TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni youtube kanalı denemesi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yeni youtube kanalı denemesi

Mesaj dogodenizli » 26 Tem 2019, 18:43

Tüm forumdaslara selamlar.

Yazım yanlışları ve anlatım bozuklukları hususunda bir maruzatım olacak.
Öncelikle şunu belirtmek isterim,bu dil bizim dilimiz. Ve dolayısıyla bu güzel dile sahip çıkacak olan yine biziz.

İnanın dilimizi doğru ve düzgün konuşan insan sayısı günümüzde bir elin parmaklarını geçmiyor. Ben de bu durumdan muzdarip olduğum için yanlışları düzeltme ihtiyacı hissettim.
Alınan olabilir,onlar kusura bakmasın. Bu yanlışları düzeltmek hepimizin görevi. (Benim bir yanlışım olursa bunun düzeltilmesinden müteşekkir olacağımı belirtmek isterim. Yanlışları düzeltelim böylece aynı hatalar bir daha yapılmasın.)

#bilekdeki-----*bilekteki
#ölmekdir-----*ölmektir
#zaman kısıtlılığı-------*zamanın kısıtlı olması veyahut zamanım kısıtlı olduğu için
#dakka-----*dakika
#maffetti-------*mahvetti
#nesili-------*nesli
#yada-------*ya da
#bende-------*ben de
#masa üstü yorucu------*masanın üstü yorucu
#satih--------*satıh
#anlatin------*anlatim
#ozelikle------*özellikle
#Çabanız ve merakınızı takdir ettim.--------*Çabanızı ve merakınızı takdir ettim.
#bir çok---------*birçok
#Bir Omegayı dünyanın en şahane saatiymiş gibi vermeye çalışmak--------*sunmaya çalışmak olacaktı.
#elbetteki--------*elbette ki
#hiç bir---------*hiçbir
#sn.-------*Sn.
#Bir söz de sn. ekdellal için diyeyim.------*söz denmez söylenir. Zira doğrusu söyleyeyim olacaktı.
#dilbilgisi-----*dil bilgisi
#bilgi/birikim-------*bilgi-birikim veyahut bilgi ve birikim. (Burada anlatım bozukluğu da söz konusu. Keza bilgi ve birikim kelimeleri benzer anlamları karşılıyor. Dolayısıyla aynı cümle içinde kullanılmaları yersiz olmuş.)
#negatif öğelerden-----*negatif ögelerden
#es'ler-------*esler
#eksik/hatalarıni-----*eksiklerini ve hatalarını
#Umarım zamanla gelisir.-------*Umarım zamanla gelișirsiniz.
#Tr de----------*Tr'de
#ișyeri-------*iș yeri

#deyil mi?-------*değil mi?
#Bazıları da plastik Casio ile lüks yata binip çıkarlar yola.--------*Bazıları da plastik Casio ile lüks yata binip çıkar yola.

Bunlar görmüş olduğum basit yanlışlar. Dolma parmak vs. gibi durumları düzeltme ihtiyacı hissetmedim. Zira onları da düzeltmeye kalksaydım günüm heba olacaktı.

Tüm bu yapilan yanlışlar şunu gösteriyor,burada kimse kimseye ahkâm kesecek durumda değil.
En son dogodenizli tarafından 26 Tem 2019, 18:53 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
dogodenizli

Mesaj ÜmitYüksel » 26 Tem 2019, 18:46

Mandos yazdı:Bu kısık sesler genelde halkın alt-orta kesimi olup, dertleri geçinmek ve barınmak olan kesim olmuyor mu? Omegası olan kısık ses görmemiştim hiç.

Ben varım :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
ÜmitYüksel

Mesaj moy » 26 Tem 2019, 18:49

Kısıl sesler mubabbetini açacak biri varmı konuya fransiz kaldım
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan bağımsızlık olmaz.
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj manil » 26 Tem 2019, 19:10

Dogo bey yargıtay gibi son sözü söylemiş ama gramer yanlışı ile ahkam kesme arasındaki ilişkiyi anlayamadım. Ahkam kesme esasında hüküm verme anlamındadır. Hüküm de en temelinde bir kuralı olaya uygulama sonucu meydana gelir. Gramer yanlışı hükmü ortadan kaldırmaz, yanlış dile getirilen bir hükme neden olur. Güzel güzel yazmışsınız eyvallah da, yani bu asabiyet niye onu anlamadım. [emoji23]

Sent from my CLT-L09 using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj ekdellal » 26 Tem 2019, 19:12

manil yazdı:Dogo bey yargıtay gibi son sözü söylemiş ama gramer yanlışı ile ahkam kesme arasındaki ilişkiyi anlayamadım. Ahkam kesme esasında hüküm verme anlamındadır. Hüküm de en temelinde bir kuralı olaya uygulama sonucu meydana gelir. Gramer yanlışı hükmü ortadan kaldırmaz, yanlış dile getirilen bir hükme neden olur. Güzel güzel yazmışsınız eyvallah da, yani bu asabiyet niye onu anlamadım. [emoji23]

Dogo bey ölüyü fazla yıkamış resmen [emoji23]

Sent from Mi 8 6/128 via Tapatalk
"Tırtılın kaderi kelebek olmak ve güzel ölmektir"
Kullanıcı avatarı
ekdellal

Mesaj khef » 26 Tem 2019, 19:15

ekdellal yazdı:
manil yazdı:Dogo bey yargıtay gibi son sözü söylemiş ama gramer yanlışı ile ahkam kesme arasındaki ilişkiyi anlayamadım. Ahkam kesme esasında hüküm verme anlamındadır. Hüküm de en temelinde bir kuralı olaya uygulama sonucu meydana gelir. Gramer yanlışı hükmü ortadan kaldırmaz, yanlış dile getirilen bir hükme neden olur. Güzel güzel yazmışsınız eyvallah da, yani bu asabiyet niye onu anlamadım. [emoji23]

Dogo bey ölüyü fazla yıkamış resmen [emoji23]

Sent from Mi 8 6/128 via Tapatalk
"Tırtılın kaderi kelebek olmak ve güzel ölmektir"

Ama pamuğu yanlış yerde kullanmış. [emoji23]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj Xhantos » 26 Tem 2019, 19:18

Sayın arkadaşlar,

Dil canlı bir varlıktır, sürekli değişir. Aslı da 'konuşma' olanıdır, yazım dili sadece yazıya aktarmak içindir, yazım sonradan gelir, yazı olmadan dil olur, konuşma olmadan 'doğal' bir dil olmaz.

Yazım kurallarının çoğu kolay anlaşılmayı sağlamak üzere düşnülmüş konvensiyonlardır, ne taşa yazılmıştır, ne de göklerden inmiştir. KUllanılan alfabeler bile değişebilir, dildeki her ses kullanılan alfabede olmayabilebilir (bkz. Q sesine karşı bizde de olmayan Q harfi).

Bir dili konuşanların çoğunluğu bir kelimeyi yanlış kullanamaz, çünkü belli bir çoğunluk öyle kullandığı anda o kullanım da doğru kullanımlar arasına girmiş demektir.

Özen gösterelim elbet ama çok da kasmayalım derim :)
Kullanıcı avatarı
Xhantos

Mesaj CptOz » 26 Tem 2019, 19:26

[emoji23] Aha konu harekatlandı ve bereketlendi. Herkez yazma kulavuzunu çıkarsın, bazılaru da defansa geçsin... Ben kalede takılmak istiyom; pasif durum reflex katsayum bayaa iyudur da...
Kullanıcı avatarı
CptOz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 174 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners