mturann yazdı:Başlayın bence. En azından şimdiki hali ile daha sonraki sapmasını görürsünüz
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: sphinx ve 163 misafir
|