TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sorunlu Meistersinger Pangea ve Tevfik Aydın Saat

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Sorunlu Meistersinger Pangea ve Tevfik Aydın Saat

Mesaj Timing » 01 Ara 2015, 11:23

Merhaba,
Makine değişimi yapılan her iki saat servisimizde kontrol edilmiş ve herhangi bir arıza tespit edilmemiştir. Bu olay tarafımızdan Meistersinger firmasına bildirilmiştir. Firmamızın kendi ithal ettiği garanti kapsamında saatleri inceleme, kontrol etme ve gerekli ise müdahale etme yetkisi vardır. Kurulduğundan beri servis hizmeti veren firmamızın hangi mekanizmalara servis verebileceği konusunda bilgisi mevcuttur.
Mekanizmaları değiştirilen her iki saatte satışa sunulmayacaktır. Firmamızda ikinci el saat hiçbir zaman yeni saat gibi satılmamıştır.
Meistersinger ve Tevfik Aydın müşteriye verilen ve tutulmuş vaatler nedeniyle marka olmuşlar ve bugüne kadar ticari faaliyetlerini devam ettirmişlerdir. Bu konuda artık yazmayacağım konuya müdahil olma kendi fikirlerini açıklama arzusunda olan forum yorumcularının dikkatine sunarım.
Ömer Fatih Aydın
Tevfik Aydın Saat'in sahibi ve ustasaati blog yazarı
Zamanınız sizin olsun ve hiç tükenmesin...
Kullanıcı avatarı
Timing

Mesaj mvurucu » 01 Ara 2015, 12:50

Ömer Bey e yaklaşımı için gerçekten teşekkürler.
Gerekli tüm açıklamaları içeren bir mesaj olmuş, hem yapılan işlemler hem de saatlerin akıbeti ile ilgili kafalarda oluşan soru işaretlerini gidermiş sanırım.

Benim bugüne kadar alışveriş yapma şansım olmadı Tevfik Aydın dan ancak gerek kanyon mağazası gerekse de sirkeci mağazasında daha önce bazı modelleri sordum, denedim ve mağaza yetkilileri gayet ilgili, güler yüzlü idi.
Bu tavır özellikle lüks saat segmentinde hizmet veren mağazalarda benim pek alışık olmadığım bir tavır
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj Baran » 01 Ara 2015, 13:58

Murat yanlış başlığa yazdın burası parfum baslığı degil ahahahahha
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj MertYe » 01 Ara 2015, 14:02

mvurucu yazdı:Ömer Bey e yaklaşımı için gerçekten teşekkürler.
Gerekli tüm açıklamaları içeren bir mesaj olmuş, hem yapılan işlemler hem de saatlerin akıbeti ile ilgili kafalarda oluşan soru işaretlerini gidermiş sanırım.

Benim bugüne kadar alışveriş yapma şansım olmadı Tevfik Aydın dan ancak gerek kanyon mağazası gerekse de sirkeci mağazasında daha önce bazı modelleri sordum, denedim ve mağaza yetkilileri gayet ilgili, güler yüzlü idi.
Bu tavır özellikle lüks saat segmentinde hizmet veren mağazalarda benim pek alışık olmadığım bir tavır

Tektas butikte AP diverın içten döner bezeli nasıl calisiyor soldaki tepe nasıl dönüyor diye sorduğumda galiba o helyum valfi bezel sabit falan demişlerdi. Çok değil Tevfik Aydın mağazasını 30 metre ilerisi.

Bence böyle bilgisiz satıcıların olduğu bir ortamda saatlerin mekanizmasını değiştirmek, başka modelle değişim teklif etmek gibi durumlar olması gerekenden bile daha iyi. Isler yokuşa sürülüp bu değişim para iadesi gibi durumlar geciktirilebilir hatta gerçekleşmeyebilirdi. Bence konudaki herşey açıklığa fazlasıyla kavuşmuş. Ömer Aydın'a bu detaylı açıklamalardan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Wwtr » 01 Ara 2015, 20:03

Timing yazdı:Merhaba,
Makine değişimi yapılan her iki saat servisimizde kontrol edilmiş ve herhangi bir arıza tespit edilmemiştir. Bu olay tarafımızdan Meistersinger firmasına bildirilmiştir. Firmamızın kendi ithal ettiği garanti kapsamında saatleri inceleme, kontrol etme ve gerekli ise müdahale etme yetkisi vardır. Kurulduğundan beri servis hizmeti veren firmamızın hangi mekanizmalara servis verebileceği konusunda bilgisi mevcuttur.
Mekanizmaları değiştirilen her iki saatte satışa sunulmayacaktır. Firmamızda ikinci el saat hiçbir zaman yeni saat gibi satılmamıştır.
Meistersinger ve Tevfik Aydın müşteriye verilen ve tutulmuş vaatler nedeniyle marka olmuşlar ve bugüne kadar ticari faaliyetlerini devam ettirmişlerdir. Bu konuda artık yazmayacağım konuya müdahil olma kendi fikirlerini açıklama arzusunda olan forum yorumcularının dikkatine sunarım.

Soru işareti bırakmayan açıklamanız ve ilk andan beri süre gelen olumlu ve yapıcı bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Wwtr

Mesaj sedir » 01 Ara 2015, 21:19

Ömer Fatih Aydın Bey'in açıklamalarını ben de son derece olumlu ve tatminkår buluyorum. Mesajındaki alınganlık içeren cümlelerin sebebi yeterince bilgilenememiş olmamızdı. Yeterli bilgiyi aldıktan sonra olumsuz veya şüpheci yorum yapanlar birer birer teşekkür ediyor ve edecekler sanırım.
Hayırlı işler diliyorum.

"İnternet sitesindeki indirimli saat bölümüne bakabilmek için üyelik şartı" konusundaki anlamsızlığı halå vurgulamamda bir mahsur olmadığını düşünüyorum.

Selamlar.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj oldsabre » 02 Ara 2015, 00:15

Yoğun ve uzun iş seyahatleri nedeniyle konuya yeni vakıf oluyorum.

Sizleri bilemiyorum ancak benim Ömer Bey (Tevfik Aydın Saat tüzel Kişiliği) ile tanışmam Çok uzun yıllar öncesine dayanır...
Yıl 2004: ilk otomatik saatimi almak üzere Sirkeci de malum caddede mağazaları dolaşıyordum.
Tabiki Tevfik Aydın'a da girdim.
Daha Ömer bey önceki kuşaklardan işi devir almasının üzerinden birkaç yıl geçmişti..
Kanyon mağazası değil daha Kanyon'nun kendisi bile yoktu
Hatta eski kuşaklar yaşlanmış olmalarına rağmen hala mağazada vakit geçirdikleri O' yıllardı..
Saat tutkunu olduğum ancak bilgimin ise bugün ki gibi olmadığı yıllardı
Ve O'gün bir Oris Big Crown Pointer Date aldım Tevfik Aydın'dan
Mağazadan çıktığımda bileğimde ilk otomatik saatim aklımda da ise Ömer Beyin otomatik ve mekanik saatler hakkında verdiği bilgiler vardı..
O yıllar halen Quartz saatlerin egemenliğinin devam ettiği mekanik saatlerin ise bugünlere göre orta ve alt segmentlerde daha az yer aldığı yıllardı..
O'günden itibaren saat alsamda almasam da artık benim ziyaret etmekten büyük haz duyduğum bir mekan olmuştu Tevfik Aydın Sirkeci mağazası..içeriye girmesem bile önünden geçmek ve vitrinine bakmak bile bana yeter...çünkü o mağaza farklıydı, 100 yıldan fazladır hep oradaydı ve hep saat satmıştı... Kimbilir kimler gelip geçti bu mağazanın önünden..kimler saat aldı...ya da alamadı ama büyük bir tutku ile vitrindeki saatleri seyredip hayallere daldı...
Birkaç yıl sonra sene 2006: değerli eşim bana bir doğum günü hediyesi almak ister ve direk Tevfik Aydın'a gider: Ömer bey ise "ben size şu saati (Raymond weil traditions small second 35mm) öneririm, tam da Zafer beyin zevkine göre, hiç merak etmeyin" der.. Ve gerçektende öyle oldu hayatımda (ve eşimden) aldığım en güzel hediye idi...hayatımın sonu kadar sakyayacağım bu saatimi...
Izleyen yıllarda ise son aldığım 5 adet MeisterSinger ve 1 adet Nomos dahil yaklaşık 10 adet saat alış verişimiz oldu kendisi ile..
Sadece bu alış verişler de değil, topladığım eski saatleri de mutlaka ustalarına götürür bakımı yaptırırım...
Sirkeci piyasasından, Avm ler deki saat mağazalarından ve hatta Istanbul dışında da adı sanı duyulan birçok mağazadan yaklaşık 40 adet farklı marka ve segmentlerde saat alış verişim oldu
Başıma bu şekilde enteresan bir vakka gelmedi ancak saat denemenin veya satın almanın haz verdiği keyif aldığım birkaç mağaza varsa bunların başında Tevfik Aydın - Ömer Bey gelir...
Neden böyledir diye tekrar düşündüm şimdi.....
Sonuç da vardığım nokta da şudur:
Öyle saat meraklısı, heveslisi, hobisi değil.... yeryüzünde insan eli ile Üretilen bu en küçük ve Karmaşık mekanik aletlerin gerçekten ve vazgeçilemez bir tutkunu iseniz bir saat satın alırken karşınızdaki satıcının daha öncesinde saat dışında herşeyi satmış sıradan bir tezgahtar Olmamasını, siz nekadar çok bu işten anlasanız dahi sizden daha bilgili olmasını ve herhangi bir şeyi satın aldığınızı değil tutkunuzun peşinden gittiğinizi hissetmeniz gerekir..
Bu nedenledir ki iyi ki Tevfik Aydın gibi bir saat mağazası var..
Tatbiki ticari bir iş yapıyorlar..ancak yüz yıldan fazladır var iseler sadece ticari kurallara uyarak bu günlere geldikleri söylenemez...
avukatlık yapmak gibi bir amacım yok...zaten Ömer beyin de benim avukatlığıma ihtiyacı yoktur...
Ya da bir polemik
bunlar sadece benim kişisel görüşlerim ve deneyimlerim
Burası da bir Forum olduğu için ve aksine benim pozitif deneyimlerim olduğu için düşüncelerimi paylaşmak istedim...
Sevgi ve saygılar
"oldsabre" ZS
.
Kullanıcı avatarı
oldsabre

Mesaj mturann » 02 Ara 2015, 11:33

oldsabre yazdı:Tatbiki ticari bir iş yapıyorlar..ancak yüz yıldan fazladır var iseler sadece ticari kurallara uyarak bu günlere geldikleri söylenemez...

Güzel tespit
Kullanıcı avatarı
mturann

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Bing [Bot], Google [Bot] ve 187 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners