Ziyaliv » 18 May 2010, 18:02
burada bir saat sekt繹r羹nde imdi bir patron olarak yaz覺yorum ve eitimlerinize g羹veniyorsunuz peki neden piyasada bu moda markalar覺 geziyor ve en 癟ok sat覺lan onlar oluyor sizce? Ben cevaplayay覺m bunun nedeni, kabahati hepimizde o kadar giyim markalar覺na dukun hale geldik ki art覺k g繹rg羹s羹zl羹k derecesinde, 15 y覺l 繹nce lacoste nin ya da tommy hilfiger in saati mi vard覺, olaya sadece saat saat覺c覺lar覺 ve patronlar覺 a癟覺s覺ndan bakmay覺n, piyasa ekonomisi gereksimidir bu ve bu bir ger癟ektir, ben zaman覺da seiko, citizen, omega, zenith sat覺yordum, o zaman m羹teri saat beenme gibi l羹ks羹 yoktu ne varsa onu al覺rd覺 ve ald覺覺 saat markas覺 olurdu, ne tommy ne lacoste vard覺.imdi ne oldu gen癟lerden yal覺lara herkeste bir marka tutkunluu balad覺 yeri geliyo 癟in 羹retimi yeri geliyo abd 羹retimi giyim markalar覺n覺n s覺rt覺 d羹nya t羹keticisi taraf覺ndan o kadar s覺vazland覺 ki adamlar saat bile 羹rettirdiler. Bunun kabahatlisi biraz t羹keticidir yani taleptir, d羹nya ekonomisinin 癟ok k羹癟羹k bir k覺sm覺 arz g繹re yol al覺r, u zamanlarda dunya ekonomisini talep belirliyor ve bu talepde bilin癟siz bir talep ve saat firmalar覺n覺nda biraz kabahati var, eskiden bir zenith i bugunun paras覺 ile 1.000 tl ye alabilirdiniz peki imdi ne oldu bir zenith oldu 12,000 usd e bu durumda t羹keticiyi nereye d繹nd羹 moda markalar覺na, eskiden biz kastamonu da omega satard覺k imdi bir omega oldu 4000 chf kim alacak bu fiyatlara peki seiko alay覺m deseniz en basitinden bir sportura almak isteseniz verecek 1,000 tl lik bir bedel, d羹羹n羹n beyler bizim ekonomiz halk覺m覺z daha saat markalar覺na para verebilecek bilin癟te deil gelir durumuna sahipte deil, ama yava yava geliiyor sat覺c覺larda, 癟al覺anlarda, t羹keticide ama en az bu sekt繹r羹n saat markalar覺na odakl覺 dinamik bir piyasa olmas覺 i癟in 6-7 y覺l var. en iyi eitim ise maazada patron bile olsan m羹steri ile muhatap olacaks覺n, m羹teri kap覺dan giresiye analiz edebileceksin, ve insanlar deiiyor h覺zl覺 beklentiler, talepler deiiyor. Ben longines bayisiyim yakla覺k 8 ayd覺r ve daha 8 tane anca sat覺ld覺 ama dier yani sizin sevmediiniz markalar ise dkny tommy gibi yakla覺k 500 adet satt覺 belki de daha fazla (1 y覺ll覺k periyotta ve sadece maaza sat覺lar覺d覺r, ulusal sat覺覺m hari癟) peki sadece saat markas覺 satsam ve min 1,000 tl olan bu saatlerden ka癟 tane sataca覺m ki y覺lda iletmeler gelir elde edecek ve t羹ketici bir saat al覺p takabilecek koluna.
"Saat, Saat癟iden Al覺n覺r...."