Tüm forumdaslara selamlar.
Yazım yanlışları ve anlatım bozuklukları hususunda bir maruzatım olacak.
Öncelikle şunu belirtmek isterim,bu dil bizim dilimiz. Ve dolayısıyla bu güzel dile sahip çıkacak olan yine biziz.
İnanın dilimizi doğru ve düzgün konuşan insan sayısı günümüzde bir elin parmaklarını geçmiyor. Ben de bu durumdan muzdarip olduğum için yanlışları düzeltme ihtiyacı hissettim.
Alınan olabilir,onlar kusura bakmasın. Bu yanlışları düzeltmek hepimizin görevi. (Benim bir yanlışım olursa bunun düzeltilmesinden müteşekkir olacağımı belirtmek isterim. Yanlışları düzeltelim böylece aynı hatalar bir daha yapılmasın.)
#bilekdeki-----*bilekteki
#ölmekdir-----*ölmektir
#zaman kısıtlılığı-------*zamanın kısıtlı olması veyahut zamanım kısıtlı olduğu için
#dakka-----*dakika
#maffetti-------*mahvetti
#nesili-------*nesli
#yada-------*ya da
#bende-------*ben de
#masa üstü yorucu------*masanın üstü yorucu
#satih--------*satıh
#anlatin------*anlatim
#ozelikle------*özellikle
#Çabanız ve merakınızı takdir ettim.--------*Çabanızı ve merakınızı takdir ettim.
#bir çok---------*birçok
#Bir Omegayı dünyanın en şahane saatiymiş gibi vermeye çalışmak--------*sunmaya çalışmak olacaktı.
#elbetteki--------*elbette ki
#hiç bir---------*hiçbir
#sn.-------*Sn.
#Bir söz de sn. ekdellal için diyeyim.------*söz denmez söylenir. Zira doğrusu söyleyeyim olacaktı.
#dilbilgisi-----*dil bilgisi
#bilgi/birikim-------*bilgi-birikim veyahut bilgi ve birikim. (Burada anlatım bozukluğu da söz konusu. Keza bilgi ve birikim kelimeleri benzer anlamları karşılıyor. Dolayısıyla aynı cümle içinde kullanılmaları yersiz olmuş.)
#negatif öğelerden-----*negatif ögelerden
#es'ler-------*esler
#eksik/hatalarıni-----*eksiklerini ve hatalarını
#Umarım zamanla gelisir.-------*Umarım zamanla gelișirsiniz.
#Tr de----------*Tr'de
#ișyeri-------*iș yeri
#deyil mi?-------*değil mi?
#Bazıları da plastik Casio ile lüks yata binip çıkarlar yola.--------*Bazıları da plastik Casio ile lüks yata binip çıkar yola.
Bunlar görmüş olduğum basit yanlışlar. Dolma parmak vs. gibi durumları düzeltme ihtiyacı hissetmedim. Zira onları da düzeltmeye kalksaydım günüm heba olacaktı.
Tüm bu yapilan yanlışlar şunu gösteriyor,burada kimse kimseye ahkâm kesecek durumda değil.