oldsabre » 02 Ara 2015, 00:15
Yoğun ve uzun iş seyahatleri nedeniyle konuya yeni vakıf oluyorum.
Sizleri bilemiyorum ancak benim Ömer Bey (Tevfik Aydın Saat tüzel Kişiliği) ile tanışmam Çok uzun yıllar öncesine dayanır...
Yıl 2004: ilk otomatik saatimi almak üzere Sirkeci de malum caddede mağazaları dolaşıyordum.
Tabiki Tevfik Aydın'a da girdim.
Daha Ömer bey önceki kuşaklardan işi devir almasının üzerinden birkaç yıl geçmişti..
Kanyon mağazası değil daha Kanyon'nun kendisi bile yoktu
Hatta eski kuşaklar yaşlanmış olmalarına rağmen hala mağazada vakit geçirdikleri O' yıllardı..
Saat tutkunu olduğum ancak bilgimin ise bugün ki gibi olmadığı yıllardı
Ve O'gün bir Oris Big Crown Pointer Date aldım Tevfik Aydın'dan
Mağazadan çıktığımda bileğimde ilk otomatik saatim aklımda da ise Ömer Beyin otomatik ve mekanik saatler hakkında verdiği bilgiler vardı..
O yıllar halen Quartz saatlerin egemenliğinin devam ettiği mekanik saatlerin ise bugünlere göre orta ve alt segmentlerde daha az yer aldığı yıllardı..
O'günden itibaren saat alsamda almasam da artık benim ziyaret etmekten büyük haz duyduğum bir mekan olmuştu Tevfik Aydın Sirkeci mağazası..içeriye girmesem bile önünden geçmek ve vitrinine bakmak bile bana yeter...çünkü o mağaza farklıydı, 100 yıldan fazladır hep oradaydı ve hep saat satmıştı... Kimbilir kimler gelip geçti bu mağazanın önünden..kimler saat aldı...ya da alamadı ama büyük bir tutku ile vitrindeki saatleri seyredip hayallere daldı...
Birkaç yıl sonra sene 2006: değerli eşim bana bir doğum günü hediyesi almak ister ve direk Tevfik Aydın'a gider: Ömer bey ise "ben size şu saati (Raymond weil traditions small second 35mm) öneririm, tam da Zafer beyin zevkine göre, hiç merak etmeyin" der.. Ve gerçektende öyle oldu hayatımda (ve eşimden) aldığım en güzel hediye idi...hayatımın sonu kadar sakyayacağım bu saatimi...
Izleyen yıllarda ise son aldığım 5 adet MeisterSinger ve 1 adet Nomos dahil yaklaşık 10 adet saat alış verişimiz oldu kendisi ile..
Sadece bu alış verişler de değil, topladığım eski saatleri de mutlaka ustalarına götürür bakımı yaptırırım...
Sirkeci piyasasından, Avm ler deki saat mağazalarından ve hatta Istanbul dışında da adı sanı duyulan birçok mağazadan yaklaşık 40 adet farklı marka ve segmentlerde saat alış verişim oldu
Başıma bu şekilde enteresan bir vakka gelmedi ancak saat denemenin veya satın almanın haz verdiği keyif aldığım birkaç mağaza varsa bunların başında Tevfik Aydın - Ömer Bey gelir...
Neden böyledir diye tekrar düşündüm şimdi.....
Sonuç da vardığım nokta da şudur:
Öyle saat meraklısı, heveslisi, hobisi değil.... yeryüzünde insan eli ile Üretilen bu en küçük ve Karmaşık mekanik aletlerin gerçekten ve vazgeçilemez bir tutkunu iseniz bir saat satın alırken karşınızdaki satıcının daha öncesinde saat dışında herşeyi satmış sıradan bir tezgahtar Olmamasını, siz nekadar çok bu işten anlasanız dahi sizden daha bilgili olmasını ve herhangi bir şeyi satın aldığınızı değil tutkunuzun peşinden gittiğinizi hissetmeniz gerekir..
Bu nedenledir ki iyi ki Tevfik Aydın gibi bir saat mağazası var..
Tatbiki ticari bir iş yapıyorlar..ancak yüz yıldan fazladır var iseler sadece ticari kurallara uyarak bu günlere geldikleri söylenemez...
avukatlık yapmak gibi bir amacım yok...zaten Ömer beyin de benim avukatlığıma ihtiyacı yoktur...
Ya da bir polemik
bunlar sadece benim kişisel görüşlerim ve deneyimlerim
Burası da bir Forum olduğu için ve aksine benim pozitif deneyimlerim olduğu için düşüncelerimi paylaşmak istedim...
Sevgi ve saygılar
"oldsabre" ZS
.